Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Normális, hogy meg se néznek...

Normális, hogy meg se néznek ultrahanggal?

Figyelt kérdés
Már 39 hetes vagyok, államiba járok terhesgondozásra, úgyhogy nincsenek nagy elvárásaim, de azért mostmár régen volt, hogy utoljára megnéztek ultrahanggal. Konkrétan október elején, 34 hetesen néztek utoljára, viszont amióta nst-re járok, azóta egyszer sem. Első babám lesz, úgyhogy nem tudom mi a szokás. Normális így? Plusz hüvelyi vizsgálat is ugye az elején volt, meg egyszer valamikor a második trimeszterben és ennyi. Mondjuk azt hallottam, hogy már nem annyira szokás ott matatni, ha nincs gond, meg annyira nem is bánom. Csak ugye hallom innen onnan meg olvasom is, hogy ilyen méhszáj érték, olyan méhszáj érték, meg hogy valakinek már 35-36 hetesen nyitva volt a méhszája stb. Hát nekem egyszer se mondtak semmilyen méhszáj értéket meg semmit a méhszáj állapotáról. Mondjuk mostmár akár mindegy is gondolom. Meg azt is hallja az ember, hogy megbecsülik a súlyát a babának, mégha hülyeség is mert sokszor tévednek, de nekem ilyen is utoljára a 32 hetes genetikai uh-n volt, amikor még 2 kg se volt. Mostmár hülyeség/felesleges lenne elmenni magánba, igaz? Annyira nem aggódnék amúgy, csak néha jönnek ilyen hülye gondolatok, hogy pl mi van ha megfordult így a vége fele és faros lesz? Tudom általában már nem fordulásznak ilyenkor, csak az utóbbi időben olyanokat mozog, hogy megfordult ez is a fejemben. És ugyan, hogy derülne ki, ha rá se néznek?

nov. 7. 11:09
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha megnézed a kiskönyvet, az utolsó UH 30-32. héten van. Szóval igen, normális. Persze amúgy kórháza válogatja, hogy hogy megy az alapon túl a gondozás, nálunk pl. van 36 hetes uh annak ellenére, hogy már rég kivették a kötelezőből. A méhszájat nézegetni meg felesleges, pláne 39 hetesen. Majd akkor kell nézni, ha nem indul be magától és el kell dönteni, hogy hogyan kell indítani.
nov. 7. 11:12
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

En maganba jartam, de ott is az utolso uh 36 hetesen volt.

Szoval igen, a vegen mar nem nezegetnek.

Amugy elmehetsz, ha szeretnel uh-ra, elkuldeni biztos nem fognak :D Es akkor ott felteheted a kerdeseidet is.

Amugy az, hogy merre fekszik, kiderul tobb dologbol is. Pl nem ott van a szivhang, ahol “kene lennie” ha fejvegu, de ki is tudjak tapogatni hason keresztul. Nekem amikor mentem szulni, akkor igy volt. De peldaul a szobatarsamnak csinaltak vajudaskor egy uh-t is, mert addig faros volt, ki volt irva csaszarra, de aztan befordult az utolso napokban es biztosra mentek, amikor beindult a szules.

nov. 7. 11:14
 3/23 anonim ***** válasza:
Hüvelyi ultrahangom utoljára 9 hetesen volt, terhessegmegallapitaskor, utána mindig hasi volt. Abból is 12, majd 18 hetesen, utána nekem 20 hetesen vissza kellett menni egy eltérés miatt. Majd 32 hetesen néztek következőnek, és végül 39 hetesen, az első nst alkalmával. Én is államiba jártam. Mehszajerteket csak a végén néztek, mert indítani kellett. Ha amúgy rendben van a terhesség, nem nezegetnek sokszor, mert nem is kell. :)
nov. 7. 11:34
 4/23 anonim ***** válasza:
24%

Nekem alapos, lelkiismeretes orvosom volt, ő mindig megnézte. A vége felé főleg, 1-2 heten mentem.

Mert lehet az NST még normális, lehet, hogy közben nincs elég magzatvíz. A Hoztam e világra YouTube csatornán mesélt olyan anyuka, aki ezért vesztette el a babáját.

Úgy érezte, kevesebbet mozog a baba, csak NST volt, rendben volt, hazaküldték UH nélkül, amivel hatalmasat mulasztottak, másnap már halott volt benne a baba, és nem volt semmi magzatvíz.

nov. 7. 11:58
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
4# de te most egy teljesen más helyzettel riogatsz foloslegesen. Ha valaki úgy érzi, keveset mozog a babája, bemegy vele, és nem vizsgálják meg rendesen, az durva mulasztás. Viszont egészséges terhességet nem véletlen nem protokoll állandóan vizsgalgatni. Nem kell hülye youtube csatornákkal stresszelni a kismamákat, akik amúgy is stresszelnek az ismeretlen miatt...
nov. 7. 12:01
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

4-es, akkor a riogatas helyett tedd szepen hozza azt is, hogy ott orvosi mulasztas tortent es ha jol emlekszem perben is allnak a korhazzal!

Mert bizony hogy nem vizsgaltak meg rendesen, de asszem az nst-n is latszodott hogy baj van.

Nyilvan ez a babat nem hozza vissza, de panikkeltes helyett akkor normalisan irjuk le a tenyeket.

Vagy inkabb ne is irjuk le, mert a temahoz semmi koze nincs!

nov. 7. 12:13
 7/23 anonim ***** válasza:
77%

Igen, normalis.

32. heten van az utolso ultrahang.

Te sem vagy kulonlegesebb mint akarki mas.

nov. 7. 12:15
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

4-es, NEM azt kerdezte a kerdezo, hogy mi van akkor, ha baj van, ergo nem mozog a baba. Most ezt miert kevered ide ??

A kerdezonel nincs problema, elo gyereke van, aki mozog.

nov. 7. 12:16
 9/23 A kérdező kommentje:

Hát én eddig úgy gondoltam, hogy más a genetikai uh meg más a sima uh. Legalábbis nálunk a 3 genetikai uh az teljesen máshol, más orvosokkal zajlott, mint a terhesgondozás, ahol néha-néha szintén megnéztek ultrahanggal.

De amúgy kedves 7-es, mint írtam engem megnéztek 34. héten is ulteahanggal, úgyhogy ezek szerint mégis csak különlegesebb vagyok, mint bárki más. 😁 (szarkazmus)

nov. 7. 12:19
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

A terhesgondozásban annyi az alap, ami a kiskönyvben szerepel. 3 labor, 3 UH (+ a terhességmegállapító), 39. héttől nst. Ennyi. És ez egy alacsony rizikójú, panaszmentes terhesség esetén elég is. Megjegyzem, külföldön (tőlünk nyugatabbra, nem a balkánra gondolva) ennyi sincs, és nincs több sem koraszülésből, se halvaszülésből, se perinatalis morbiditásból.

Nyilván speciálisabb esetben ezeknél lehet több vizsgálat, pl. ha valaki cukorbeteg, magasvérnyomásos, toxaemiás, terhességi epepangásos stb.

A magándoki meg nyilván “alapos” és visszahív 3 hetente, mert egyrészt abból él, másrészt anyuka abból ítéli meg a terhesgondozás minőségét, hogy hányszor nézegeti a kisbabát az uh-n.

nov. 7. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!