Normális, hogy meg se néznek ultrahanggal?
En maganba jartam, de ott is az utolso uh 36 hetesen volt.
Szoval igen, a vegen mar nem nezegetnek.
Amugy elmehetsz, ha szeretnel uh-ra, elkuldeni biztos nem fognak :D Es akkor ott felteheted a kerdeseidet is.
Amugy az, hogy merre fekszik, kiderul tobb dologbol is. Pl nem ott van a szivhang, ahol “kene lennie” ha fejvegu, de ki is tudjak tapogatni hason keresztul. Nekem amikor mentem szulni, akkor igy volt. De peldaul a szobatarsamnak csinaltak vajudaskor egy uh-t is, mert addig faros volt, ki volt irva csaszarra, de aztan befordult az utolso napokban es biztosra mentek, amikor beindult a szules.
Nekem alapos, lelkiismeretes orvosom volt, ő mindig megnézte. A vége felé főleg, 1-2 heten mentem.
Mert lehet az NST még normális, lehet, hogy közben nincs elég magzatvíz. A Hoztam e világra YouTube csatornán mesélt olyan anyuka, aki ezért vesztette el a babáját.
Úgy érezte, kevesebbet mozog a baba, csak NST volt, rendben volt, hazaküldték UH nélkül, amivel hatalmasat mulasztottak, másnap már halott volt benne a baba, és nem volt semmi magzatvíz.
4-es, akkor a riogatas helyett tedd szepen hozza azt is, hogy ott orvosi mulasztas tortent es ha jol emlekszem perben is allnak a korhazzal!
Mert bizony hogy nem vizsgaltak meg rendesen, de asszem az nst-n is latszodott hogy baj van.
Nyilvan ez a babat nem hozza vissza, de panikkeltes helyett akkor normalisan irjuk le a tenyeket.
Vagy inkabb ne is irjuk le, mert a temahoz semmi koze nincs!
Igen, normalis.
32. heten van az utolso ultrahang.
Te sem vagy kulonlegesebb mint akarki mas.
4-es, NEM azt kerdezte a kerdezo, hogy mi van akkor, ha baj van, ergo nem mozog a baba. Most ezt miert kevered ide ??
A kerdezonel nincs problema, elo gyereke van, aki mozog.
Hát én eddig úgy gondoltam, hogy más a genetikai uh meg más a sima uh. Legalábbis nálunk a 3 genetikai uh az teljesen máshol, más orvosokkal zajlott, mint a terhesgondozás, ahol néha-néha szintén megnéztek ultrahanggal.
De amúgy kedves 7-es, mint írtam engem megnéztek 34. héten is ulteahanggal, úgyhogy ezek szerint mégis csak különlegesebb vagyok, mint bárki más. 😁 (szarkazmus)
A terhesgondozásban annyi az alap, ami a kiskönyvben szerepel. 3 labor, 3 UH (+ a terhességmegállapító), 39. héttől nst. Ennyi. És ez egy alacsony rizikójú, panaszmentes terhesség esetén elég is. Megjegyzem, külföldön (tőlünk nyugatabbra, nem a balkánra gondolva) ennyi sincs, és nincs több sem koraszülésből, se halvaszülésből, se perinatalis morbiditásból.
Nyilván speciálisabb esetben ezeknél lehet több vizsgálat, pl. ha valaki cukorbeteg, magasvérnyomásos, toxaemiás, terhességi epepangásos stb.
A magándoki meg nyilván “alapos” és visszahív 3 hetente, mert egyrészt abból él, másrészt anyuka abból ítéli meg a terhesgondozás minőségét, hogy hányszor nézegeti a kisbabát az uh-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!