Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mit csinál az orvos terhesgond...

Mit csinál az orvos terhesgondozás során? Én csak egyszer láttam orvost.

Figyelt kérdés

Olvasom itt a válaszokban, hogy “az orvos, aki a terhesgondozást végezte, nem nyúlhat szülés közben az anyához ”

No ezt nem értem, én körzeti kórházba jártam gondozásra, de egyszer láttam csak orvost, amikor megállapította a terhességet. Utána már önjáróan kértem az időpontokat az ultrahangokra és vérvizsgálatokra. Az ultrahangot nem doki csinálta.

Ebben a folyamatban kellett volna lennie orvosnak is? Nektek hogy volt?

2024. márc. 29. 14:31
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Megnéztem, nincs doki beírva a kiskönyvbe.
2024. márc. 29. 15:13
 12/20 anonim ***** válasza:
Amugy szerintem azon kivul, hogy csunyan neznek rad, nem lesz belole gondod. Mar ugyis mindegy..:D
2024. márc. 29. 15:15
 13/20 babyboom567 ***** válasza:
100%

Mondjuk nagyon benéztél valamit, és fogalmam sincs ez hogy történhetett meg,és egészen biztosan nem szabályos,főleg amit írsz hogy"Mondjuk panaszkodni is szoktak ultrahangon, nst-n, hogy a kiskönyvem sincs kitöltve rendesen."

De honnan kaptad a beutalókat pl?

Sztk-ba jártam minden hónapban menni kellett a dokihoz is aki pl töltötte a kiskönyvet.Ő adta a beutalókat mindenhova,és ő írt ki táppénzre is.

Valaki extrém módon hanyag volt, vagy elbeszéltetek egymás mellett,de igen, járnod kellett volna egy terhesgondozást végző dokihoz, aki minden hónapban lepecsételi a kiskönyved,és átnézi a leleteid.A védőnőnek NEM hatásköre ez!Simán lehet gondozatlan a terhességed, ha nem orvos értékelte ki a leleteidet.Leírhatnád,hogy merre laksz.

2024. márc. 29. 16:05
 14/20 A kérdező kommentje:
Budapest, 7. kerület. A beutalót a dokitól kaptam, de nem vizsgált meg, csak odaadta a papírt.
2024. márc. 29. 16:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
13-as, a protokoll szerintem eltero lehet mindenhol, mert nalunk a kiskonyv a beutalo peldaul, csak ezt kellett vinni mindenhova, kulon nem kellett kerni.
2024. márc. 29. 16:17
 16/20 anonim ***** válasza:
#14! Akkor a Péterfyben fogsz szülni? Leírod majd, hogy milyen volt? Én is ott fogok. Akkor ilyen szülőszoba látogatáson se voltál? Nem tudod, hogy mit kell vinni, meg ilyenek?
2024. márc. 29. 16:33
 17/20 A kérdező kommentje:
Igen, ott fogok. Voltam mindenfele felkészítőn is. Bejelöllek facen, ha elküldöd a profilod privátban.
2024. márc. 29. 16:58
 18/20 anonim ***** válasza:

#17! Sajna, pont az a baj, hogy nem vagyok facen és nem is szeretnék. Ezért vagyok ennyire vakon. Tudom, ott van csoportja, csak ugye nem látom.

De megköszönöm, ha itt leírod privátban, amit tudsz.

2024. márc. 29. 17:12
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem maradtál le semmiről. Szerintem amikor a beutalót odaadtavaz orvos az volt a "terhesgondozás".

Én végig államiban jártam. Nálunk az orvos csinálja az UH-t is, a védőnő nekem azt mondta az UH-kon kívül nem kell menni, a nőgyógyász azt hogy havonta menjek. Egyszer voltam UH-k között 16 hetesen, annyi volt a terhesgondozás, hogy megkérdezte hogy vagyok, megmérte a súlyom és vérnyomásom, amit 2 nappal korábban a védőnő is megtett. Méhszájat nem kell vizsgálnia egészséges terhesség esetén, ha mégis akarna vissza is utasíthatod a fertőzésveszély miatt. (40 hetesen kB arra akartak rábeszélni, hogy utasítsam vissza, gondolom, hogy haladjanak,mert rengetegen voltunk)

Csak annál az orvosnál nem lehet szülni, akinél magánban megfordultál. Ha valakinek az állami terhesgondozó orvosa, akinél soha életében nem járt magánban, épp az ügyeletes aznap amikor szül nála szülhet.

2024. márc. 29. 18:52
 20/20 anonim ***** válasza:
Államiban nincs kötelező vizsgálat havonta!
2024. ápr. 9. 18:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!