Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Elol melyen fekvo mehlepeny....

Elol melyen fekvo mehlepeny. Mivel jarhat?

Figyelt kérdés
12+4 hetesen voltam uhn. Ott a papiromra azt irtak hogy a placenta elol, melyen fekszik. Viszont szo nem esett rola. A vedono pedig teljesen beparaztatott. Azt mondta hogy majd beszelunk rola, de vegul nem beszeltunk rola, azota itthon jol megijesztettem magam vele. Nagyon felek hogy barmi baj lehet ebbol. Valaki rendelkezik ilyen tapasztalattal, megosztana velem? Mennyire kell ettol tartani?
tegnapelőtt 11:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Ugyan nem elöl, hanem hátul mélyen fekvő méhlepénnyel 33. hétig aktív voltam. Annyi, hogy nem engedtek természetesen szülni.
tegnapelőtt 11:12
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyen volt.

Semmi extra törődést nem igényelt.

Nekem ahogy nőtt a méhem, feljjebb került, így a határán volt, természetesen szültem.

tegnapelőtt 11:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Elöl, mélyen feküdt. A 24. hétre már nem fedte a méhszájat. Addig azt mondták, ha nem mozdul el, be kell feküdnöm a szülésig.
tegnapelőtt 13:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem is ez van azt mondták még bármi lehet majd szoljak következő uh-n hogy ez van ment e feljebb. Dolgozok és már egy nagyobb is van aki 15 kiló és még simán van hogy emelgetni kell szóval szerintem ne gondold túl.

Most vagyok a 14 hétbe.

tegnapelőtt 13:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanez volt, engem eltiltott a doki szinte minden mozgástól (kivéve séta és úszás), még a házasélettől is.

Engem is riogattak, hogy ha nem megy feljebb, akkor a huszonvalahanyadik héten befektetnek és csak császárral szülhetek, de szerencsére az utolsó hetekben jó helyre mozdult.

Szerintem te is próbálj hanyagolni mindent, míg nem tudsz érdemben beszélni erről (lehetőleg nődokival, nem védőnővel, mert a doki az aktuális UH alapján pontosabban látja, mennyire van rajta/közel a méhszájhoz), de ne izgulj túlzottan, ez egy viszonylag gyakori helyzet, és kis odafigyeléssel ritkán okoz problémát.

Viszont minimális vérzés /barnázás /pecsételés /rózsaszín folyás stb. esetén egyből irány az ügyelet, mert ezek lehetnek a lepényleválás jelei, az viszont a baba és az anya életébe is kerülhet, ezt azért nem árt tudni.

Minden jót kívánok, remélem minden rendben lesz nálatok is!

tegnapelőtt 17:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha nem húzódik feljebb, császárral kell szülnöd, esetleg befektetnek előtte. De ilyenkor még gyakran mélyen fekvő. Amíg ott van, kíméld magad. Előfordulhat vérzés, akkor rögtön orvos és bízz benne, hogy feljebb megy. Nekem pont ilyen volt. A 2. genetikain másik orvosnál voltam, aki nem tudta, hol volt, rákérdeztem. Azt mondta, ő nem tudja, hol volt, de most teljesen jó helyen van. Már csak simán elöl fekvő volt.
tegnapelőtt 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!