Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A védőnő mennyire kötelező? ....

Ivilicious kérdése:

A védőnő mennyire kötelező? . Részletek lent.

Figyelt kérdés

14. hetes terhes vagyok, védőnőnél még nem voltam, 2 hét múlva fog ráérni- a probléma az, hogy:

1.Még nem sikerült a tartózkodási helyem bejelenteni az új albérletbe, mert a tulaj nem Budapesten él, és elég elfoglalt is, ezért hisztizhet?

2. Terhességem alatt 100%, hogy máshova fogunk költözni, nem tudom mikor, lehet heteken belül, de kellene a védőnő már ugye...most jöjjön a mostani otthonunkba környezet tanyulmányra? Mikor azért költözünk majd, mert elég zajos, belvárosi lakás, nem babának való hely, sem terhes nőnek, meredek lépcsővel.

3.A kiskönyvet kiállítja, utána kötelező ? Elég jó munkám van, már tudnak a terhességről, de nem szeretném ennyiszer elkérni magam, ha nem muszáj...főleg olyan dolgokért, amiket magamtól is tudok...ugye csak munkaidőben rendelnek. A másik meg ,hogy nem tetszik a gondolat, hogy egy idegen fengshuisat játsszon a házamban, és mindenbe beleszóljon...semmi kedvem hozzá...nem elég az orvos? Ha megszületik a gyerek, akkor felőlem jöjjön, úgyis otthon leszek (persze, ha nem kotnyeleskedik meg szól bele minden marhaságba) ,de most olyan jó lenne, ha békén hagyna...és nem lenne kötelező.

2014. ápr. 11. 11:01
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Persze, jöjjön nyugodtan, tisztaság meg rend van, nézze meg, csak ne szóljon már bele :)...de tényleg furcsa, hogy már telefonban követelte a lakcím kártyát.

Kriptába??????? úristen...ez szörnyű.

2014. ápr. 11. 11:46
 12/22 anonim ***** válasza:
En nemetorszagban elek de mig otthon voltam 2 honapon at kerdeztem a vedonot a toxoplasma eredmenyemrol... az volt a valasz hogy a verveteltol 2 het az eredmeny, mikozben mondtam neki hogy vegulis 8 hete vettek le... mas vedoboje ilyenkor mar reg telefonalt a kozpontba az eredmeny miatt. Ekkor hatalmasat csalodtam benne... itt kint hal istennek nem kell vedonohoz rohangalni...
2014. ápr. 11. 11:48
 13/22 anonim ***** válasza:
Egyebkent nekem nem kellett lakcimkartya ot csak a tartozkodasi hely erdekelte.
2014. ápr. 11. 11:49
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

tőlem sem kért lakcímkártyát csak megkérdezte hol lakom jelenleg és azt írta a kis könyvre.

sajnálom, hogy már a telefonban egy banyának tűnt, mondom az enyém tök aranyos, fiatal csaj, remélem, a tiednek is csak rossz napja volt és nem lesz ilyen hosszútávon.

2014. ápr. 11. 11:49
 15/22 A kérdező kommentje:
Nagyon remélem :( 23-án kiderül.
2014. ápr. 11. 11:51
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Le lehet mondani a terhesség alatt is,én is lemondtam(én más okok miatt,azt akarták,hogy egy kis faluba járjak a védőnőhöz tőlünk 5 km-re legalább,ahová busz csak napi 1 oda egy vissza van.Oda tartozunk lakcímileg,a szomszéd már a nagyon jól megközelíthető kisvároshoz.A városba jó a buszjárat,pár perc a megálló és 10-15 perc alatt ott vagyok,de nem engedtek át a másik védőnőhöz így lemondtam)

Elvileg a gyerekjóléti szolgátat fog megkeresni 1x és ennyi.

Nálunk ez sem így nézett ki sajnos,mert volt már legalább 2x,állítása szerint vele KELL tartanom a kapcsolatot.A bibi csak az,hogy ugyanabba a faluba kellene menni,mint ahol a védőnő is van.Ugye nagy pocakkal,kisbabával,esetleg szakadó esőben hóban nem lenne egyszerű;főleg,hogy minden(orvos,labor,bölcsi..)a kisvárosban van,kedvezménnyel utazok a buszon is.

Innentől,ha jön,beengedem,de többet ne várjon.

Máshol érdekes,elég,ha egyszer kimegy és kész,hozzánk már 3x akart jönni,2x talált itthon véletlenül.

Arra hivatkozott,hogy felénk "nem szokás lemondani a védőnőt".

