Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Miért mondják kismamáknak az...

Miért mondják kismamáknak az orvosok azt,ha van műkörme, hogy szedesse le?

Figyelt kérdés

Nekem mondta ma, és hallottam hogy nem egy nőnek mondják ezt.

De mi az oka??

Másoknál látom, hogy az egész terhessége alatt van körme, nem is kicsi és még úgy is szül.

Nem szívesen szedetném le, és tényleg nem nagyok a körmeim. Szeretem a színeset is gyakran van olyan, de most halvány rose gond színben van és nem tudom ez miért lenne zavaró?

tegnap 14:46
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
azt hiszem, ha műtétre kerül a sor, akkor az oxigénhiányos (?) állapotot abból lehet többek között megállapítani, hogy milyen a köröm színe. lehet, hogy nem pontosan ez, de valami indikáció.
tegnap 14:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy tudom, mint az első válaszoló.

Hozzátenném, 5éve volt műkörmöm már mikor terhes lettem, én a 8.hónapban leszedettem mert nem tudtam, hogy lesz időm járni. Végül igazam lett, kb 9hónapos volt a gyerek amikor el tudtam nyugodt szívvel jönni otthonról arra a két órára. A kisebb gyerekkel is ugyanígy csináltam, bár ő 1 éves most, jövő év elején tervezem visszarakatni.

tegnap 15:02
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Mert a pulzoxi (a műszer, amit az ujjra kell csíptetni, hogy mérje a vér oxigén ellátottságát) nem mér pontosan, több rétegen keresztül.
tegnap 15:02
 4/9 anonim ***** válasza:
54%

Hát ez nagyban függ a dokitól.. pasi anesztes le akarta szedetni, a nő meg közölte hogy lábujjra is lehet tenni a pulzoximétert, maradjon csak😂

De amúgy se zavarja a műköröm, nekem van itthon, és mér simán körmön át is.

tegnap 15:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem szóltak, de szülés előtt leszedettem, mert nem tudtam mikor fogok elszabadulni 2, 2.5 órára.
tegnap 15:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se szoltak erte, de hasonlo okokbol leszedettem en is, mert nem tudtam mikor tudok ujra menni.

Vegul 9 honapos volt a fiam, amikor vegre nem szopizott mar napi millioszor es el tudtam menni.

Addig szamomra nelkule megoldhatatlan volt elmenni barhova is sajnos 40 percnel tobb idore 😬

tegnap 17:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem szóltak érte, de én is leszedettem a 8.hónapban, mert tudtam hogy úgyse lesz időm járni egy darabig. De már várom, hogy lehessen újra, hiányzik.

Az okát én is úgy tudom, mint amit itt írtak. De egyébként nem hinném hogy befolyásol valamit, mert volt korábban tervezett műtétem is, senki nem szólt, hogy miért van kilakkozva akörmöm.

tegnap 17:28
 8/9 anonim ***** válasza:
52%

Azért kell, amit a többiek is írtak.

Nekem volt más jellegű műtétem 2 féle is, ott is benne volt a tájékoztatóban, hogy a kézen legalább egy körmön ne legyen semmi és rövid legyen.

A rövid a fontosabb, a túl hosszúra egyáltalán nem tudják feltenni a műszert.

tegnap 20:05
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Körmös vagyok, több vendégemet, és engem is műtöttek az elmúlt években. Utoljára októberben műtöttek, amikor az aneszteshez mentem (idősebb férfi volt), még hosszú műkörmöm volt, megdícsérte, hogy milyen szép, megkérdezte, hogy ezzel a hétköznapokban tudok-e létezni, és semmi egyebet nem mondott. Persze a műtètre leszedtem a hosszát, és rövid géllakkal mentem, senkit nem érdekelt.

Koràbban is műtöttek már többször, sosem szóltak a köröm miatt. 2009-ben megkérdeztem az anesztest, hogy leszedjem-e, azt mondta, hogy ha neki annyi gép közt a körmömet kell nézegetni, akkor elég nagy a baj, mert minimum áramszünet van, vagy minden gép egyszerre romlott el. A pulzoximétert meg lábra, fülcimpára is felteszik. Azt is mondta, hogy sürgős, életmentő műtéteknél sem foglalkoznak a beteg körmével.

Egy okból lehet praktikus leszedni, azért, mert ki tudja, mikor jutsz el szülés után körmöshöz.

tegnap 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!