Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Melyik genetikai tesztet...

Melyik genetikai tesztet csináltassam?

Figyelt kérdés
37 vagyok.
2023. okt. 19. 09:22
 1/8 A kérdező kommentje:

Akartam szavazást indítani, de nem sikerült 😅

Szóval kombinált, prena, nifty vagy panorama? (Az ár nem szempont)

2023. okt. 19. 09:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A kombinált teszt csak találgatás, megnyugtatásnak talán jó, de nem biztos, hogy valós eredményt mutat.

Ellenben a többi, amit felsoroltal, feketén-feheren mutatja, ha esetleg van valami, illetve azt is, ha nincs.

Mi trisomy xy-t valasztottunk, de mindegyik ugyanolyan jó .

2023. okt. 19. 09:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A kombinált teszt statisztika alapján megy, hogy ilyen korú anyánál, ilyen eredményekkel mekkora az esély az adott betegségre. A prena, nifty, trisomy meg a gyerek dns-ét szűri ki az anyai vérből és azt vizsgálja. Ez sem 100% (semmi sem, van amit nem szűr, csak a gyakoriakat és mindenben lehet hibalehetőség), de 99% pontos elvileg. Mi prenát csináltattunk, de igazából bármelyiket kéred kb ugyan az, csak más cég.
2023. okt. 19. 09:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Trisomy xy-t fogjuk megcsináltatni.
2023. okt. 19. 09:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen ne kombináltat! A többiből szinte mindegy.
2023. okt. 19. 10:09
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kombinált nem ér semmit. A többi közül mindegy igazából melyiket választod.

Mi Niftyt csináltunk, minden rendben ment vele.

2023. okt. 19. 10:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az első gyereknél panoráma tesztet választottunk, most a másodiknál a prenat fogjuk éppen holnap. Ne a kombinált legyen, annak semmi értelme, a többi mindegyik jó döntés.
2023. okt. 19. 16:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

ÉN 45 éves vagyok, donorpetesejtes lombikkal. Nekem a nőgyógyászom azt javasolta, hogy menjek el a genetikai UH-ra (Istenhegyibe, genetikushoz, ne szonográfushoz) és ő ad majd ott helyben tanácsot az alapján, amit lát.

Ma voltunk, sajnos a tarkóredő túl vastag, ezért ő a kombináltat mindenképpen ajánlotta, és ha annak esetleges alacsony kockázata esetén sem nyugodnánk meg, akkor a Trisomy-t (tud néhány plusz dolgot a Niftyvel szemben + a szlovákokkal jobb a kommunikáció, mint a kínaiakkal, konkrétan ezt mondta: ha valami gond van ők segítőkészebbek a konzultáció kapcsán).

Náluk az árban benne van, hogy a Trisomy alap csomagját, ami a kombinált (Down, Patau és Edwards szindróma + hormonvizsgálat) 1 órán belül megcsinálják, úgyhogy le is vették a vért azonnal, megvártuk az eredményt és a biológus magyarázta el azt. Szerencsére alacsony kockázatú lett, de nyilván nem nyugszom meg addig, míg meg nem lesz az eredmény.

A kombinálttal az a baj, hogy ha közepes vagy magas kockázatú, akkor úgyis tovább kell menni, ha pedig parás vagy, akkor az alacsony kockázatú sem fog megnyugtatni, mert nagy a tévedés kockázata, szóval ha anyagilag belefér, akkor menjetek Niftyre vagy Trisomyra (másik kettő nem tudom pontosan mit ad).

2023. okt. 19. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!