Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Az első vérvételre mikor kell...

Az első vérvételre mikor kell menni? Többi lent

Figyelt kérdés
Az első 12. heti vérvételre pontosan a 12. héten kell menni, vagy lehet előtte héten vagy utána héten is esetleg? A vérvétel előtt vagy utána kell a terhesgondozóba mennem?
2013. aug. 14. 19:44
 1/6 anonim ***** válasza:

6 hetesen kell a dokihoz elmenni, akkor már van szív hang. Ekkor elküldnek egy vér vételre amit 12. hétig (I trimeszter végig) el kell végeztetni. Amikor 6-8 hetesen elmész a dokihoz, ő ad egy papírt, hogy élő embró van a méhedbe. Ez után ezzel a papírral fel kell keresni a védőnődet a 12. hétig. Ő fog neked kiskönyvet adni. Vérvételre mehetsz kiskönyv nélkül is majd utólag beírják. A kötelező vizsgálatok 3 vérvétel (1. 2. 3. trimeszterben) Valamint 4 uh (kb. 12,18,30.35 héten) A valóságban azért ennél többször kell azért menni.

vérvétel és uh 12. hétig: 1-1 alkalom

12-15 héten: integrált teszt (9000Ft szabadon választható)

16 héten: AFP (vérvétel + uh)

18-20 héten : uh (genetikai)

25-26 héten: vérvétel + terheléses cukor

4 hetente uh ha magán dokid van ha nincs akkor is érdemes 4 hetente valakihez elmenni.

4-6 hetente látogatás a védőnőnél.

35. hét után hetente CTG

40. hét után naponta uh és végül szülés.

2013. aug. 14. 20:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Az első vérvételre a beutalót az orvos elvileg a 6.-7. hét környékén adja ki. Tehát ezt elvileg le kell tudni a 12. hétig.

Ugye a 6. hét környékén megkapod a nőgyógyászodtól a beutalódat a laborba, EKG-ra, és a védőnőhöz. Ezen kívül jó, ha elmész a háziorvosodhoz, ott egy kis alapvizsgálat van (pl. vérnyomás mérés...). Az egész 5 perc.

Ha javasolhatom, a nőgyógyászod után rögtön a védőnőhöz menj, ő fogja kiadni a kiskönyved. Utána mindent abba vezetned bele. Ezen kívül nem kötelező, de nagyon okosan teszed, ha rögtön az elején letudod a fogorvosod meglátogatását. (Nálunk momentán annak ellenére, hogy nem kötelező, a védőnők rágják a füleket érte...)

2013. aug. 14. 23:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem kötekedni akarok, csak elmondom az én tapasztalatomat. Én 6+4 hetesen voltam dikonál. Felhívtam a védőnőt 2-3 nap múlva, és le ugatta a fejemet, hogy majd 8 hetesen telefonáljak. Felhívtam 8 hetesen 11+5 hetesen adott időpontot. Kiskönyv nélkül elmenem vérvételre, EKG-ra, háziorvoshoz és már a leletekkel mentem a védőnőhöz. Ezt csak azért mondom, hogy kiskönyv nélkül is ellehet kezdeni a vizsgálatokat, ha úgy jársz mint én. (a fogászatot nem tudod elintézni arra ott kapod a pecsétet a fogászaton, de a többit utólag is beírják)
2013. aug. 15. 07:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem az első vv-re 16 hetesen kell mennem,azt mondta a védőnőm,hogy felesleges addig,max,ha nagyon akarok,vagy kíváncsi vagyok,de inkább ne menjek annyiszor,mert nem maradok le semmiről.

Nekem kicsit fura,mert itt mindenki arról beszél,hogy 12 hetesen megy először.

Remélem semmi bajunk nem lesz ebből.

2013. aug. 15. 14:13
 5/6 A kérdező kommentje:
A háziorvosom azt mondta, hogy csak 20hetesen csinálnak ők egy EKG-t :/ ezt eléggé furcsállom, mert úgy tudom, hogy még mielőtt elkezdett mozogni a magzat, akkor kell egy EKG
2013. aug. 16. 10:09
 6/6 anonim ***** válasza:
én 5hetesen voltam nőgyógyásznál,egyből adott beutalót a vérvételre másnap mentem is.most jön a kombinált teszt a 12.héten ott is van vérvétel.
2013. aug. 19. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!