Ilyet megtehet?

Figyelt kérdés
A nőgyógyász nem hajlandó papírt adni, hogy elmehessek táppénzre. Fizikai munkát végzek, és napi 2x2 órát utazok munkába. 18 hetes terhes vagyok és már nagyon szenvedek. Menjek magánba??
2024. jan. 3. 07:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
26%
A fizikai munka alapvetően nem probléma. Nem beteg vagy, hanem terhes. Barátnőmnek pl. elszámolták a baba korát, mivel kb 6.hónapig megvolt a menzesze rendesen, boltban volt üzletvezető, de áru érkezéskor ő is pakolta a 20 kilós zsákokat. A rossz számolás miatt kb csak az utolsó két hétben nem dolgozott, addig végig dolgozott, pakolt. Ez egy nagy tévhit, hogy terhesen nem szabad fizikailag aktívnak lenni. Pont az lenne a jó, akkor kevésbé fordulnának be az anyukák a semmittevéstől, ha minél tovább aktívak maradnának.
2024. jan. 3. 11:02
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
Engem háziorvos írt ki. Viszont itt lehet neked magán kell.
2024. jan. 3. 11:18
 13/25 anonim ***** válasza:
35%
A táppénzre vétel azt jelenti, hogy EGÉSZSÉGÜGYILEG munkaképtelen vagy. A terhesség nem betegség. Ha a munkaköröd olyan, hogy terhesség alatt nem végezhető, akkor az üzemorvostól kell papír. Ha ő is úgy gondolja, hogy nem csinálhatod terhesen, akkor a munkaadód köteles olyan munkakört biztosítani, ami terhesen is végezhető. Ha nem tud, akkor pedig távolléti díjat kell fizetnie, ami 100%-os munkabért jelent.
2024. jan. 3. 11:39
 14/25 anonim ***** válasza:
58%
Hadd döntse már el a kismama, hogy a munkát, amit végez, el tudja-e látni terhesen, vagy sem. Legyen az irodai ülőmunka vagy gyárban pakolás. Én ülőmunkát végeztem, se problémás ügyfelekkel dolgoztam a nőgyógyász már az elején megkérdezte kiirjon e táppénzre, nem szerettem volna. Végül a 30.het körül kértem, mert nem akartam idegroncskent szülni menni és baromira nem hiányzott a sok paraszt miatti napi 8-12 órás idegeskedés. Egészségügyileg problémamentes terhességem volt szerencsére, úgyhogy csúnya tappenzcsalo vagyok, hogy a fizetésem 60%-val pihenni mertem egy kicsit, gondolom ettől a 40.hetig robotoló kismamáknak nem lett kevesebb a bevétele.
2024. jan. 3. 11:50
 15/25 anonim ***** válasza:
60%

14#-es Egyetértek.

Lehet itt a Jucika az 50 kg-s zsákot pakolta a 39. hétig(nyilván nem hiszem),de HA más nem bírja basszus és rosszul is van,ami már eü. probléma(nem csalás!!,nem wellnessre kéri),akkor hadd döntse el ő. Vagy emelek én 50 kg-s zsákot,de akkor írd alá itt Juci,hogy vállalod nekem mindenért a felelősséget. Jaa azt nem mernéd..csináljam,mert ha nem bírom marha vagyok,de felelősséget nem vállalnátok. De ha én vállalva abbahagyom a melót egy kaki vagyok. Ja,jó.:D De ha gond lenne meg széttennéd a kezed,hogy nem érted hisz neked se volt. Ennyi marhát itt. Kérdező,a való életbe nincs ám ez,itt van csak álszentség.

Keress egy magándokit,háziorvoshoz kell javaslat ilyenkor táppénzre kérdező. Vagy az üzemorvost,hogy biztosítson másik munkakört. Én pl. olyan helyen dolgozom,ahol már az elejétől sem lehet.

2024. jan. 3. 13:30
 16/25 anonim ***** válasza:
67%
De most megint szalmabáboztok. A munkakörről a foglalkozás egészségügyi orvos dönt, hogy alkalmas e a kismama vagy sem. A nőgyógyász a terhesség szempontjából nézi meg, hogy keresokepes e a nő vagy sem. Nem keresokepes, ha bármilyen betegsége, extrém rosszulléte, fájdalma, vérzése, stb van. Az hogy neki sokat kell utaznia a munkába, az nem rendelkezik bno kóddal.
2024. jan. 3. 13:42
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak igaza van.

Ha egészségügyileg nem alkalmas a munkára, mert mondjuk vészes hányása van és napi 15-ször okádik, akkor a nőgyógyász ad papírt.

Ha azért nem dolgozhat, mert a munkaköre olyan (pl. veszélyes anyagokkal dolgozik), akkor az az üzemorvos kompetenciája.

2024. jan. 3. 13:52
 18/25 anonim ***** válasza:
38%
Senkinek nem kötelező dolgozni, még annak sem, aki nem terhes. Ettől még nem jogosult táppénzre és ha az orvos nem hajlandó a csalásban részt venni, akkor nem fogja kiírni.
2024. jan. 3. 14:08
 19/25 anonim ***** válasza:
58%
A kérdező azt írta nagyon szenved..Nem gondolnám,hogy az utazástól,hanem olyan szintű fizikai munka,hogy nem bírja. Gondolom én. Bármilyen hihetetlen itt annak,aki szimpla irodai munkába malmozik vagy home officeba köntösbe dolgozik feltett lábbal,bizony van olyan munkahely,ami nem ilyen. Kérj könnyített munkát bent kérdező,üzemorvossal beszélni erről.
2024. jan. 3. 17:07
 20/25 anonim ***** válasza:
39%
19, de a kérdező leírta, hogy ez az egyik baja. Semmilyen orvosi konkrétumot nem írt, szimplán szenved. Nekem is vannak napok, amikor szenvedek, mert rosszul aludtam, megülte a hasamat az előző napi kaja l, mégis kirohog vele a háziorvos. A terhesség ugyanaz. Ha valami orvosi indok van a szenvedésre, akkor kiírja az orvos.
2024. jan. 3. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!