Mi történik abban az esetben ha Pesten lakom, de nem ide vagyok bejelentve? Védőnőnél és mikor küldenek tovább ilyen olyan kivizsgálásokra?
Nem kellesz vidékre menned! Ahhoz a védőnőhöz kell menni amelyikhez tartozol. Mindegy hogy be vagy jelentve vagy nem!
Én 2009-2010ben voltam terhes,albérletben laktam,és nem voltam bejelentve. A körzeti védőnőhöz mentem,megmondtam hogy albérletben lakom.
Védőnőnél a tartózkodási hely számít, én is vidéki címmel albérletben kezdtem a babázást. Érdekes lett volna 250 km-t utazni :)
Dokikhoz is mehetsz helyben, szülni is. Csak a háziorvoshoz kellett átjeletkeznem, hogy táppénzre tudjon venni.
A védőnőnél az a cím számít ahol alszol. Nem hatóság, nem baj ha nem vagy bejelentve. Ha átköltöztök másik albérletbe akkor másik védőnőhöz kell járni. Mindig az azért a területért felelőshöz.
Orvoshoz is mehetsz a körzetihez, vagy választhatsz mást. Az orvosválasztás szabad, a védőnő nem.
:) Köszönöm a válaszokat.
Kicsit féltem ,mert így is nehezen indult. A 14 kerbe lakok,nőgyógyászhoz ide járok. De háziorvost csak a 6 ker.be tudtam intézni.Más orvost az 5 ker.be. És ha a háziorvos elküld valahova nem biztos ,hogy fogadnak. Volt már rá példa. Nem tetszik nekik,hogy nincs pesti címem, és ahova küldött a doktornő az meg még kerületileg se stimmel.
Értem a tulajt,mert félhet. Hiszen ha meglesz a baba és egy aljas szemét lennék( Vannak ilyenek)akkor nem tehet ki egyik napról a másikra a lakásból.
Ha megtudom e nélkül is oldani a dolgokat akkor felesleges is is bejelentkeznem ,vagy ez miatt összeszólalkozni a tulajjal stb. mindenkinek megy a zöld kezecske , köszönöm még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!