Ezt megteheti az ovi?
Idén szeptemberben kezdett a fiam a helyi oviban. Baptista ovoda, ha ez számít. Más opciónk nem nagyon volt. Én itt fogok helyben dolgozni. A pici a héten kezdte a bölcsit, szinten itt, egy épület, egy intézmény a kettő.
Kb 1 hete kitették a helyi oldalra, hogy egy helyi nő retro discot szervez a művházban. Ma bejelentette, hogy az ebből befolyt összeg megy az ovinak.
Ezzel kb egyidőben az intézményvezető kitette minden csoportba (minden csoportnak van saját fb csoportja), hogy minden gyereknek így egy támogatói jegyet adnak majd az óvónök, kérik még a hétre az árát.
Namármost mi az, hogy azért mert egy helyi nő bulit szervez, én meg fizessek 4ezret emiatt, mert 2 gyerekem jár oda az intézménybe....
Ha nem fizetünk, tuti kinéznek onnan minket. De most tényleg én verjem plusz költségekbe magam emiatt?!
Délután természetesen beszélek az óvónővel.
Elég képmutató dolog kvázi olyan bulit szervezni, amit az óvodások szülei dobnak össze. Gondolom, elmenni ne menjetek, ha akartok sem, csak fizess a semmiért. Aztán a maradékot megkapja az ovi.
Bájos... ennyi erővel kérjenek közvetlen adományt az ovinak, nem kell hozzá semmilyen bulikára elszórni a pénzt.
Elvből nem adnék, meg is indokolnám.
Nem, nem magán ovoda, hanem állami.
Nem fizetünk érte egy forintot sem.
És nem, nem fújjogni akarok, hanem megkérdeztem, hogy ezt megtehetik-e, ne haragudj..........
Akkor szedjék közvetlenül erre a célra a 4 ezer forintot.
Dehogy kapja az ovi ezt. A bevétel egy jó részéből a bulit finanszírozzák, az ottani zenét, felszerelést, egyéb költségeket.
Mutatóba meg marad valami az ovinak.
Épp mint a jótékonysági gálák. Zabálják a rákkoktélt kaviárral, estélyiben, aztán az este költségeihez képest egy nevetséges összeget adományoznak. Valójában mással termeltetik ki a buli költségét.
"Baptista ovoda, ha ez számít."
"Nem, nem magán ovoda, hanem állami."
He????
Ha baptista óvoda, akkor egyházi óvoda. Tehát nem állami.
"Nem fizetünk érte egy forintot sem."
Logikus. Egyetlen egyházi iskolát sem ismerek ahol pl. tandíj lenne.
A lényeg: nem állami fenntartású, nincs területi ellátási kötelezettségük. Ha nem tetszik, nem járatod oda a gyerekedet.
Ha ingyenes és ezen a 4000 Ft-on rugózol, akkor ne járasd oda a gyerekedet. Egyébként is a te gyerekednek vesznek belőle játékot. Erre sajnálod a pénzt?
5!
Hogy mersz ítélkezni, mikor azt sem tudod, hogy mi van a hátterben?
Baptista igen. De mivel ez a község egyetlen óvodája (5000fős kózség vagyunk), igy de. Körzetileg kötelesek felvenni a gyereket.
Nem, nem a gyerekemnek vesznek belőle játékot, hanem az óvodának. Amivel vagy játszik a gyerekem, vagy nem.
Nem állami finanszírozású? A francokat nem. Csak épp az egyházi ovi és iskola a többszörösét kapja az államtól egy államihoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!