Milyen kötelező és nem kötelező vizsgálatok történnek babakihordás alatt?
Leírom nekem hogy volt:
5 hetesen voltam orvosnál, megállapította a terhességet (magán volt, fizetős), ugyanekkor rákszűrést is csinált
8 hetesen uh, hogy van-e szívverés, innentől mondta, hogy egyre biztosabb, hogy megmarad (magán, fizetős)
9 hetesen mentem védőnőhöz
12 hetesen vérvétel a kórházban és geneikai uh
13 hetesen saját orvosomnál uh, rákszűrés eredmény (fizetős)
14 hetesen belgyógyászat és fogorvos (nem kötelező)
15 hetesen védőnő
18 hetesen vérvétel és genetikai uh
19 hetesen védőnő
20 hetesen 4D-s babamozi (fizetős)
23 hetesen saját orvosomnál uh, vizsgálat (fizetős)
24 hetesen vérvétel é cukorterhelés a kórházban
26 hetesen saját orvosomnál uh, vizsgálat (fizetős)
27 hetesen védőnő
30 hetesen saját orvosomnál uh és vizsgálat (fizetős)
31 hetesen 4D-s babamozi
32 hetesen genetikai uh a kórházban
33 hetesen védőnő
36 hetesen NST és védőnő
Még a 37. hét előtt megszületett a kicsim, tovább nem tudom! :)
Szia!
Védőnő vagyok. A fizetős,magánrendelős vizsgálatok nem kötelezőek.Oda azok a várandósok mennek akiknek orvosuk van.Viszont kötelező a fogászat és a belgyógyászat,12 és 18 hetesen a genetikai ultrahang.16 hetesen a vérvétel.24 hetesen az ogtt (cukorterhelés),32 és 38 hetesen ismét ultrahang,36-40 hétig az nst,36 hetesen a kenetvétel.Betöltött 40.héten az amnioszkopia (amikor megnézik hogy a magzatvízzel minden rendben van-e).Ezeken felül ha valakinek van valamilyen betegsége,azokat a terheseket még más ( betegséggel kapcsolatos) vizsgálatra küldjük.
Jó egészséget kívánok neked és a babádnak. :)
Kedves harmadjára válaszoló védőnő!
A 32. heti UH és a 36. hetin NST között senki nem látja a kismamát? Vagy csak a veszélyeztetett terheseket? A védőnő nem néz rá a kismamákra hetente/kéthetente mondjuk egy szívhang ellenőrzésre?
Harmadik gyermekemet várom, és lehet, hogy csak a mi védőnőnk ilyen gondos és alapos, de minden héten lát placenta pr. marg-om van, mert a haránt fekvés miatt aggódik a baba vér és oxigén ellátása miatt.
Ez csak egy kérdés, bocsánat a Kérdezőtől!!!
Köszönöm mindenkinek!
Mindenkinek küldtem a pluszpontokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!