Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A védőnő minden kötelező...

A védőnő minden kötelező védőoltás előtt elviszi hozzátok a "behívó-tájékoztatót"?

Figyelt kérdés
új védőnőnk van,az előző mindig hozta...kell nekik,vagy nem???
2011. dec. 12. 10:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem kell. Nekünk mindig postán küldik.
2011. dec. 12. 11:00
 2/13 anonim ***** válasza:
én még nem is hallottam ilyesmiről, amikor találkozunk a védőnővel/dokinénivel, szólnak h na akkor 2hónap múlva esedékes ez vagy az és beírják a baba könyvébe a dátumot, időpontot.Bp-i vagok.
2011. dec. 12. 11:01
 3/13 anonim ***** válasza:
sose kaptam még olyat, se vidéken, se pesten - engem telefonon felhívott a régi, hogy mikor esedékes az oltás és megbeszéltünk időpontot, az új védőnővel meg a találkozáskor beszéljük meg, hogy legközelebb ha megyek, akkor szuri lesz, úgy készüljek
2011. dec. 12. 11:04
 4/13 anonim ***** válasza:
Sosem hallottam ilyenről. A mi védőnőnket az sem érdekli, ha 2-3 hónapja nem látta a babánkat, telefonon sem keres minket. Többször is előfordult, hogy megbeszélt időpontra vittem, s ott sem volt. Szóval a ti régi védőnőtök nagyon lelkiismeretes lehetett.
2011. dec. 12. 11:10
 5/13 anonim ***** válasza:

Szülés óta nem láttam a védőnőt. 5 hónapos a lányom.

Gyerekorvoshoz megyünk el minden hónapban, vagy felhívom telefonon, hogy van-e valami amiről most tudnom kell (védőoltás, ajánlott oltás, etc.)

Néha azt gondolom, hogy a gyerekorvosom több, mint ami ... patikás, védőnő, jogtanácsos, és nem utolsó sorban orvos.

Szerencsére nagyon rendes kis nő és tapasztalt, figyelmes.

Amúgy én ilyenről sosem hallottam még.

2011. dec. 12. 11:14
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekünk tanácsadáson szokta odaadni, volt, hogy vagy 3 hónappal utána. Igaz, második gyereknél már tudom mi a menetrend. Szerintem ha látja, hogy szépen beadattad eddig is mindet, akkor nem veszik ezt olyan szigorúan.
2011. dec. 12. 11:20
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk minden védőoltás előtt 2-3 héttel eljött, elmondott mindent szóban és írásban részletes (oltás megnevezése, mellékhatásai, mire kapja, miért kell és a jogszabályi hivatkozások ami alapján kötelező és figyelmeztetés a jogkövetkezményekre ha nem adatom be a gyereknek) tájékoztatót ad amin a gyerek neve mellett az oltás esedkességének időpontját is feltünteti. Az ő példányát alá is kellett írnom, mellyel elismertem hogy a tájékoztatást és a mulasztás következményeit megismertem.

2011. dec. 12. 11:33
 8/13 anonim ***** válasza:
Én sem hallottam még ilyen behívóról. Még időpontot sem kell egyeztetnünk. Ha aktuális, csak bemegyek tanácsadási időben és beadják neki.
2011. dec. 12. 11:57
 9/13 A kérdező kommentje:

....látom város,és védőnő függő. Olyan hivatalos papírnak tűnik :) ...le van benne írva,hogy mire kapja,a betegségek leírása,esetleges mellékhatások ....stb. és időpont,amikor meg kell jelenni. ....ja,és alá kellett mindig írnom.

"csak" azért problémázok ezen,mert nem tudom,hogy így ünnepek előtt direkt nem hozza (nem adják be az oltást),vagy csak sok a dolga. Délután majd felhívom. Köszönöm nektek!

2011. dec. 12. 12:46
 10/13 anonim ***** válasza:

4. válaszoló vagyok

A mi orvosunk karácsony előtti 2 hétben már nem ad oltást, hogy ne az ünnepek alatt jöjjön elő bármilyen mellékhatás.

2011. dec. 12. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!