Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A párom az ő szüleihez én...

A párom az ő szüleihez én pedig az én szüleimhez vagyunk bejelentve állandóra, a tartózkodási helyünk egy. Mi lesz a gyerek lakcíme?

Figyelt kérdés
A párom az ő szüleihez én pedig az én szüleimhez vagyunk bejelentve állandóra, a tartózkodási helyünk egy. Ez fog valamit befolyásolni? Mi lesz így a gyerek lakcímkártyáján? Az ügyintézésben (Tgyás, Gyed, Gyes stb…) ez gondot fog okozni? Lehet, hogy az állandólakcímhez tartozó illetékes hivatalokba kell majd elmennünk ügyet intézni?
2011. febr. 18. 09:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy automatikusan az anya lakcímére jelentik be a babát és valószinű hogy ott is kell intéznetek a dolgokat.
2011. febr. 18. 09:41
 2/8 anonim ***** válasza:
mi is ugyanígy vagyunk. gyerek lakcímkártyáján az anya állandó lakcíme lesz. ügyintézés a tartózkodási hely szerinti hivataloknál zajlik.
2011. febr. 18. 09:43
 3/8 anonim ***** válasza:
A gyerek kártyáján az lesz, amit ti beírtok.
2011. febr. 18. 09:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia! Egy hónapja szültem, ugyanígy vagyunk bejelentve, mint ti: A lakcíme a babának ugyanaz lett, mint az enyém (anyukáé) apuka intézte a hivatalos dolgokat, és nem kellett az állandó lakcímhez tartozó hivatalokba elmenni.
2011. febr. 18. 09:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Mi szintén így vagyunk. A baba állandó lakcíme az enyém, a tartózkodási helye az pedig az lesz, ahol lakunk. Minden a tartózkodási hely szerinti hivatalokban lesz intézve. Most jártunk utána mi is.
2011. febr. 18. 10:39
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megvoltam ilyedve, hogy utazgatni kell majd emiatt, de akkor a tapasztalat azt mutatja, hogy nem. :) Megnyugodtam.
2011. febr. 18. 10:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Akkor én most leírok neked egy hosszú de nem kellemes történetet.

5 éve költöztem a városba a páromhoz, a lakcímemet nem íratrtam át csak a tartzkodási helyemet ami Nagykanizsa, a lakcím Szeged.

Január elsején szültem (én szültem aznap először, tehát enyém a város első babája).3 napig úgy tudtam, hogy jön hozzánk a polgármester, kapunk ajándékot (és nem utolsó sorban pénzt)benne leszünk az újságban meg a tévében meg a rádióban stb.

3-án szült egy csaj aki kanizsai volt, így hozzá ment a polgármester az ajikkal (igaz pénzt nem kapott mert nem elsején szült).Ne tudd meg, hogy milyen érzés volt megtudni, hogy hiába szültem én az első babát, le se tojnak bennünket pusztán azért mert nem stimmel a lakcím...

Ami egyébként 5 évig a kutyát se érdekelte, sem bankban, munkaügyi központban, OEP-nél és adóhivatalnál sem, de itt számított!!!

A lányom papírjai Szegedre mentek a szüleimhez, ők küldték el nekem!

És ezt senki nem mondta az egész terhesség alatt, se ismerős, se védőnő, senki!

Javaslom rendezd a papírjaidat, mielőtt szülni mész!

Azóta már mi is kanizsaiak vagyunk, sőt a lányomnak még személyi igazolványa is van:)

Egy 7 hetes pici lány anyuja (nekem mindig ő lesz az első baba:) )

2011. febr. 18. 14:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Ez igazán érdekes kis történet, és bosszantó is egyben. Sajnos azt nem tudom elintézni, hogy a lakcímem a tartózkodási címem legyen. Nagyon bízom benne, hogy nem fog ez gondot okozni.
2011. febr. 21. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!