Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Összesen hány vérvételen esik...

Összesen hány vérvételen esik át egy nő a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Vagy akármilyen tűszúrásos dolgon..

Tudom hogy ez a legkevesebb, de mindenkinek megvan a legnagyobb félelme, az enyém a tűszúrás. Mennyire lehet számítani?

2013. máj. 26. 22:57
1 2
 1/12 Kerria ***** válasza:
100%

1. legelején (8-10. hét azt hiszem)

2. AFP, Hs... (hepatitis)- (12-16. hét azt hiszem)

3. cukor vizsgálat, éhgyomorra egyszer, és a cukros lötty után még egyszer (22-24. hét azt hiszem)

4. ez már azt hiszem nem mindenkinél van...nekem kellett 30-32. hét

2013. máj. 26. 23:05
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha problémamentes a terhességed, akkor trimeszterenként van egy teljes vérkép, az három szúrás, az AFP+ hepatitist egy szúrással megúszod, ez négy, és plusz a cukorterhelés, ami egy nap alatt két szúrást jelent, tehát összesen hat.

(Bár nekem a terheléses cukorhoz előző nap néztek egy sima éhhomit, mert azt mondták, ha az alapból magas, akkor nem csinálhatják meg a terhelést magát.)

Azt hidd el, hogy baromira hozzá lehet szokni. Én is utáltam, kínlódtam, aztán a harmadik terhességem alatt annyi komplikációm volt, hogy amikor vérvételre mentem, már csak mosolyogtam, pont ezen, mert eszembe jutott, hogy első terhességem alatt ez volt a legnagyobb bajom nekem is. :o)

Harmadiknál meg cukros is lettem (a sok más probléma mellett), így ráadásul saját magamat kellett szúrnom az önellenőrző vércukorszint mérővel, de ezt is megtanultam.

Te is belejössz, hidd el, a babádért ennél jóval többre is képes leszel, ha szükség van rá!

2013. máj. 26. 23:12
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
1. válasza tökéletes, csak annyi, h a 4-es pont se opcionális, minden terhességben min 3x néznek általános vérképet, de a középső általában az AFP-vel vagy a terheléses cukorral együtt történik, tehát egy szúrással megúszod. a terheléses cukros vizsgálatnál pedig helyenként változik. abban a laborban, ahol nekem csinálták, pl volt egy szúrás éhgyomorra, aztán lötyi után 60, majd 120 perccel, azaz összesen 3x vettek vért kb 2.5 óra alatt
2013. máj. 26. 23:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát attól függ ha minden oké akkor felénk van egy 8-10 hetesen (azzal egy időben veszik le a luest hbasg-t vércsoportot, toxoplasmát szóval egy füst alatt hálistennek)

Aztán van egy Afp.

Utána van még egy a második trimeszterben , a harmadikban (úgy 32.hét körül) és még a legeslegvégén vmi alvadási faktorokra (protrombin stb.) ez úgy 37-38 hetesen dehát van aki ugye el se jut addig.

Tehát ez eddig 5, nálunk a cukorterhelésest rendes vérvétellel csak annak csinálják akinek a zsömle tej rossz lesz, a zsömle tejes pedig a védőnőnél történik ahol csak kapilláris vért néznek az azért nem fáj tényleg csak egy fél mp-nyi szúrás.

Szóval ennyi, dehát közben kiderülhet ez az, nekem pl. ez a harmadik terhességem és közben a pajzsmirigyem is alulműködő lett így azt is 6 hetente megnézik de úgy van ahogy előttem írták, hozzá lehet edződni, én is irtóztam eleinte úgy számoltam vissza a napokat a vérvételig.

Mondjuk most az is igaz hogy egyik gyerekem mindig ott van/volt velem és előttük csak nem majrézhatok így mindig beszélgetünk, meg mosolygok vérvétel közben és már túl is vagyunk rajta.

2013. máj. 27. 07:24
 5/12 anonim ***** válasza:
70%

Az első válaszoló jól írta.Ha probléma mentes.

Nálam nem így volt biztos szurkáltak vagy 20szor-30szor.Passzolom.Sok volt.

2013. máj. 27. 11:55
 6/12 anonim ***** válasza:
50%

Második vagyok.

Függetlenül a pontozásoktól (én senkit nem pontoztam) nem értem, hogy miért ért mindenki első válaszolóval egyet, több tévedés is van a válaszában.

A trimeszterenkénti teljes vérkép kötelező. (Hogy mikor van az első, az nincs héthez kötve, attól is függ, hogy hányadik héten állapítják meg a terhességet, de még 12. hétig bezárólag kellene megtörténnie)

Az AFP-t szigorúan a 16. héten veszik le, a hepatitist vagy ezzel együtt leveszik, de vannak helyek, ahol az külön vérvétel.

