Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Normális, hogy meg se néznek...

Normális, hogy meg se néznek ultrahanggal?

Figyelt kérdés
Már 39 hetes vagyok, államiba járok terhesgondozásra, úgyhogy nincsenek nagy elvárásaim, de azért mostmár régen volt, hogy utoljára megnéztek ultrahanggal. Konkrétan október elején, 34 hetesen néztek utoljára, viszont amióta nst-re járok, azóta egyszer sem. Első babám lesz, úgyhogy nem tudom mi a szokás. Normális így? Plusz hüvelyi vizsgálat is ugye az elején volt, meg egyszer valamikor a második trimeszterben és ennyi. Mondjuk azt hallottam, hogy már nem annyira szokás ott matatni, ha nincs gond, meg annyira nem is bánom. Csak ugye hallom innen onnan meg olvasom is, hogy ilyen méhszáj érték, olyan méhszáj érték, meg hogy valakinek már 35-36 hetesen nyitva volt a méhszája stb. Hát nekem egyszer se mondtak semmilyen méhszáj értéket meg semmit a méhszáj állapotáról. Mondjuk mostmár akár mindegy is gondolom. Meg azt is hallja az ember, hogy megbecsülik a súlyát a babának, mégha hülyeség is mert sokszor tévednek, de nekem ilyen is utoljára a 32 hetes genetikai uh-n volt, amikor még 2 kg se volt. Mostmár hülyeség/felesleges lenne elmenni magánba, igaz? Annyira nem aggódnék amúgy, csak néha jönnek ilyen hülye gondolatok, hogy pl mi van ha megfordult így a vége fele és faros lesz? Tudom általában már nem fordulásznak ilyenkor, csak az utóbbi időben olyanokat mozog, hogy megfordult ez is a fejemben. És ugyan, hogy derülne ki, ha rá se néznek?

nov. 7. 11:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Én 2020-ban (kovid első hulláma alatt) és most augusztusban is szültem állami kórházban egy kisvárosban. 32 hetesen volt egy utolsó "genetiai" uh. Viszont a 36.héttől hetente van NST, miután ugyanúgy megnéznek uh-on is. Ez független attól, hogy magánban jártál e terhesgondozásra vagy csak a kórházba. Szóval akkor szerencsések vagyunk, hogy itt így van.
nov. 13. 21:55
 22/23 anonim ***** válasza:

Én külföldön elek, itt egész terhesség alatt 3 ultrahang “jár” de fizetős amennyit csak szeretnél. Én nem kertem, mert a dokim egy pénzéhes ember volt, na lett is böjtje. Barátnőm is oda járt, minden extrát fizetett plusz jó kapcsolatot ápoltak privatban is. Amiket mesélt, hogy hogy vizsgálja eg és föld volt.. itt illik bejelentkezni a kórházba szülés előtt, én erről hallottam is de mikor a dokinak említettem le hurrogott, hogy felesleges bezzeg ot küldte. Stbstb. Na végül 2 fajas közt néztem meg a szülő szobat…kérdeztek is a kórházban hogy nem értem rá időben jelentkezni?! ezt azért írtam le mert értem a kerdezot én se tudtam, hogy mekkora a pici pl vagy hogy jól fekszik e. A kórházban mertek rá amikor be indult a buli… tehát én 50 kg-s nő azt se tudtam mire készüljek ..

A mehszaj viszont tényleg már felesleges mert most már az a jó ha tágul, ez kis terheseknél fontos!

Könnyű szülést!!

nov. 13. 23:51
 23/23 A kérdező kommentje:
Csak egy kis lezárása a történetnek, hogy így hogy már betöltöttem a 40. hetet máshova kellett menni a kórházban nst-re meg ultrahang is volt, ott kérdezték, hogy mikor volt uh meg vérvétel utoljára, mondtam és hát eléggé meg voltak rajta lepődve, hogy olyan régen. De a vérvételen is meglepődtek, pedig arra én se gondoltam, hogy a kötelező hármon kívül még kellene lennie, de mindenesetre elküldtek gyorsan egy vérvételre is. Szóval kicsit ellentmondásos a történet, hisz itt ugyanazok az orvosok vannak, mint a másik helyen. Amikor kérdezte a doki, hogy és hova jártam terhesgondozásra, hogy ilyen régen néztek uh-n, mondtam hogy hát államiba, aztán nem is mondott rá már semmit. 😅
tegnap 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!