Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van szüksége tejre vagy...

Miért van szüksége tejre vagy tápszerre a 18 hónapos babámnak? Ma voltunk a kötelező oltáson és teljesen elképedt védőnő, hogy nem adok neki. De minek?

Figyelt kérdés
Eszik sok tejterméket csak a tejet nem szereti. Azt mondta a védőnő, hogy a bolti tejet adjam neki, én pedig amúgy sem vagyok annak az agyon pasztörizált izének a híve. Ti adtok ilyesmit a másfél évesnek?
2012. jan. 17. 17:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Az én lányom már 2 éves, és nem kap bolti tejet, ellenben babatejet (tápszert, mindegy minek nevezzük) iszik minden reggel és este kb. 2,5 dl-t.
2012. jan. 17. 17:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én babám se issza meg a tejet, a tejpépet és a tápszert rég elutasítja. Sajttal, túróval, túrókrémmel, joghurttal pótolom.Nem tudom beleerőszakolni sajnos a tejet.
2012. jan. 17. 18:01
 3/4 anonim ***** válasza:

èpp minap beszéltem a sógrommal erröl a tej dolgoról. ö gyerekorvos és éppen nagy kutatásban van a gyermek etkezetetés terén.

Azt mondja hogy tej fogyasztás se jó se rossz. nincs olyan hogy túl sok vagy túl kevés. ìgy ha nem adok neki akkor sem lesz semmi baja.

Amúgy arra azért vigyázz ha házi tejet adnál akkor is forrald, mert 2 évesen simán bele is halhat egy durvább fertözésbe amitöl neked max hasmenésed lenne.

2012. jan. 17. 18:29
 4/4 anonim ***** válasza:

én adok napi 6-7 deci tejet a fiamnak (2 éves).

minden babás, kisgyerekes ismerősöm betartja a napi fél liter tej ajánlást, én is így teszek. mikor nem akarta elfogadni akkor sok tejterméket kapott.

szerintem fontos, elolvastam pontosan hogy készül az agyonpasztőrözött izé, beszélgettem tejipari dolgozókkal.

annak vagyok a híve, hogy mielőtt elitélünk valamit azelőtt járjunk utána. engem abszolút meggyőzött :)

2012. jan. 17. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!