Az a baj,hogy egyből rossz szemmel néznek az emberre ilyenkor,pedig nekünk csak annyi a "bűnünk" hogy körzethatáron lakunk.Nem akarok fiktív lakcímet és pont azért vettünk itt házat,mert nem az a célunk,hogy az általuk preferált faluba járjunk,hanem az,hogy könnyen eljussunk dolgozni és a gyereknek is közelebb legyen a suli majd.Továbbá még nem vagyunk házasok,ezen kívül külterületen élünk,amit előre elítélnek,hiába van nagyon jó helyen,hiába összkomfortos,sok extrával,akkor is egy kalap alá veszik a düledező viskókkal.

Ja,ha kell a lemondó nyilatkozat,amit én írtam,írj privátban egy email címet és elküldöm!

2014. ápr. 11. 12:57
 17/22 anonim ***** válasza:
66%

Ja,még annyi,hogy én kb 20 hetesen mondtam le,nálunk a háziorvos adja a beutalókat oda a védőnőnek,ő meg továbbítja a kismamáknak.Innentől nekem adja a háziorvos a beutalókat és kész.

Súlymérést,vérnyomást egyebet felénk a háziorvos asszisztense csinálja és ez teljesen rendben is van így.

A 4 pecsét meg összesen van;megkérdeztem.Nőgyógyásztól,akihez jársz terhesgondozásra,lehet a védőnőtől és a háziorvostól is(terhesgondozást végzők;így van a kis könyvben is)

Ne ítéld el előre,lehet tök aranyos mégis! ;-)

2014. ápr. 11. 13:06
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Lakcímkártyát nem kért, csak az kell neki, hogy hol laksz. A kiskönyv miatt egyszer el kell menni hozzá, viszont nem kell tőle 4 pecsét, ez tuti, nekem az orvos adott egy igazolást, hogy négyszer megjelentem nála gondozáson (igazából jóval többször)és ezt kellett beküldeni az igényléshez. Én meg tudtam beszélni a védőnőmmel, hogy mikor tudok menni, ha olyan időpontot mondott, mikor dolgoztam, akkor mondtam, hogy nem jó és mindig találtunk közös nevezőt. Terhesség előtt egyszer volt, semmit nem nézett meg, semmibe nem kötött bele, pedig rendetlenség volt, mert előbb jött, nekem meg be kellett mennem dolgozni.
2014. ápr. 11. 13:08
 19/22 anonim ***** válasza:
49%
Butaság, hogy a védőnőtől is kell 4 pecsét. Most szültem, így jól tudom, hogy elegendő az orvostól. Nekem is tőle volt csak, azt kérték az anyaságihoz. A védőnőt nem érdekli, hogy be vagy-e jelentve a tartózkodási helyedre, nem kér lakcímkártyát. Életvitelszerűen élsz ott, ezért a helyi védőnőhöz tartozol. Mi is költöztünk a terhesség alatt. Nem volt gond, a két védőnő egymás között lepapírozta a dolgokat. A lakást nem nézte annyira, látta, hogy tisztaság van és ez a lényeg. Nekem ha gondom volt, mindig felhívhattam a védőnőt és ez a mai napig így van. Most is jó tanácsokat ad.
2014. ápr. 12. 01:45
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem a védőnőtől kell 4 pecsét, hanem orvostól, hogy jártál terhesgondozásra.

2. Lakcímkártyát nem kérheti, mert a lényeg, ahogy előttem is írták, hogy életvitelszerűen, ahol tartózkodsz, oda tartozol. Nekem a 12. kerületben van a bejelentett lakcímem, de a második kerületben lakunk, ott bérelünk lakást. A II. kerülethez tartozó védőnőhőz járok, nem is kérdés. Szóval ebben az esetben nyugodtan a sarkadra állhatsz.

3. Kezd el hozzá járni, ad kiskönyvet, beírja a dolgokat, aztán ha majd elköltöztök, úgyis az ahhoz a területhez tartozó védőnőhöz kell átjelentkezned. Mi is terhesség alatt költöztünk, így nekem is ő a második védőnő. NIncs ezzel semmi baj, szóltam az elején, hogy tervezzük a költözést.

4. Lakáslátogatásra mind a kettő védőnő kijött, ez a dolguk. Nem azt nézik, hogy legyen fullos, hanem legyen ápolt, hogy egy baba biztonsággal megérkezhessen.

Szóval túlesel rajta, úgyis másik védőnőd lesz, ha elköltöztök.

Ja amúgy nem tudom hánytól dolgozol, de én mindig kaptam korai időpontot, így munka előtt letudtam őt. Mondjuk én 9-től dolgoztam.

2014. ápr. 13. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!