Normális, hogy meg se néznek ultrahanggal?
Ha minden rendben van csak betöltött 41. héten néznek UH-t.
Nekem faros volt, ezért még 37. héten is megnézték befordult-e, aztán 38. héten befordult. Utána nem nézték, de igazából ez is mindegy lenne, mert az UH után egy órával is megforddulhat. Amikor bemész szülni, akkor megnézik merre áll és akkor döntenek mi legyen.
Illetve ha rossz az nst vagy panasz van (keveset mozog) akkor is megnézik. Ha minden rendben akkor nem nézegetik.
Nem riogatni akartam a kérdezőt, igen, ott tényleg volt panasz is.
Engem panasz nélkül is megnyugtatott volna, ha nem telik el 6-8 hét úgy, hogy valaki megnézte volna a babámat. Nálam mondjuk volt IUGR gyanú, ami akár ki sem derülhetett volna, ha 32. héttől szülésig a kutya sem néz rám.
Utolsó: igen.
Ha meg nézegetik, akkor 3x annyi indítás, iatrogén koraszülés, sok esetben felesleges császár lesz, mert jahjdekicsi, jahjdekicsi, aztán megszületik a 2800-3000 grammos, full egészséges újszülött, aki azért megy a picre, mert nem tud rendesen adaptálódni.
Azért ha valakinek annyira kicsi a gyerek a hasában, az jó eséllyel a védőnőnek is feltűnik, mivel az sokszor külsőleg is feltűnő, hogy pici a hasa.
#15 Pont azért, mert kisváros, kevesebb a kismama de az UH gép amúgy ugyanúgy ott van.
Egy megyei kórházban naponta akár 30-40-en mennek nst-re és UH gép ugyanúgy egy van, amivel a többi nőgyógyászati UH-ra várót is vizsgálni kell. (Ahol az nst-t értékelik ki ott nincs UH gép, egy külön nőgyógyász ül ott aki egész délelőtt csak nst-t értékel)
Így is egész délelőttös program az nst, ha még UH-ra is kellene várni egész napos lenne és igazából semmi irgalmatlanul fontos információ nem derülne ki belőle.
Nálunk protokop szerint államiban is 36. hetesen van az utolsó UH+kenetlevétel+vizsgálat.
Aztán 37. héttől NST, betöltött 40. héttől két naponta NST+UH
Szia. Ne aggódj mai orvosi tudomány az 0. Én hatodik hétben vagyok a terhességi naptár szerint csináltam tesztet de negatív. Elmentem a házi orvoshoz ő tovább küldött felhívtam a kórházi nőgyógyászt és mondták hogy másnap 8-12 között menjek . El is mentem erre mondja az orvos hogy mit akarok és hogy van- e időpontom ; mondom van 8-12 között legyek itt ezt mondták a telefonba. Erre elküldött. Ugye nekem a munkám miatt fontos.
Szóval a lényeg. Bízni kell abban hogy minden rendben van.
"Csináltam tesztet, de negatív".
Akkor nem vagy terhes. Mi a kérdésed?
Az, hogy 2 hete késik a vérzés, nem jelenti azt automatikusan, hogy terhes vagy. Ha nem vagy terhes, márpedig nem vagy, ha negatív a teszted, akkor 2 hét késés után nem indokolt az orvosi vizsgálat időpont nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!