Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Most a terhesgondozást a...

Most a terhesgondozást a védőnő vagy a nődoki végzi?

Figyelt kérdés

2013. máj. 29. 11:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nekem a doki, a védőnő csak beírja az ultrahang eredményét a könyvbe és néha súlyt meg vérnyomást mér
2013. máj. 29. 11:47
 2/14 anonim ***** válasza:
Terhesgondozásra a védőnőhöz kell menni:viszér vizsgálat,súly mérés,vizelet vizsgálat,magzati szívhang vizsgálat,tanácsadás hova mikor kell menni,mit ehetsz,mit szedhetsz.A nőgyógyászati részét,mint a hüvelyi vizsgálat,magzati vizsgálat UH-al,azt az orvos csinálja.
2013. máj. 29. 11:57
 3/14 anonim ***** válasza:
a nőgyógyász
2013. máj. 29. 12:24
 4/14 anonim ***** válasza:
nőgyógyász
2013. máj. 29. 12:24
 5/14 anonim ***** válasza:

Nálunk a védőnő végzi.

Nőgyógyászhoz nem is kell járni csak vérvétel beutalóért, így a kiskönyvemben is csak védőnői pecsét van, de elfogadták.

2013. máj. 29. 14:12
 6/14 anonim ***** válasza:
Én eddig úgy értettem, hogy a kettő együtt a terhesgondozás. Nálam a kiskönyvbe is mindketten írnak, és annak is terhesgondozási könyv (vagy valami hasonló) a hivatalos neve.
2013. máj. 29. 19:09
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A védőnő és a nőgyógyász együtt kell, hogy végezze! Havonta kellene védőnőhöz is menni! A terhesség alatt 3 x néz a védőnő újjbegyből vércukor értéket, vérnyomást mér, súlyt, haskörfogatot, magzati szívhangot, minden alkalommal vizelet vizsg. Tesztcsíkkal! Figyelmeztet a vérvételekre, aktuális vizsgálatokra, UH- ra! Felkészít a csecsemőgondozásra, szoptatásra!

Ezt kellene csinálnia! Ezek fontosak, hiszen a vérnyomás, vércukor, vizelet eltérések súlyos betegségeket jelezhetnek előre! Pl. Toxaemia, terheségi cukorbetegség.

Ez a dolguk! Elég szomorú, hogy van amelyik csak befirkálgat valamit a kiskönyvbe, aztán szevasz! Ahol én lakok, ott a védőnők maximálisan elvégzik a munkájukat.

2013. máj. 30. 08:27
 8/14 anonim ***** válasza:

Utolsó, te hol élsz??

Én írtam, hogy nálunk még nőgyógyász sincs. Én is furcsállta, de ez van, ez Miskolc egy bizonyos része.

Nekem sose nézett vizeletet, vércukrot, haskörfogatot, csak súlyt és vérnyomást mért, meg beszélt mindenféléről.

2013. máj. 30. 08:36
 9/14 anonim ***** válasza:
Én csak leírtam, hogy mi lenne a dolguk, pláne akkor, ha nőgyógyász sincs!
2013. máj. 30. 08:57
 10/14 anonim ***** válasza:

Elméletileg a terhesgondozás nem egy ember feladata, hanem a szülész-nőgyógyász/védőnő/háziorvos hármasa.

Ebből általában a háziorvos csak annyira veszi ki a részét, amíg táppénzes papírt ad, max. az elején lepecsételi a könyvet és megcsinálja az Ekg-t.

A védőnő...hol jobb, hol rosszabb...nálunk a rosszabb.

Amíg a doki profin el tudott látni a terhességi diabétesszel kapcsolatban infókkal, a védőnőnek csak annyi volt rá a mondandója, hogy ne egyek kenyeret, krumplit, tésztát. pff....

A dokim mondta, hogy úgy néz ki, szeptembertől változni fog a rendszer, a kismama választhat, hogy szülésznőhöz, nődokihoz vagy csak a védőnőhöz akar terhesgondozásra járni. Elvileg a háziorvosoknak is jobban ki kell venniük a részüket a gondozásból.

Aztán, hogy ebből mi lesz?! Ki tudja...

2013. máj. 30. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!