Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A terhes tinikre milyen...

A terhes tinikre milyen törvények vonatkoznak?

Figyelt kérdés

a google-ba már beirtam rákerestem de nem találtam semmi olyat...

segítséget előre is köszönöm

a terhes lányom : 17 éves a barátja 24

5 és fél hónapja vannak együtt

mit tegyek vele, mert egyáltalán nem akarja elvetetni se ő se az apa, de még magunkat is éppen hogy eltartjuk, és egy kisgyermek sokba kerül, mit csináljunk?

2013. jún. 1. 15:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mért nem mentetek el 72 órás tabiért..?
2013. jún. 1. 17:05
 12/18 A kérdező kommentje:
mert nem volt nyitva gyógyszertár, mert ünnep volt
2013. jún. 1. 17:27
 13/18 anonim ***** válasza:
83%

72 órás tabiért ambulanciára kell menni, az pedig mindig van, és ügyeletes patika is létezik egyébként. Mindegy, én itt kiszállok.

Ha igaz a történet, egyetértek, én sem akarnám, hogy a 17 éves lányom szüljön az én nyakamra. És ilyen hamar, hogy csak ennyi ideje vannak együtt pláne.

Ha meg nem igaz, legalább ilyet is olvastam

Szép napot

2013. jún. 1. 17:35
 14/18 A kérdező kommentje:
igaz ez az egész, nem értem mi nem hihető ezen, lehet hogy te még nem voltál faluban, ahol kb van 2 bolt meg egy háziorvos...
2013. jún. 1. 19:45
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Esemény utánit csak doki írhat ki, vagy sürgősségi ambulancia.
2013. jún. 1. 21:38
 16/18 anonim ***** válasza:
51%
Ne haragudj kedves kérdező én is faluba nőttem fel 6 éve költöztem pestre, de amikor nálunk ilyen történt hogy kiszakadt az óvszer akkor fel a búszra be az anbulanciára és esemény utáni tablettát kértünk akkor 9.000 volt de még mindig jobb mint egy abortusz, ügyeletes patika mindig van a kórház (ambulancia) mellett. Szóval az hogy ünnep volt az nem védekezés, itt neked is gondolkodni kellett volna nem csak a kedves lányodnak
2013. jún. 3. 17:41
 17/18 anonim ***** válasza:
48%
Kényszeríteni törvényes úton abortuszra senkit se lehet. Legfeljebb megpróbálni meggyőzni rólla. Azonban támogatni se kötelező őket. Bár milyen szülő az olyan aki hátat fordít a saját gyerekének unokájának és cserbe hagyja őket? Minimális segítség a fiataloknak, néha pelus bébi étel, gyerekre vigyázzni. Apuka menjen dolgozni szépen ha kell akkor két műszakban, anyuka tanuljon tovább más nem levelezőin vagy estin. S hozzák rendbe az életüket.
2013. jún. 4. 17:43
 18/18 anonim ***** válasza:

Egy pár embert megcáfolok!

Mert esemény utáni tablettát csak az orvos írhat fel, az ambulancián nem írnak fel,nálunk ügyeletes gyógyszertár is csak havonta egyszer van. A másik dolog amióta falun lakom, nagyon nehéz még élelmiszert is kapni főleg ünnepkor, mert a bolt nincs nyitva, a buszok egy teljes nap alatt 3 szor jön, többször nem!

Neked meg kérdező, azt tudom mondani, hogy ha nem akarják elvetetni akkor sajnos nem tudsz mit tenni és marad a baba. Bár egy kicsit az elején nehéz lesz, de mint ahogy egy két hozzászóló is írta tartsatok össze ti is a fiatalok is meg a másik két szülő, mert akkor könnyebb.

A kicsi után járó támogatások: a kicsi születése után egyszeri anyasági támogatás (64128Ft)

Családi pótlék (egyedül állóként 13300Ft ha meg együtt élésivel 12200Ft)

gyermek védelmi támogatás(egy évben 2 alkalom 5800Ft)

GYES Ezt kaphatja a lányod is ha iskolába magántanulóként tanul akkor is! (25600Ft)

Én azt mondom, hogy egy 24 éves férfi akinek gyereke lesz, az menjen dolgozni és tartsa el a családját, később mikor a kicsi is nagyobb lesz akkor lehet bölcsibe hordani, vagy ha már be veszik az oviba, akkor a lányod is mehet nyugodtan dolgozni, és akkor sokkal könnyebb lesz nekik.

De ha én a te helyedbe lennék, akkor leülnék a fiatalokkal és a fiúnak a szüleivel beszélgetni, és eldönteni, hogy is legyen tovább, ki mibe tud segíteni, ha már nem veteti el a babát.

Sok türelmet és sok erőt kívánok nektek, és jó egészséget :)

2013. júl. 20. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!