Meddig vagyok köteles beengedni a védőnőt az
otthonunkba?
Figyelt kérdés
Kistelepülésen élünk,a védőnő pedig amikor nálunk van értelmetlen dolgokról karattyol össze-vissza követhetetlenül.Ha nyitva találja a bejárati ajtót nem kopog, bejön,és végignézi a házat, pedig jól tudja, hogy melyik a babaszoba, tehát nem bennünket keres valahol.Jól tudom, hogy pletykál rólunk és másokról is, ezért mivel hasznomra nincs, nem szeretném hogy házhoz járjon.Körülményeink rendezettek, a baba átlagosan fejlődik.Én szívesebben vinném a csecsemőgondozóba.
Minden látogatása alkalmával rend és tisztaság volt nálunk, illetve általánosságban az van.Nem ezért jár, hiszen olyan kérdéseket tett fel pl.: hogy a ház,melyben élünk kinek a tulajdona, a férjem elkötteti-e magát ha úgysem akarunk több gyermeket.
Én megértem,hogy kíváncsi a többi helyiségre is, de miért nem kéri, hogy vezessem végig?Miért settenkedik be kopogás nélkül, s nem szól, hogy ott van?A gyámügyestől nincs okom félni.
2012. máj. 29. 10:02
12/22 anonim válasza:
Amiket írtál azok alapján pletykaszaga van a dolognak.Mi köze hozzá,hogy a férjed elkötteti-e magát vagy sem?Hát ennek mi köze a gyermek jó létéhez?Elvileg azért lenne a védőnő,hogy megnézze megfelelő körülmények között él-e a gyermek.Ezért is lenne.
Kicsit mintha a magánéletetekben vájkálna.Nem csodálom,hogy már unod:)
2012. máj. 29. 10:05
13/22 anonim válasza:
10:01es vagyok,nálunk is rend és tisztaság van mindig az is volt,engem is kérdezgetett,hogy nem akarok fogamzásgátlót szedni,meg egyéb ilyen kérdései voltak,meg hogy-hogy ilyen fiatalon szültem(21évesen),de ennek mi köze ahhoz hogy a babának jó helye van,nagyon örülök,hogy kész a lakásunk és a normális védőnőnél vagyunk,mert kikészített a másik,udvariasan el is küldtem utoljára,amikor jött azzal,hogy ne adjak enni a fiamnak
2012. máj. 29. 10:09
14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szerintem le fogok mondani a házi szolgáltatásokról,gondolom első sorban a védőnő felé kell ezt jelezni.Remélem így is hordhatom azért a babát mérni havonta!
2012. máj. 29. 10:09
15/22 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Nem állt szándékomban megbántani,vagy úgymond ijesztegetni a gyámügyissel,csak hivatalosan válaszoltam a kérdésedre.A védőnőnek az első látogatás alkalmával kötelessége adni egy nyilatkozatott,amiben le van írva,hogy mire terjed ki a hatásköre.Tehát,milyen tanácsokkal kell ellátnia,és hányszor kell,hogy megjelenjen.Én erről a papírról írtam ki neked az évenkénti 6-szori látogatást és a többit.
2012. máj. 29. 10:24
16/22 anonim válasza:
Hát nem tudom, hogy hol hogyan működik. Én most várom a harmadik babámat. Az első születésekor volt egyszer a védőnő, többször nem. Már a másodikat sem jött ki megnézni háznál, mert nővéremmel együtt szültem, és egy helyre jött ki hozzánk (nővéreméknél voltunk) megnézni a lányokat. Tehát ez az évi 6 alkalom 3 éves koráig nekem nagyon soknak tűnik. Nálunk fél éves korig havonta kellett hordani súlymérésre, utána kéthavonta 1 éves koráig. 1 éves kortól meg csak az éves státuszvizsgálat van bent a tanácsadóban.
Az ajtót meg ne hagyd nyitva! Én is falun élek, de az én ajtómat kívülről csak kulccsal lehet nyitni.
2012. máj. 29. 10:39
17/22 anonim válasza:
szia.nekem a kisfiam 11 hónapos.összesen 2szer volt nálunk a védőnő.amikor kellett vittem most meg hogy nagyon 1 hónapba csak egyszer viszem.nálunk mindig be van zárva az ajtó és ha jön akkor nem megyek ki.én sem vagyok annak a híve hogy állandóan nézze a gyereket.szépen fejlődik semmi baj nincs a kisfiammal akkor meg minek?meg amúgy sem érek rá az ő hüly..ségeit hallgatni.szóval a lényeg ha nem akarod hogy mennyen akkor zárd be a kisajtót és ne menj ki.majd te viszed a babát amikor kell
2012. máj. 29. 11:50
18/22 anonim válasza:
Nálam is kb csak egy évben egyszer, max kétszer jelenik meg. Most 3 éVES a fiam és 31 hetes terhes vok. Gondozásra járok a terhességemmel hanvonta. Nagyfiamat státuszra kell már csak évente hordani. Az én védőnőmmel meg az a gond, hogy tojik mindenre. Az egyik leletemet el is vesztette. Aztán gépből lekérdeztem, hálég rendben volt, ennek 2hónapja, persze azóta sem nyomtatta ki. Plusz azt mondta, hogy császárnál a dokik kipakolják a beleimet az asztalra, a dokim meg erre fogta a fejét,mikor rákérdeztem. Én is úgy vagyok, hogy tőle csak a kötelező minimumot kérdezem. De rajta is látszik, hogy csak a kötelező minimumot csinálja meg, nem sok mindenre lehet megkérni.
2012. máj. 29. 11:57
19/22 anonim válasza:
Én azt nem értem ,hogy megy be a házba? Nincs kapu ? Mi az ,hogy nem kopog?
Ha a helyedben lennék egy mondattal lecsillapítanám: Ha még egyszer bejön az engedélyem nélkül,feljelentem magán laksértésért!
Azért mindennek van határa. Ami a nem babára vonatkozik kérdés arra meg nem vagy köteles válaszolni.
2012. máj. 29. 12:17
20/22 anonim válasza:
Csak annyit akarok kiegészítésként, h a védőnő azért kérdez olyat, h elköttetés, fogamzásgátlás... mert nem csak a secsemőt ápolja, hanem családtervezési tanácsokat is kell adnia. Bár erős a gyanúm, h 1-2 védőnő sajnos csak a pletyka miatt lérdezi. Nem akarom a kolléganőket bántani, és bajnak kitenni, mert én is védőnő vagyok, DE nekünk is van ugyanolyan titoktartási kötelességünk, mint az orvosnak! Bármit elpletykál, amit elmondtok neki, fel lehet jelenteni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!