Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Nektek nézett szívhangot a...

Nektek nézett szívhangot a védőnő? Már a 27. hétben vagyok, de nekem még egyszer sem, pedig a kötelező feladatai közé tartozik, nem?

Figyelt kérdés

2012. okt. 3. 22:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Megnéztem a kis könyvben az enyém nem Ungi,valamilyen S betűs,de nem tudom kivenni az írásából pontosan. Röhej de tény hogy tényleg nem tudom mi a neve!!!

Egyébként nekem is be volt már ígérve 1000x hogy jön,mikor voltam a gyerekkel tanácsadáson.

Szégyen hogy vannak ilyen védőnők,erről jót nem hallani. Beszéltem olyan anyukával aki a státuszvizsgálatra sem vitte a gyereket hozzá!

Én sem hordom csak arra ami kötelező.

2012. okt. 3. 23:25
 12/22 anonim ***** válasza:
Nekem sem nézett szívhangot még a védőnő,29 hetes vagyok,második babával!Elsőnél más volt a védőnő hozzá 4 hetente jártam,mindig nézett szívhangot,aranyos volt nagyon.A mostaninál 3x voltam idáig,és nem azért mert nem akarok menni!Kérdeztem,h mikor mehetek hozzá legközelebb(19 hetes voltam)erre azt mondta,hogy ráérünk még bőven!
2012. okt. 3. 23:53
 13/22 anonim ***** válasza:
Nekem se. 28h vagyok. Ha tehetnem nem jarnek hozza tiszta idopocsekolas. Csak megnezi a vernyomasom (sulyom nekem kell bemondani) es elkezd ezoterikus dolgokrol hablatyolni. Utalok odajarni.
2012. okt. 4. 05:46
 14/22 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem nem nezett meg sosem, de lehet, hgy azert, mert mondtam, hgy vettunk itthonra olyat, amivel a 12. het ota halljuk:)

En akkor szerencsesnek mondom magam, nagyon aranyos, kedves, szeretek hozza jarni :)

3 hetente megyek hozza, mer sulyt, vernyomast, megkerdez, hogy mi tortent az elmult 3 hetben, meseljek. Kerdez az itthoni dolgokrol, mindent tud azert mar rolunk, amit elmeseltem neki eddig:))

Van egy nagy konyvespolca, mindig mondja, hogy valasszak rola, ha valami erdekel:))

35-40 percet vagyok ott nala altalaban, sokat beszelgetunk. Nem volt kint meg nalunk, kerdezte, hogy szeretnem e ha jonne terhesseg alatt, de mondtam, hogy nincs ra szukseg:)

(o biciklivel jar, nekunk meg van autonk, erre valo tekintettel megyek en, mig meg nem szulok)

29 hetes kismami

2012. okt. 4. 07:55
 15/22 anonim ***** válasza:
Látom nem mindenkinek van pozitív tapasztalata a védőnőkkel. Hát én sem jártam a legjobban. Nekem baba szívhangját még soha nem nézte, csak a súlyom méri, meg a vérnyomásom, meg beleirkodja a kiskönyvembe a laboreredményeket, sajnos előfordul, hogy néha rosszul. A legdurvább elírása a vércsoportom volt, mert én 0 pozitív vagyok, ez meg beírta a 0 negatívot. Orvosom mikor meglátta, nagyon kiakadt... Hát én is, mondanom se kell! Neten olvasgatok, meg könyvekből, hogy mikor mit kell elintézni, mert az első babámat várom. Ha én nem kérdek rá valamire, akkor ő magától nem mond semmit. Szóval, én ezt a "védőnőséget" tök feleslegesnek tartom!
2012. okt. 4. 08:38
 16/22 anonim ***** válasza:
Hú, hogy micsoda védőnők vannak, nem is gondoltam. Ezek szerint nekem nagy szerencsém van! 4 hetente találkozunk és mindig néz szívhangot, vizeletet vizsgál, vérnyomást és súlyt mér. Beszélgetünk, mindenre válaszol. Én meg azt hittem ez a természetes, de ezek szerint sajnos ez ritka. :(
2012. okt. 4. 08:49
 17/22 anonim ***** válasza:
Nekem sosem nézett szívhangot a védőnő,se az első.se a második babánál.
2012. okt. 4. 11:01
 18/22 anonim ***** válasza:
Én védőnőnek tanulok és sokat olvasgatok "védőnős" kérdéseket. Sajnálom, hogy ilyen sok "nemtörődöm" védőnő van:( Engem nagyon érdekel ez az egész és nem értem az olyan miért megy védőnőnek aki magasról tesz az anyukák és a gyerekek érdekeire...!
2012. okt. 5. 20:56
 19/22 anonim ***** válasza:

Lehet hogy pont azért megy védőnőnek,mert ott lehet "lógni" a munkából! Nem úgy van mint egy irodában vagy egy gyárban,neki ugyan ki veszi észre vagy ellenőrzi hogy nem teszi a dolgát!:( Visszaélnek azzal hogy őket nem lehet megválasztani,mert merjél szólni jönnek a gyámüggyel,ha nem tetszik a védőnő.:(

Mélységesen felháborít hogy ilyenek felveszik a fizetésüket! Az egy dolog hogy nem jön házhoz,de sokat telefonon sem lehet elérni. Olyan mint ha nem is lenne!

Remélem kedves utolsó te nagyon lelkiismeretes leszel!:)))

2012. okt. 5. 22:10
 20/22 anonim ***** válasza:

Pedig köteles lenne kijönni:

Milyen gyakorisággal látogatja a védőnő a gondozásában levő családokat otthonukban?

Várandós anya: a várandósság ideje alatt legalább 5 alkalommal, (ebből az első látogatás a gondozásba vétel után 2 héten belül, a várandósság utolsó hónapjában pedig 2 hetente), fokozott gondozást igénylők esetén havonta egy alkalommal és szükség szerint.

Gyermekágyas anya ill. újszülött csecsemő: az intézetből hazajövetel után – munkaszüneti nap kivételével – 48 órán belül, majd az első 6 hétben legalább hetente.

Csecsemő (6 hét-1 éves kor): havonta, a fokozott gondozást igénylők esetében havonta és szükség szerint

1-3 éves korú kisded: évente legalább 6 alkalommal, a fokozott gondozást igénylők esetében évente legalább 6 alkalommal és szükség szerint.

3-6 éves korú kisgyermek: évente legalább 4 alkalommal, beiskolázás előtt kötelezően, fokozott gondozást igénylők esetében évente legalább 4 alkalommal és szükség szerint.

2012. okt. 5. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!