A cukorterhelés ideje a 24-28. hét közé esik, orvostól függ, hogy mikor kéri, de korábban biztos nem, átlagosan a 24-26 hét körül.

Hogy hogyan zajlik a vércukorszint ellenőrzés, az helyenként nagyon változó, sajnos még sok helyen mindig elfogadják a zsemlés reggelizős terhelést, aminek nem sok értelme van, mert nem biztos hogy kiderül belőle hogy baj van, annyira nem számít megterhelőnek, a cukorból egyből kiderül.

Ettől függetlenül van, ahol csak éhomi plusz 120 perces vérvétel van, és vannak helyek, ahol 60 perc elteltével is vesznek vért.

2013. máj. 27. 12:07
 7/12 anonim ***** válasza:

Én nem pontoztam le senkit. Az első válaszoló csak annyiba írta helyesen, ha minden rendben van.

2-6-os válaszoló: Igazad van erre írtam h ha nem problémamentes akkor több is van.Nekem is volt 60perces cukorvizsgálatom nem csak 120 perces.

2013. máj. 27. 12:36
 8/12 anonim ***** válasza:

6 os igazad van de az is igaz hogy a cukros lötyi itatás pedig ágyúval verébre effektus mert pont ez az ha vkinek gondja van az kiderült a zsemle tejtől is és ha gond van akkor megy tovább a cukros lötyire (külföldön ilyen nincs mint alapvizsgálat hogy cukros lötyi iszogatása) Mindegy amúgy engem nem zavart nem voltam rosszul se tőle, csak tök felesleges így mindenkit ezzel szűrni (ezt nem én mondom hanem több orvos is).

U.i: én se pontoztam most se, máskor se szoktam mert hatalmas hülyeség.

2013. máj. 27. 12:47
 9/12 Kerria ***** válasza:
100%

Kedves második, én a saját példámat hoztam fel, ezért írtam zárójelben, hogy hanyadik hét körül volt, illetve azért tettem hozzá az azt hiszemet is.

"Függetlenül a pontozásoktól (én senkit nem pontoztam) nem értem, hogy miért ért mindenki első válaszolóval egyet, több tévedés is van a válaszában."

-Ez elképzelhető, de kérlek írd meg mi a téves, hogy akkor tudjam

"A trimeszterenkénti teljes vérkép kötelező. (Hogy mikor van az első, az nincs héthez kötve, attól is függ, hogy hányadik héten állapítják meg a terhességet, de még 12. hétig bezárólag kellene megtörténnie)"

- A terhesség megállapítása az első 2 hónap alatt megtörténik (nagyon kevés az az eset amikor nem), emiatt írtam a 8-10. hetet a válaszomnál. Az első terhességemnél ez pont a 8. hét volt, most a másodiknál kicsit később, de még a 10. hét előtt.

"Az AFP-t szigorúan a 16. héten veszik le, a hepatitist vagy ezzel együtt leveszik, de vannak helyek, ahol az külön vérvétel."

- Szigorúan! ez azért aranyos... hisz mikor vagy pont 16 hetes? Van aki mensitől számolja, valaki UH alapján. Az első terhességemnél a 15. héten volt, most pedig a 17. közepén... Az elsőnél egyben vették le a hepatitisessel, tehát a 15. héten, mostaninál a 18. hét végén...

"A cukorterhelés ideje a 24-28. hét közé esik, orvostól függ, hogy mikor kéri, de korábban biztos nem, átlagosan a 24-26 hét körül."

- akkor ez is orvostól függ, mert az első terhességemnél is a 22-24. hét közé tette, és most is... Tehát az én orvosom szerint ez az időpontja ennek a vizsgálatnak.

- A cukornál írtam, nálam a lötyit kellett meginni, és 2szer vettek vért...

A cukorral kapcsolatosan most megnéztem a gondozási kis könyvemet is, és a védőnő által hozzárendelt menetet és abban is 22-24. hét szerepel rá.

Visszaellenőriztem a válaszomat és továbbra is azt látom nem írtam semmit tévesen. Köszönöm!

2013. máj. 27. 12:51
 10/12 anonim ***** válasza:

8. igen, ezen én is gondolkodtam, h a terhességi cukros nő szervezetének elég sokkoló lehet ez a cukros lötty. uakkor nem értek hozzá, nem tudom, h a "zsömi" elegendő-e és tény, h inkább egyszer egy drasztikus dózis, mint hogy ne derüljönm ki biztosan...

nekem amúgy még jól is esett, mint egy édesebb limonádé éhgyomorra (tehettem bele friss citromot). mondjuk ez is elgondolkodtatott...

2013. máj. 27. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!