Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » "Kötelező" a védőnő?

"Kötelező" a védőnő?

Figyelt kérdés

9 hónapos lesz most a kisfiam és az utóbbi fél évben 1x láttuk a védőnőt, meg egyszer bevittem én tanácsadásra a babámat. Azt mondta ne vigyem be, majd jön, felhív, pl. reggel, hogy aznap jön, ekkor és ekkor, de nem. Nem látjuk v. 2 hónapig, aztán megint telefonál.

Ha nem hallom a telefonját, megsértődik, pedig csak a baba miatt nem veszem fel, ha nem tudom. De minek is, úgysem jön sosem, ha beígéri.

Pedig jó lenne néhány tanács. A dokitól szoktam kérdezni, amikor kijön.

Most hogy van ez? Kötelező a védőnő? Nem is az a baj igazából, hanem akkor nem ülnénk itthon egész nap, hogy várjuk. Vagy le is mondhatnám? Megbüntetnek érte?

2010. máj. 19. 08:28
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Nem kötelező! Lemondhatod a védőnői szolgálat segítségét, csak akkor neked kell majd odafigyelni, hogy minden kötelező ellenőrzésre elvidd. Ezekről az orvos is tájékoztat, úgyhogy nem lesz vele külön gondod. Mondjuk, ha nem sok vizet zavar, kár vele külön vacakolni, mert ha újra kismama leszel, akkor megint találkoznotok kell...
2010. máj. 19. 08:46
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

A védőnőnek elvileg kötelező rendszeresen foglalkozni veletek, de te lemondhatod. Én is lemondtam, nekem csak teher. Jó tanácsot meg úgyse tud adni. Frissen végzett, gyereket csak fényképről látott, még ő kérdezett engem, mikor mit és hogyan kell. Aztán meg átment tudáláékosba, amikor már úgy érezte, mindent tud. Köszi, nm kérek belőle.

Amúgy sajnos olyan rossz a képzési rendszerük, hogy hacsak nem mennek maguk is a dolgok után, hogy tanuljanak, gyakorlatilag használhatatlanok.:-(

2010. máj. 19. 09:47
 3/5 anonim ***** válasza:
48%
Én meg úgy tudom hogy kötelező!A gyerek 6 éves koráig,nem lehet lemondani legalábbis nálunk(Bp).
2010. máj. 19. 10:13
 4/5 anonim ***** válasza:
79%
nagyon sajánlom, hogy neked is rosszak a tapasztalataid, de ne mondd le. Ha le lehetne mondani ezt a szolgáltatást, akkor szépen néznénk ki. Mi történne azokkal a babákkal akiket elhanyagolnak, stb...Ez kötelező, de sajnos mint minden, ez sem működik jól. Mondd meg neki, hogy ha megígéri, akkor jöjjön is, mert különben panaszt teszel. Neki is van főnöke. Egyébként meg ha úgysem tud segíteni, akkor te ne keresd, az ő faladata hogy tartsa veletek a kapcsolatot.
2010. máj. 23. 07:47
 5/5 anonim válasza:

NEM KÖTELEZŐ A VÉDŐNŐ.

Ha valamit nem tudsz inkább járj utána!

2015. máj. 14. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!