Ezt megteheti az ovi?
Idén szeptemberben kezdett a fiam a helyi oviban. Baptista ovoda, ha ez számít. Más opciónk nem nagyon volt. Én itt fogok helyben dolgozni. A pici a héten kezdte a bölcsit, szinten itt, egy épület, egy intézmény a kettő.
Kb 1 hete kitették a helyi oldalra, hogy egy helyi nő retro discot szervez a művházban. Ma bejelentette, hogy az ebből befolyt összeg megy az ovinak.
Ezzel kb egyidőben az intézményvezető kitette minden csoportba (minden csoportnak van saját fb csoportja), hogy minden gyereknek így egy támogatói jegyet adnak majd az óvónök, kérik még a hétre az árát.
Namármost mi az, hogy azért mert egy helyi nő bulit szervez, én meg fizessek 4ezret emiatt, mert 2 gyerekem jár oda az intézménybe....
Ha nem fizetünk, tuti kinéznek onnan minket. De most tényleg én verjem plusz költségekbe magam emiatt?!
Délután természetesen beszélek az óvónővel.
Ebben a formában valóban gáz és szerintem nem is teheti meg az ovi.
Én ettől függetlenül nem problémáznék a 4000 Ft-on. Nálunk is volt ovi bál, vettem támogató jegyeket es sütöttem sütit, amit ott árult az szmk. Egyik sem volt kötelező egyébként.
Jó reggelt Kati Óvónéni!
Jó reggelt Anyuka!
Láttam tegnap,hogy támogatói jegyet kellene venni.Sajnos mi ezt nem tehetjük meg,így karácsony előtt/fűtés-szezonban/stbstbstb.
Köszönöm nagyon a megértést.
Erre a marhaságra egy árva fityinget sem kapnának tőlem. Ha az ovinak támogatásra van szüksége, ott a szülői értekezlet, meg lehet beszélni, hogy milyen összeget várnak, és azt mire fordítják majd, hogy a gyerekeknek jobb legyen.
És persze, most nem sok (valakinek lehet az!) az a 4000 Ft, de ezek után mi a garancia arra, hogy nem találnak ki megint valami okot, hogy beszedjenek ugyanennyit, amiből aztán ki tudja, mennyit lát majd a gyerek? Zsebre rakja, aki akarja, a maradékból meg vesznek két csomag WC papírt, és ez lesz a nagy támogatás.
Biztos nem hagynám ezt szó nélkül. Inkább ki nézzenek, mint hülyének.
Felnott no vagy, az ugye megvan, hogy senki semmire nem kotelezhet a birosagon kivul ?
Max. KERNI kerhet barki is barmit, csak Mo.-n szokas, higy az emberek bevesznek mindent.
Ha akarsz fizess, ha nem, nem, senkit nem erdekel, hidd el.
Ha ovis rendezvény lenne, nem problémáznék.
(Oké, akkor is sok lenne kifizetni a jelen helyzetünkben).
Szokott lenni pl karácsonyi vásár, iden is lesz, ott tuti hagyunk pénzt. Mert az ovis szervezés.
De most ennyi erővel minden héten lehetne egy falubulit tartani.
Azért, mert most egy unatkozó nő kitalálta, megszervezte, ráadásul azon kívül h felajanlotta a bevételt semmi köze az ovihoz, mert nehogy unokája, de gyereke sincs, azért nekem miért kell a zsebembe nyúlni?!
Ezt nem értem én ép ésszel.
Ha ki akarsz állni magadért, két módot látok:
1. Visszaadod a jegyet a szekrényből és kérsz egy rendes belépőt ugyanennyiért, mert ha már fizetsz, akkor bulizni is akarsz érte. (Valószínűleg nem fognak adni.)
2. Visszaadod a jegyet és megmondod, hogy jelenleg nem telik ilyen jótékonyságra a falu támogatására.
#6 mákod van, nálunk annak kötelező a támogató jegy, aki nem megy a bálra, mert neki belépő van, tombola meg valami más hozzájárulás. Mondjuk legalább a támogató jegy ára 500-5000 között van, azt nem szabják meg, melyiket vedd.
Jaj volt egy év, amikor a belépő mellé kötelező volt sütni egy tálca süteményt, vagy egy tombolatárgyat felajánlani...
És ez még csak nem is egyházi vagy alapítványi hely.
Ha érdekel valakit....
Beszéltem az ovónővel, és a gondozónővel, hogy ezt most hogy? Komoly? És ha mi nem tudjuk kifizetni?
Mind a 2 részről csak a "dehát kötelező", meg a "de mindenki befizeti, ne legyünk kivételek" szöveg jött.
Végül felkerestem a vezetőt, hogy márpedig én ha akarom sem tudom befizetni. A mi részünket állja az alapítvány.
(Csak hogy értsétek, miért megterhelő ez a 2-2 ezer forint:
Egyrészt mert 1.5 hónapja temettem el a férjemet, aki egyik napról a másikra elhunyt. A kiesés, a temetés, iszonyú sok pénzt felemésztett.
Másrészt én szeptembertől mentem volna vissza dolgozni. De a bölcsi nem nyilt meg, igy jövő hétfőig csücsülhetek itthon 24ezer ft gyes és 26ezer ft családi tarsaságában.
Az árvaellátást még nem bírálták el, férjem fizuja kiesett, a megtakarításunk elment a temetésre, a végéből élünk most.
Szóval ezért akasztott ki ennyire)
Őszinte részvétem!
Szégyelljék magukat, hogy ilyen kicsivel a családfő halála után elvárták volna, hogy ilyenekre fizess. Még azután is, hogy jelezted, hogy nem megy.
Örülök, hogy ilyenformán megoldódott a dolog.
Sztem ez nem egy random nő bulija lesz hanem az intézmény alapítványi bálja. Szokott ilyen lenni a legtöbb oviba suliba.
Ami nem fer h köteleznek a támogatói jegy megvásárlására. Nálunk nem kötelező,de egyet vettem idén is pedig 3 gyerek jár az intézménybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!