Túl sok magzatvíz ultrahangos ellenőrzése mennyibe kerül?
Én dokimnál 28 ezer forint és sima terhesgondozás ára ez (ultrahanggal) Budapesten. Minden vizsgálatnál nézett nekem magzatvíz mennyiséget, flowmetriát.
Genetikai UH ha jól tudom jóval drágább, de én a genetikaikat mindig a kórházban csináltattam ingyen, ahol szültem. (Ugyanaz az orvos végezte, aki magánban is csinálta volna).
Hát szerintem meg ez emberfüggő,orvosa válogatja. Van aki simán elkéri hetente is,heti 2x is a teljes díjat egy kontrollvizsgálatért. Az első terhességemnél volt kontroll vizsgálat méhszáj probléma és gyulladás miatt,2 hét múlva rám nézett újra. Úgy készültem,hogy akkor a teljes terhesgondozás díja ugyanúgy,mindent lemért amúgy szinte ugyanúgy,megnézte a picit is azért,ennek ellenére ezer ft-ot kért el. :D Amikor megláttam a recepción,hogy mennyit kell elnevettem magam. De ő mindig ilyen volt mindenbe,TB-en is jártam már nála,ő ott is ilyen emberi,ezer éve a meddőségi kivizsgálást is nála csináltam,volt hogy a levett kenethez megnézte UH-n gyors,hogy van-e peteérés akkor,ilyesmi,és nem kérte el az UH árát például csak a kenetet. Most nem tudom,most is hozzá járok a másodikkal,de szerencsére még nem volt problémám ami miatt kell kontroll,hogy változott-e ebben.
Szerintem készülj úgy,hogy elkéri aztán majd kiderül. De szerintem pofátlanság lenne elkérnie..
"De szerintem pofátlanság lenne elkérnie.."
Miert? Elvégzi azt, amit kell, nyilván nem ingyen áldozza fel az idejét.
"Nekem pofátlanság,ha 1 percre megnézi a magzatvizet meg max a szívhangot,se mérés,se terhesgondozás,semmi nem történik pluszba,de elkér 30 ezret"
Neked pofátlanság, neki meg joga van elkerni. Dolgozik. Nem oraberben van megallapitva a szolgáltatás ára, hanem az adott vizsgálatnak van ára. Nem kötelező a maganorvos amúgy.
Pl [link]
"Terhesgondozás
49 000 Ft
Szülészeti ultrahang plusz flowmetria
29 000 Ft"
Nincs ott, hogy 3 perc vagy 33 perc időraforditas.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!