Tényleg van ilyen? Vagy csak beijeszteni akart a védőnőm?
Tegnap voltam a védőnőnél. 3 hét alatt 5 kilót híztam. (61,4 kilóról indultam, és most 73,5-öt mért.) Eddig mindig 90/ volt a vérnyomásom, most meg 110/ volt. Azt mondta, hogy szerencsére a vizeletemmel minden rendben van, de ha ez így folytatódik, akkor kórházi ellátásra lesz szükségem. Azért is ugrott meg a kiló, mert eléggé vizesedem, de bármit csinálok nem akar csillapodni.
30 hkm
A fehérjét is nézi a vizeletben.
Nézz utána: [link] -- terhességi toxémia a neve, és nagyon veszélyes.
Nem unalmukban végzik a védőnők ezeket a vizsgálatokat, és nem is arra kíváncsiak hány kiló "hájat" sikerül felszednünk terhesség alatt.
Nekem is volt ilyen gondom, nálam a fűszermentes étrend normalizálta a helyzetet, de pl. nővéremnek csak a gyógyszer segített :-(
Olvass utána, kérdezz rá az orvosodnál stb. hisz nem a kórház az első lépcsőfok.
Na persze, mert a védőnők +9 kilót "irányoznak elő"...
az enyém is ezt mondta...
Ami azért is fura, mert egy kövérkésebb lányon, aki eleve súlyfelesleggel indul neki a terhességnek, más a 9 kiló, mint egy vékony, magas lányon. 12-15 kiló teljesen normális egy normál testalkatú lánynál!
Van valahol egy oldal, ahol a saját indulási súlyod és magasságod alapján megmondja, mennyi terhesség alatt az ideális súlynövekedés, nézd azt meg.
Vízesedésre csalánteaát is ihatsz, vagy zellert is ehetsz, hátha valamelyik beválik!
34 hetes kismami
Elég érdekes a védőnőd. Nem értem minek riogat, és azt sem értem minek játszik orvost?
Most őszintén: mégis mit kezdenének veled a kórházban amikor minden értéked tökéletes? Csak azért hogy elnyaralgass ( telelgess) ott benn, azért teljesen felesleges.
A kg ellen semmit nem tudsz tenni, mert az jön magától. Ismerek olyan aki 22 kg-t szedett fel a terhesség alatt és olyant is aki csak 2 kg-t.
Én most vagyok 23 hetes de eddig 6 kg-t híztam és még hol a vége? Ráaádásul rajtam azért eléggé meglátszik mert jó húsban vagyok... De a védőnőm nem mond rá egy szót sem.
A vizesedéssel nem is fogsz tudni semmit csinálni. Orvosom mondta ( ja én is vizesedek de szerencsére nem durván) hogy a terhesek 95% vizesedik, ez ellen nem lehet tenni. Ha pihenünk akkor felpócolt lábakkal tegyük, ennyi. És hogy majd a szülés után eltűnik.
Egyébként meg nem a védőnő dönti el hogy be kell-e feküdnöd a kórházba vagy sem. hanem az orvosod. Már látom lelki szemeim előtt amint egy ilyen normális értékekkel bíró kismamának azt írja oda a védőnő a kiskönyvébe hogy kórházi kezelés, az orvos meg csak jókat nevet rajta, hogy ez a nő normális???
N foglalkozz vele. Mondjon amit akar, ezen ne húzd föl magad.
Úgy tűnik szeret fontoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!