Egy ismerősömnek nem lett jó az AFP eredenye, de csak egy magánklinikán neztek meg-ultrahanggal, ahol azt mondták neki, hogy minden rendben van. Az orvosa azt mondta, hogy menjen el magzatvíz es mehlepeny mintavetelre, de ő erről hallani sem akar.Kihagyta a 20. hetes ultrahangot is. Egeszseges lesz a baba?
2013. szept. 15. 18:28
1/7 anonim válasza:
Hogy beteg lesz-e a baba, azt nem tudjuk megmondani.
Nekem is van olyan ismerősöm, aki nem ment el a javasolt vizsgálatokra. Azért döntött így, mert ha baj lett volna, akkor is megtartják a babát, ezért úgy érzete felesleges tudnia.
2013. szept. 15. 18:31
2/7 anonim válasza:
ha már az invazív vizsgálatokat kihagyta a 20. heti KÖTELEZŐ uh-ra elkellett volna mennie
2013. szept. 15. 18:38
3/7 anonim válasza:
Az AFP egy elavult vizsgálat. Az én eredményem se lett jó, elküldtek megyeszékhelyre genetikai uh-ra, illetve tanácsadásra, de ott megkérdezték, hogy minek küldtek oda, az AFP vizsgálatot túl korán végezték itt helyben, ezért lett alacsonyabb az érték, a fiam teljesen rendben van. Meg persze a 12 hetes tarkóredő mérés is rendben volt. Gondolom az ismerősödnek is. És ez így is van, teljesen egészségesen született, már 3 éves.
Ha egyébként megnézték uh-n és ott mindent rendben találtak, akkor meg érthetetlen, hogy miért akarták mintavételre küldeni.
Egyébként viszont a 20. hét körül egy fontos uh van, szóval azért elmehetett volna.
2013. szept. 15. 18:40
4/7 anonim válasza:
Én nem tartom felelőtlennek, gondolom a 20 hetes helyett ment a magánklinikára (18-20 hét között szokták elvileg). Az AFP meg szerintem sem indok önmagában a magzatvíz vizsgálatra. (Én AFP-re nem is mentem, csak kombinálton voltam.) Ja és kötelező vizsgálat NINCS! Csak ajánlott, amire felhívja a figyelmet az orvos és védőnő.
2013. szept. 15. 20:40
5/7 anonim válasza:
Afp novembertől kikerul az orvosi protokollbol. Haszontalan/megbízhatatlan vizsgálat.
2013. szept. 16. 08:16
6/7 anonim válasza:
De jó, hogy kikerül nem is tudtam. Annyira utáltam az első terhességemnél nagyon rossz lett 0.5 MOM és a védőnő meg a net halálra paráztatott, amikor mondtam a dokimnak ő csak legyintett rá, hogy AFP-vel nem foglalkozunk mert semmit sem ér, többet adott a 12 hetes uh eredményére. Semmi baja nem lett a lányomnak. Azért a 2. babánál elmentem kombinált tesztre és mivel az teljesen jó lett az AFP eredményemet már meg sem néztem.
2013. szept. 16. 08:27
7/7 anonim válasza:
NINCS KÖTELEZŐ VIZSGÁLAT A MAGYAR TERHESGONDOZÁSBAN! bocs a nagybetűért, ez a divat erre, úgy látom. Az orvos számára van kötelezően előírva, hogy kiadja a beutalót. De hogy a kismama elmegy- e azt maga dönti el és kész, nem vita tárgya.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!