Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Tényleg van ilyen? Vagy csak...

Tényleg van ilyen? Vagy csak beijeszteni akart a védőnőm?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam a védőnőnél. 3 hét alatt 5 kilót híztam. (61,4 kilóról indultam, és most 73,5-öt mért.) Eddig mindig 90/ volt a vérnyomásom, most meg 110/ volt. Azt mondta, hogy szerencsére a vizeletemmel minden rendben van, de ha ez így folytatódik, akkor kórházi ellátásra lesz szükségem. Azért is ugrott meg a kiló, mert eléggé vizesedem, de bármit csinálok nem akar csillapodni.

30 hkm

2012. okt. 25. 07:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem pl. nem foglalkoztak a vizesedéssel, mert nem volt fehérje sose a vizeletben. És én a 3. hét óta vizesedem.

A vérnyomásom nekem is nőtt - ez bent is van minden könyvben, hogy a 2x. hét környékén emelkedik a vérnyomása a kismamának.

A vérnyomás azonban 140/90-95 felett bajos. A Te vérnyomásod a teljesen normális felé közelít.

Néha szeretnek túlozni a védőnők...

33+3 hkm

2012. okt. 25. 15:37
 12/12 anonim ***** válasza:
Tehát! A vérnyomásod nem magas, DE!! Nem csak az számít magasnak a terhesség alatt, ami 140/95 fölé megy, hanem a terhesség kezdetén lévő vérnyomáshoz képest is nézni kell. A felső érték (systole) nem emelkedhet 30nál többel, az alsó érték (dyastole) 15nél nem emelkedhet többel. És inkább örülni kell, h ilyen a védőnő, mert jobb félni, mint... inkább küldjön be a védőnő 2-3 anyukát fölöslegesen a kórházba, minthogy 1et ne küldjön be, akit kellett volna, és ott legyenek nagy bajok!!
2012. okt. 25. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!