Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Meddig vagyok köteles beengedn...

Meddig vagyok köteles beengedni a védőnőt az otthonunkba?

Figyelt kérdés
Kistelepülésen élünk,a védőnő pedig amikor nálunk van értelmetlen dolgokról karattyol össze-vissza követhetetlenül.Ha nyitva találja a bejárati ajtót nem kopog, bejön,és végignézi a házat, pedig jól tudja, hogy melyik a babaszoba, tehát nem bennünket keres valahol.Jól tudom, hogy pletykál rólunk és másokról is, ezért mivel hasznomra nincs, nem szeretném hogy házhoz járjon.Körülményeink rendezettek, a baba átlagosan fejlődik.Én szívesebben vinném a csecsemőgondozóba.

2012. máj. 29. 09:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

1 éves korig sűrűn jár aztán már lemorzsolódik.Utánna már hozzánk se jött én vittem be a kötelező 2 éves szűrésre.Aztán már a 3. évbe az obiba vannak a szűrések.Én se szerettem mikor jött a nyakamra,újat meg már nem tudott mondani mivel már 4.gyerek volt.

4 gyerkőc anyukája

2012. máj. 29. 09:41
 2/22 anonim ***** válasza:
60%
A nagynéném ugyanilyen "szörnyeteg". Már aznap amikor egy babát hazahoznak a kórházból, már ott toporzékol az ajtóban, az embernek nem lehet nyugta tőle. Fú én nem szeretem a védőnőket.... a nagynénémet pláne nem.
2012. máj. 29. 09:44
 3/22 anonim ***** válasza:
57%

Szia.

A gyermek 3 éves koráig évente 6 alkalommal kötelező a védőnőnek ellátogatni a család otthonába.Kifejezetten néznie kell a családi otthon környezetét.Tehát rendet és tisztaságot.Ha a védőnő,úgy látja akár többször is felkeresheti a családot.

Nem tudom milyen kapcsolatban vagytok,eddig hányszor látogatott el,és milyen idős a gyermek,de ha meghalatta az éves látogatási korlátot és még mindig túl gyakran felkeres,talán érdemes lenne,megbeszélned vele a miérteket.

Egy jó tanács,ne zárd be előtte az ajtót,mert hivatalból kirendelhet maga mellé egy gyámügyist,ha nem lehet téged elérni az otthonodba.

2012. máj. 29. 09:44
 4/22 anonim válasza:
90%
Nem kotelezo. En mindig vittem . Egyszer engedtem meg hogy eljojjon,
2012. máj. 29. 09:48
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
azért jár körbe,mert az a dolga,h megnézze minden oké a családban. nem vagy köteles beengedni ha hivatlanul jön. én is utáltam amikor egyszercsak becsengetett mert épp arra járt. én megmondtam neki,h sokat mászkálunk,vagy szóljon előre vagy lemegyek.
2012. máj. 29. 09:51
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi nagyközségben lakunk. Nálunk csak akkor volt, amikor a kórházból haza jöttünk. Aztán nekünk kellett 2 hetente vinni, utánna havonta. Ha beviszed havonta, mivel már többször ellenőrizte a környezetet szerintem nem kell be engedni. Zárd be az ajtót.
2012. máj. 29. 09:53
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok.Bocsi nem fogalmaztam elég jól.Kötelező évente 6 alkalommal beengedni,de természetesen nem hivatlanul.A védőnőnek telefonálnia kell,vagy legalább a postaládában elhelyezni egy dátumot mikor jön.
2012. máj. 29. 09:54
 8/22 anonim ***** válasza:
72%

Én úgy tudom, védőnőtől, hogy le lehet mondani hivatalosan a védőnői szolgálatról. Hogy ennek mik a feltételei, nem tudom, de lehetőség van rá. Engem nem érint, mert előre megbeszélt időpontban jön, és elégedett vagyok vele minden téren,de szülésfelkészítőn felmerült egy kismamánál hasonló probléma és a védőnő, aki tartotta, ő mondta, hogy van erre lehetőség.

35 hetes kismama

2012. máj. 29. 09:59
 9/22 anonim ***** válasza:
72%
Évente 6x??Akkor nem jött ennyiszer a védőnő mikor pici volt a kisfiam.Most 2 éves, múlt héten voltunk státuszon majd 3 évesen kell menni legközelebb.Lehet 2,5 évesen is elviszem súlymérésre.Ez a védőnő az egyetlen normális,a többi mindig kioktatott volna.
2012. máj. 29. 10:00
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Az első 2 hétben volt egy aranyos védőnőnk megbeszéltük mikor jön,jött elmondott mindent és elment, aztán 3 hónapra el kellett költözni anyósékhoz,de ott se a doki se a védőnő nem jelentette be,hogy jön,ráadásul mindig a legrosszabb időpontban toppantak be,a védőnő mindig hívatlanul jött,minden héten 3 hónapos koráig, ostobaságokat hordott össze,mikor elapadt a tejem és próbáltuk visszahozni,azt mondta ne adjak semmi tápszert a gyereknek nem fog éhen halni etessem a tejjel,ami nem volt egy csepp sem,persze nem hallgattam rá,unatkozott mert kevés a gyerek ezért jött engem idegesíteni.Az első 6 hétben szoktak jönni utána nem.Miután visszaköltöztünk havonta egyszer mi megyünk a normális védőnőnkhöz.
2012. máj. 29. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!