20 hetes uh-on az életkoromra tekintettel genetikai konz javasolt. Ez mi pontosan? Rákérdeztem, nem a hasbaszuri. Többi lent.
12 uh rendben, AFP 0,87, most menzeszhez képest 20+2 naposan volt a genetikai uh.
Szeptemberben leszek 35, első baba. Most a baba kora 19+4-re írta a doki. Fogadott orvosom nincs. Eddig az SZTK-ban azt mondták a dokik, h nem lehet kombinált teszt, mert akkor még nem töltöttem be a 35-t, de igazság szerint, nem is nagyon mondta el, h mi, én meg már elég késő néztem utána, h mégiscsak jó lett volna, valahogy kiszorítottuk volna az árát.
Mai vizsgálaton minden rendben, minden normális, átlagos, minden látszik.
A lelet végére mégis ezt írta a doki:
Tekintettel a vastag hasfalra a diagnózis korlátozott értékű.
Tekintettel az anyai életkorra genetikai konz javasolt.
Vastag hasfal=háj, ne szépítsünk. De akkor most mit nem látott? És mit takar az a genetikai konz.? Azt mondta, nekem ez már jár, nem számít az egy hónap. Nem értem. :(
Gyakorlatilag annyit jelent, hogy nem vállal feleősséget, ha esetleg nem stimmelne valami.
első
nálunk megcsinálják a kombinált tesztet, korra való tekintet nélkül, akkor is, ha csak anyuka kéri, nem az orvos. Nem is értem...
Bár az is igaz, hogy van dokim.
Szerintem is ezért!
Egy konzultáció lesz, családban felmerülő öröklődő genetikai betegségekről fognak kérdezni, és hogy hozzájárulsz-e a hasbaszurihoz!
...most leírom, de nem azért hogy rossz dolgokra gondoljatok saját magatokkal.
Nekem a 20 hetes uh-n is mindent jónak mondtak, így szép, úgy szép, CSAK: egy picit fejletlenebbek a végtagok, de ne aggódjon anyuka, majd kinövi, jöjjön vissza azért kontrollra két hét múlva. Tehát volt egy kis apróság itt, aminek jelentőséget nem tulajdonítottak, de azért beleírták a leletbe.
Éreztem hogy valami nem oké. Másnap elmentem egy 4D uh-ra. Harmadnap megszültem 21 hetesen mert beteg volt :( Ennyit az uh-ról, és az orvosokról!
6-os "köszi"...
ezt nem kellett volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!