A nőgyógyász nem hajlandó papírt adni, hogy elmehessek táppénzre. Fizikai munkát végzek, és napi 2x2 órát utazok munkába. 18 hetes terhes vagyok és már nagyon szenvedek. Menjek magánba??
Kedves kérdező szerintem keress egy másik orvost, aki kiadja a papírt, amivel a háziorvos már fel tud venni veszélyeztetett terhes táppénzre.
Szerintem ez nem táppénz csalás, ha szenvedsz nem bírod már a munkát ne kínozd magadat és a babát.
Az állam meg ilyen esetekben igen is bírja kifizetni azt a pár hónap kevéske táppénzt, hiszen többek között ezért fizetjük hosszú éveken át a TB-t, aminek még így is csak egy kis töredékét kapjuk vissza.
Felháborító egyes kommentelők hozzászólása, Ti vagy nem voltatok még terhesek vagy szerencsések vagytok és jól bírtátok, örüljetek neki, de nem vagyunk egyformák!
2024. jan. 6. 11:36
22/25 anonim válasza:
De nincs rá oka az orvosnak, hogy táppénzre vegye, mert nem veszélyeztett. Már jópáran megírták itt, hogy az üzemorvoshoz kell menni, ha olyan munkája van amit terhesen nem bír elvégezni.
2024. jan. 6. 12:24
23/25 anonim válasza:
22# Igen,de ha nekem olyan a munkaköröm,hogy egyébként lehet terhesen is,csak éppen én nem bírom már,nem megy,és az üzemorvos letojja?HA lehet terhesen végezni csak én vagyok rosszul már és nem megy,az üzemorvos úgy is elhajt dokihoz táppénzes papírért. Mivel rosszullét=táppénz. Akkor mi van? Akkor csinálja míg elájul?:D Kérdező nem írta,hogy milyen szinten van rosszul.
Én azt nem értem,miért fáj bárkinek,ha a kérdező nem bírja? Ha a kollégáim random táppénzre mentek munkaundor miatt,basszus engem az sem érdekelt és hatott meg. Hol jövök én ehhez,hogy bíráljak mást? Ki vagyok én ehhez.
2024. jan. 6. 12:55
24/25 A kérdező kommentje:
Szóval 18 hetes vagyok. Mai napig legalább 2 x hányok naponta. Napi 120km-t utazom oda-vissza összesen. Vegyszerekkel dolgozom, irodákat, mosdókat takarítok, ablakot pucolok ilyenek. Nem bírom már az emeletekre szaladgálást porszívóval/felmosó vödörrel. Folyton ugrálnom kell, cipekedni. Ott van az a napi 8km séta pluszba amit a csatlakozás miatt kell tennem. Egy napom úgy néz ki, hogy 4:30kor kelek 7-re megyek dolgozni, este 5-re érek haza ha szerencsém van. Tudom mások lisztes zsákokat cipeltek 36 hetes kismamaként is, de nekem nem megy. Volt egy kisebb vérzésem pár napja. Nagyobbat emeltem. Itthon vettem észre. Lepihentem és másnapra nem volt gond. Felhívtam a védőnőt és azt mondta a következő vizsgálaton mondjam meg ezt a nőgyógyásznak, hátha ad szakorvosi véleményt a táppénzhez. Bízom benne…
2024. jan. 6. 16:05
25/25 anonim válasza:
Mi újsàg veletek kérdező? Ennyi gonosz embert egyrakáson. Nálunk Szerbiában(nyugodtan szidhattok) úgy van,hogy még az irodai munkás is rögtön elmehet a legtöbb helyen,mert a munkaadó nem válalja a felelősséget ha baj lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!