Az első vérvételre mikor kell menni? Többi lent
6 hetesen kell a dokihoz elmenni, akkor már van szív hang. Ekkor elküldnek egy vér vételre amit 12. hétig (I trimeszter végig) el kell végeztetni. Amikor 6-8 hetesen elmész a dokihoz, ő ad egy papírt, hogy élő embró van a méhedbe. Ez után ezzel a papírral fel kell keresni a védőnődet a 12. hétig. Ő fog neked kiskönyvet adni. Vérvételre mehetsz kiskönyv nélkül is majd utólag beírják. A kötelező vizsgálatok 3 vérvétel (1. 2. 3. trimeszterben) Valamint 4 uh (kb. 12,18,30.35 héten) A valóságban azért ennél többször kell azért menni.
vérvétel és uh 12. hétig: 1-1 alkalom
12-15 héten: integrált teszt (9000Ft szabadon választható)
16 héten: AFP (vérvétel + uh)
18-20 héten : uh (genetikai)
25-26 héten: vérvétel + terheléses cukor
4 hetente uh ha magán dokid van ha nincs akkor is érdemes 4 hetente valakihez elmenni.
4-6 hetente látogatás a védőnőnél.
35. hét után hetente CTG
40. hét után naponta uh és végül szülés.
Az első vérvételre a beutalót az orvos elvileg a 6.-7. hét környékén adja ki. Tehát ezt elvileg le kell tudni a 12. hétig.
Ugye a 6. hét környékén megkapod a nőgyógyászodtól a beutalódat a laborba, EKG-ra, és a védőnőhöz. Ezen kívül jó, ha elmész a háziorvosodhoz, ott egy kis alapvizsgálat van (pl. vérnyomás mérés...). Az egész 5 perc.
Ha javasolhatom, a nőgyógyászod után rögtön a védőnőhöz menj, ő fogja kiadni a kiskönyved. Utána mindent abba vezetned bele. Ezen kívül nem kötelező, de nagyon okosan teszed, ha rögtön az elején letudod a fogorvosod meglátogatását. (Nálunk momentán annak ellenére, hogy nem kötelező, a védőnők rágják a füleket érte...)
Nekem az első vv-re 16 hetesen kell mennem,azt mondta a védőnőm,hogy felesleges addig,max,ha nagyon akarok,vagy kíváncsi vagyok,de inkább ne menjek annyiszor,mert nem maradok le semmiről.
Nekem kicsit fura,mert itt mindenki arról beszél,hogy 12 hetesen megy először.
Remélem semmi bajunk nem lesz ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!