Ha a védőnő kiállítja a kiskönyvet háziorvos nélkül végig lehet csinálni az első trimesztert?
Én egyszer voltam háziorvosnál. Ki kell töltenie a kiskönyvben egy oldalt és EKG-t csinál.
Nálunk nem érvényes a kiskönyv beutalóként, mivel magánlabor (Synlab) csinálja a finanszírozott ellátást, és ők úgy kapják vissza az államtól az ellátás költségét, ha a beutalókkal elszámolnak,nyilván a kiskönyvet nem tudják élte ni, nem tudnak vele elszámolni.
A lényeg hogy én állami ellátásba jártam nőgyógyászhoz, így ott kaptam beutalókat.
Aki magánba jár terhesgondozásra, de a vérvételekért nem szeretne fizetni annak a háziorvostól kell trimeszterenként beutalót kérnie vagy állami nőgyógyászhoz is járnia kell.
Egyrészt magánorvos is pecsételhet, másrészt elég ha a védőnőtől van benne pecsét.
Én hiába jártam államiban csak 1x pecsételt orvos. A védőnői igazoláson az szerepelt hogy 7x voltam terhesgondozásom, ebből 1 volt nőgyógyász 6 védőnő. (21-es voltam)
17# vagyok. 18-as Nálunk úgy van,hogy a cukorterhelés utánra adnak időpontot oda. Mielőtt a belgyógyász fogad a mellette levő kardiológián megcsinálják az EKG-t,majd pedig azzal és a cukorterhelés eredményével mész át a belgyógyászhoz,ő megnézi az eredményeket. Vérnyomást mért,kikérdezett,meghallgatott,igazából ennyi volt csak. :D Semmi extra.
22# Magánorvos is pecsételhet.
19 vagyok. Védőnőhöz és magandokihoz járok ők ketten pecsetelgetnek nekem.
Nem kötelező járni, így is járni fog anyasági.
Köszönöm szépen a kulturált válaszokat! 🥰
#22.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!