Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Meddig vagyok köteles beengedn...

Meddig vagyok köteles beengedni a védőnőt az otthonunkba?

Figyelt kérdés
Kistelepülésen élünk,a védőnő pedig amikor nálunk van értelmetlen dolgokról karattyol össze-vissza követhetetlenül.Ha nyitva találja a bejárati ajtót nem kopog, bejön,és végignézi a házat, pedig jól tudja, hogy melyik a babaszoba, tehát nem bennünket keres valahol.Jól tudom, hogy pletykál rólunk és másokról is, ezért mivel hasznomra nincs, nem szeretném hogy házhoz járjon.Körülményeink rendezettek, a baba átlagosan fejlődik.Én szívesebben vinném a csecsemőgondozóba.

2012. máj. 29. 09:38
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Minden látogatása alkalmával rend és tisztaság volt nálunk, illetve általánosságban az van.Nem ezért jár, hiszen olyan kérdéseket tett fel pl.: hogy a ház,melyben élünk kinek a tulajdona, a férjem elkötteti-e magát ha úgysem akarunk több gyermeket.

Én megértem,hogy kíváncsi a többi helyiségre is, de miért nem kéri, hogy vezessem végig?Miért settenkedik be kopogás nélkül, s nem szól, hogy ott van?A gyámügyestől nincs okom félni.

2012. máj. 29. 10:02
 12/22 anonim ***** válasza:

Amiket írtál azok alapján pletykaszaga van a dolognak.Mi köze hozzá,hogy a férjed elkötteti-e magát vagy sem?Hát ennek mi köze a gyermek jó létéhez?Elvileg azért lenne a védőnő,hogy megnézze megfelelő körülmények között él-e a gyermek.Ezért is lenne.

Kicsit mintha a magánéletetekben vájkálna.Nem csodálom,hogy már unod:)

2012. máj. 29. 10:05
 13/22 anonim ***** válasza:
10:01es vagyok,nálunk is rend és tisztaság van mindig az is volt,engem is kérdezgetett,hogy nem akarok fogamzásgátlót szedni,meg egyéb ilyen kérdései voltak,meg hogy-hogy ilyen fiatalon szültem(21évesen),de ennek mi köze ahhoz hogy a babának jó helye van,nagyon örülök,hogy kész a lakásunk és a normális védőnőnél vagyunk,mert kikészített a másik,udvariasan el is küldtem utoljára,amikor jött azzal,hogy ne adjak enni a fiamnak
2012. máj. 29. 10:09
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szerintem le fogok mondani a házi szolgáltatásokról,gondolom első sorban a védőnő felé kell ezt jelezni.Remélem így is hordhatom azért a babát mérni havonta!
2012. máj. 29. 10:09
 15/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem állt szándékomban megbántani,vagy úgymond ijesztegetni a gyámügyissel,csak hivatalosan válaszoltam a kérdésedre.A védőnőnek az első látogatás alkalmával kötelessége adni egy nyilatkozatott,amiben le van írva,hogy mire terjed ki a hatásköre.Tehát,milyen tanácsokkal kell ellátnia,és hányszor kell,hogy megjelenjen.Én erről a papírról írtam ki neked az évenkénti 6-szori látogatást és a többit.

2012. máj. 29. 10:24
 16/22 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, hogy hol hogyan működik. Én most várom a harmadik babámat. Az első születésekor volt egyszer a védőnő, többször nem. Már a másodikat sem jött ki megnézni háznál, mert nővéremmel együtt szültem, és egy helyre jött ki hozzánk (nővéreméknél voltunk) megnézni a lányokat. Tehát ez az évi 6 alkalom 3 éves koráig nekem nagyon soknak tűnik. Nálunk fél éves korig havonta kellett hordani súlymérésre, utána kéthavonta 1 éves koráig. 1 éves kortól meg csak az éves státuszvizsgálat van bent a tanácsadóban.

Az ajtót meg ne hagyd nyitva! Én is falun élek, de az én ajtómat kívülről csak kulccsal lehet nyitni.

2012. máj. 29. 10:39
 17/22 anonim ***** válasza:
46%
szia.nekem a kisfiam 11 hónapos.összesen 2szer volt nálunk a védőnő.amikor kellett vittem most meg hogy nagyon 1 hónapba csak egyszer viszem.nálunk mindig be van zárva az ajtó és ha jön akkor nem megyek ki.én sem vagyok annak a híve hogy állandóan nézze a gyereket.szépen fejlődik semmi baj nincs a kisfiammal akkor meg minek?meg amúgy sem érek rá az ő hüly..ségeit hallgatni.szóval a lényeg ha nem akarod hogy mennyen akkor zárd be a kisajtót és ne menj ki.majd te viszed a babát amikor kell
2012. máj. 29. 11:50
 18/22 anonim ***** válasza:
Nálam is kb csak egy évben egyszer, max kétszer jelenik meg. Most 3 éVES a fiam és 31 hetes terhes vok. Gondozásra járok a terhességemmel hanvonta. Nagyfiamat státuszra kell már csak évente hordani. Az én védőnőmmel meg az a gond, hogy tojik mindenre. Az egyik leletemet el is vesztette. Aztán gépből lekérdeztem, hálég rendben volt, ennek 2hónapja, persze azóta sem nyomtatta ki. Plusz azt mondta, hogy császárnál a dokik kipakolják a beleimet az asztalra, a dokim meg erre fogta a fejét,mikor rákérdeztem. Én is úgy vagyok, hogy tőle csak a kötelező minimumot kérdezem. De rajta is látszik, hogy csak a kötelező minimumot csinálja meg, nem sok mindenre lehet megkérni.
2012. máj. 29. 11:57
 19/22 anonim ***** válasza:
56%

Én azt nem értem ,hogy megy be a házba? Nincs kapu ? Mi az ,hogy nem kopog?

Ha a helyedben lennék egy mondattal lecsillapítanám: Ha még egyszer bejön az engedélyem nélkül,feljelentem magán laksértésért!

Azért mindennek van határa. Ami a nem babára vonatkozik kérdés arra meg nem vagy köteles válaszolni.

2012. máj. 29. 12:17
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit akarok kiegészítésként, h a védőnő azért kérdez olyat, h elköttetés, fogamzásgátlás... mert nem csak a secsemőt ápolja, hanem családtervezési tanácsokat is kell adnia. Bár erős a gyanúm, h 1-2 védőnő sajnos csak a pletyka miatt lérdezi. Nem akarom a kolléganőket bántani, és bajnak kitenni, mert én is védőnő vagyok, DE nekünk is van ugyanolyan titoktartási kötelességünk, mint az orvosnak! Bármit elpletykál, amit elmondtok neki, fel lehet jelenteni!
2012. máj. 29. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!