Melyik genetikai tesztet csináltassam?
Akartam szavazást indítani, de nem sikerült 😅
Szóval kombinált, prena, nifty vagy panorama? (Az ár nem szempont)
A kombinált teszt csak találgatás, megnyugtatásnak talán jó, de nem biztos, hogy valós eredményt mutat.
Ellenben a többi, amit felsoroltal, feketén-feheren mutatja, ha esetleg van valami, illetve azt is, ha nincs.
Mi trisomy xy-t valasztottunk, de mindegyik ugyanolyan jó .
Kombinált nem ér semmit. A többi közül mindegy igazából melyiket választod.
Mi Niftyt csináltunk, minden rendben ment vele.
ÉN 45 éves vagyok, donorpetesejtes lombikkal. Nekem a nőgyógyászom azt javasolta, hogy menjek el a genetikai UH-ra (Istenhegyibe, genetikushoz, ne szonográfushoz) és ő ad majd ott helyben tanácsot az alapján, amit lát.
Ma voltunk, sajnos a tarkóredő túl vastag, ezért ő a kombináltat mindenképpen ajánlotta, és ha annak esetleges alacsony kockázata esetén sem nyugodnánk meg, akkor a Trisomy-t (tud néhány plusz dolgot a Niftyvel szemben + a szlovákokkal jobb a kommunikáció, mint a kínaiakkal, konkrétan ezt mondta: ha valami gond van ők segítőkészebbek a konzultáció kapcsán).
Náluk az árban benne van, hogy a Trisomy alap csomagját, ami a kombinált (Down, Patau és Edwards szindróma + hormonvizsgálat) 1 órán belül megcsinálják, úgyhogy le is vették a vért azonnal, megvártuk az eredményt és a biológus magyarázta el azt. Szerencsére alacsony kockázatú lett, de nyilván nem nyugszom meg addig, míg meg nem lesz az eredmény.
A kombinálttal az a baj, hogy ha közepes vagy magas kockázatú, akkor úgyis tovább kell menni, ha pedig parás vagy, akkor az alacsony kockázatú sem fog megnyugtatni, mert nagy a tévedés kockázata, szóval ha anyagilag belefér, akkor menjetek Niftyre vagy Trisomyra (másik kettő nem tudom pontosan mit ad).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!