12. heti UH-n Negatív "a" hullám a ductus venosus-ban. Ez mit jelent?
Tegnap voltunk, a szegedi klinikán, minden méret rendeben van, kivéve ezt az egy dolgot. A lelet alján szerepel megjegyzéskét, hogy "negatív A hullám Pi 2.15"
Genetikai tanácsadásra kell mennünk. Eléggé megijesztettek, de nem nagyon mondták, hogy ez mit jelenthet, csak annyit hogy rendellenességet jelezhet.
Sima google keresés kidobta, tessék:
A terhesség 11–13+6 hetében a ductus venosusban észlelt kóros áramlás (szoros kapcsolatot mutat kromoszómarendellenességekkel,cardialis/ szív / rendellenességekkel és a terhesség kóros kimenetelével Specializált centrumokban végzett tanulmányok több
mint 5000 terhesség, közöttük mintegy 280 Down kóros magzat vizsgálatával igazolták, hogy a 21 triszómiás magzatok kb. 80%-ában a terhesség 11–13+6 hetében kóros áramlás igazolható a ductusban. Ugyanakkor a kromoszóma-rendellenességet nem hordozó magzatoknak csak 5%-ában figyelhető meg hasonlóan kóros áramlás.
Ez a vizsgálat jól alkalmazható specializált
centrumokban, ahol a kockázat ismételt értékelésében játszhat.szerepet olyan terhességekben, amelyekben az NT / tarkóredő vastagság /mérés és a biokémiai szűrés alapján a kockázat határértéket mutat.
Ezt én is olvastam. Ott kapott el az idegbaj hogy a down-os magzatok 80%-ánál mérik ugyanezt.
Még annyit mondtak hogy barátkozzak a nifty teszttel.
Hát kérdezd meg őket :)
Én sosem jövök ki úgy a rendelőből, hogy valamit nem értek és nem merem megkérdezni. Nem vagyok orvos, nem tudok latinul, addig nem jövök ki, amíg el nem megyarázzák, pontosan mi a baj. Erre a vehemenciára már most szükséged van, hiszen ha megszületik a babád, szintén kell majd orvos, aki néha ellátja az életben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!