A terhes tinikre milyen törvények vonatkoznak?
a google-ba már beirtam rákerestem de nem találtam semmi olyat...
segítséget előre is köszönöm
a terhes lányom : 17 éves a barátja 24
5 és fél hónapja vannak együtt
mit tegyek vele, mert egyáltalán nem akarja elvetetni se ő se az apa, de még magunkat is éppen hogy eltartjuk, és egy kisgyermek sokba kerül, mit csináljunk?
72 órás tabiért ambulanciára kell menni, az pedig mindig van, és ügyeletes patika is létezik egyébként. Mindegy, én itt kiszállok.
Ha igaz a történet, egyetértek, én sem akarnám, hogy a 17 éves lányom szüljön az én nyakamra. És ilyen hamar, hogy csak ennyi ideje vannak együtt pláne.
Ha meg nem igaz, legalább ilyet is olvastam
Szép napot
Egy pár embert megcáfolok!
Mert esemény utáni tablettát csak az orvos írhat fel, az ambulancián nem írnak fel,nálunk ügyeletes gyógyszertár is csak havonta egyszer van. A másik dolog amióta falun lakom, nagyon nehéz még élelmiszert is kapni főleg ünnepkor, mert a bolt nincs nyitva, a buszok egy teljes nap alatt 3 szor jön, többször nem!
Neked meg kérdező, azt tudom mondani, hogy ha nem akarják elvetetni akkor sajnos nem tudsz mit tenni és marad a baba. Bár egy kicsit az elején nehéz lesz, de mint ahogy egy két hozzászóló is írta tartsatok össze ti is a fiatalok is meg a másik két szülő, mert akkor könnyebb.
A kicsi után járó támogatások: a kicsi születése után egyszeri anyasági támogatás (64128Ft)
Családi pótlék (egyedül állóként 13300Ft ha meg együtt élésivel 12200Ft)
gyermek védelmi támogatás(egy évben 2 alkalom 5800Ft)
GYES Ezt kaphatja a lányod is ha iskolába magántanulóként tanul akkor is! (25600Ft)
Én azt mondom, hogy egy 24 éves férfi akinek gyereke lesz, az menjen dolgozni és tartsa el a családját, később mikor a kicsi is nagyobb lesz akkor lehet bölcsibe hordani, vagy ha már be veszik az oviba, akkor a lányod is mehet nyugodtan dolgozni, és akkor sokkal könnyebb lesz nekik.
De ha én a te helyedbe lennék, akkor leülnék a fiatalokkal és a fiúnak a szüleivel beszélgetni, és eldönteni, hogy is legyen tovább, ki mibe tud segíteni, ha már nem veteti el a babát.
Sok türelmet és sok erőt kívánok nektek, és jó egészséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!