Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A terhes tinikre milyen...

A terhes tinikre milyen törvények vonatkoznak?

Figyelt kérdés

a google-ba már beirtam rákerestem de nem találtam semmi olyat...

segítséget előre is köszönöm

a terhes lányom : 17 éves a barátja 24

5 és fél hónapja vannak együtt

mit tegyek vele, mert egyáltalán nem akarja elvetetni se ő se az apa, de még magunkat is éppen hogy eltartjuk, és egy kisgyermek sokba kerül, mit csináljunk?

2013. jún. 1. 15:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
67%

18 év alatt csak gyámhatósági engedéllyel házasodhatnak.

Ha terhes egy lány, akkor kényszeriteni nem lehet arra, hogy elvetesse, viszont a szülök sem kötelezhetök arra, hogy eltartsák a gyereket 18 éves kor után.

A helyetekben a lánynak meg a barátjának megmondanám, hogy ha akarnak gyereket, akkor költözzenek össze és oldják meg saját maguk a gyerek ellátását.

2013. jún. 1. 15:23
 2/18 anonim ***** válasza:
86%

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Elvileg 16-18 éves kor között a gyámhivatal beleegyezésével akár össze is házasodhatnak. Nem kötelezheted az abortuszra, ilyen törvény nincs.

2013. jún. 1. 15:28
 3/18 anonim válasza:
49%
bizony nem kötelezheted sőt idén már nyomós ok kell ahoz hogy ki írják abortuszra. max ha nem vállalod se te se az apa anyja a gyámságot, vagy bármeik család tag a lányod gyereke felett, akkor a kórház örökbe adja.
2013. jún. 1. 15:35
 4/18 anonim ***** válasza:
43%
Miért az az első gondolat, hogy szabadulni akarsz a saját unokádtól? Ha így alakult, hát így alakult. Támogatási lehetőségeknek utánajártatok már? Tudjátok, mi jár nektek és mennyi? A fiú dolgozik? 24 évesen már simán lehet fix állása. Az ő szülei milyen részt vállalnának a gyermekre és szüleikre fordítandó költségekből? Ha a lányod babázik, akkor is ott a párja, a párja szülei és ti. Ez, ha jól számolom, 5 felnőtt ember egy babára. Amíg a baba pici, nincsenek nagy igényei. Ha nagyobbacska, akkor a lányod szépen elmegy dolgozni, a baba pedig bölcsibe járhat. Nem hosszú az idő, amit át kellene vészelni. Tartsatok össze és álljatok a lányod mellé. Segítsétek őket.
2013. jún. 1. 15:56
 5/18 A kérdező kommentje:
nem nem néztem utána hogy milyen támogatás járna, de most elmondanád kérlek?
2013. jún. 1. 16:10
 6/18 anonim ***** válasza:
75%

Családi pótlék. És nagyszülő igényelhet gyest. azt hiszem csak ha nincs munkája ,és nyugdíjt sem kap, csak akkor de ebben nem vagyok biztos) Ennyi jár, más nem

Jó felelőtlen a lányod és a pasija. Én megértem, ogy nem akarod...

2013. jún. 1. 16:13
 7/18 anonim ***** válasza:
30%
GYES, emelt családi pótlék(ha a lányod papíron egyedülálló), rendszeres gyermekvédelmi támogatás, lakásfenntartási támogatás. Egyelőre ennyi jut eszembe. Megkérdezhetitek az egyházakat is, én például pelenkát kaptam egy atyától, de másban is tudnak segíteni. Hidd el, de hát te is jól tudod, hiszen anya vagy, olyan kevés is elég tud lenni. Beszélgessetek. Sokat. Arról is, hogy ki mit tud vállalni.
2013. jún. 1. 16:37
 8/18 A kérdező kommentje:
védekeznek mindig azért is mondtam azt hogy veszem én az óvszert és mindig is vettem mindig használták is mert figyeltem a doboz tartalmát, csak egyszer kiszakadt, amit már későn vettem észre
2013. jún. 1. 16:46
 9/18 anonim ***** válasza:
51%
Ez kamu? Te vetted észre, hogy kiszakadt a lányodék által használt gumi?? Tudtad mindig mikor vannak együtt, és nézted a kukában...? Mellesleg egy bezárkózás alatt 3-4 menet is lehet, tudod azt is mikor hánszor sült el?
2013. jún. 1. 16:56
 10/18 A kérdező kommentje:
a lányom elmondta mindig hogy mikor voltak együtt, és hogy mert nagyon félt hogy terhes lesz és mikor kiszakadt jöttek ki a lányom elkezdte mondani mi történt hogy kiszakadt stb
2013. jún. 1. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!