Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kismamák, anyukák, akik sokat...

Kismamák, anyukák, akik sokat voltak kórházban terhességük végén. Hogy bírtátok?

Figyelt kérdés

Ez a második hetem, és valószínűleg szülésig kell maradnom, ami még 4 hét.

Egyszerűen azt érzem, ha innen megyek szülni nem fog menni. Ilyen lelkiállapottal nem tudom természetesen világra hozni a kisbabám.

Ráadásul aggódom is, kisebb a babám súlya mint kellene. Egyik héten szépen nől, 240 grammot, utána hét csak 80-at. Pedig minden értékem jó..

És akkor még jön a gyerekágyas időszak, amitől szintén kicsit tartok, de várom is mert végre együtt lesz a kis családunk.

Aki volt ilyen helyzetben, hogy viselte? Van esetleg itt sorstárs? Megszületett a baba maga mögött tudta hagyni ezt a nyomasztó hangulatot?

#kórház #kismama
2023. szept. 12. 10:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
30%

Ezert nem kellene bent lenni, de Mo-n a korhazaknak az eri meg, ha bent tartanak (korhazban dolgoztam), mert penzt kapnak utanad.

En kiallnek magamert, es bejarnek.

2023. szept. 12. 12:20
 12/19 anonim ***** válasza:

Ezért nem kell bent lenni...

A vérnyomásod azért is lehet magas, mert egész nap fekszel és ülsz. A mozgás lejjebb vinné.

Ha én lennék a helyedben és nem vizesedek és nincs toxémiám egyértelműen kimondva akkor hazamennék és sétálnék esténként, rendesen ennék, relaxálnék. Rákészüpnék a szülésre.

Nekem 33.héten munkahelyi stressztől lett magas vérnyomásom, leraktam a munkát és visszaállt normálra.

35.héten érte el a babám a 2500 g-ot, végül 3 kg-val született 38.héten. Közben össze-vissza becsülték a súlyát.

2023. szept. 12. 13:17
 13/19 anonim ***** válasza:
Ha ennyire kicsi (3 percentil alatti a a súlya vagy a haskörfogata), akkor jó áramlás mellett is indítani kell a betöltött 37. héten (sőt, egyes protokollok szerint betöltött 36. héten).
2023. szept. 12. 14:09
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom még mi lesz mert nem közölnek velünk konkrétan semmit. Beszélni sem lehet senkivel. Van egy kismama még ugyanezért bent, ő 37 hetes és jövőhéten csinálnak neki oxitocin terheléses vizsgálatot, ami nem szülés indítás, hanem nézik hogyan reagál a méh az összehúzódásokra. Hát nem tudom kíváncsi leszek. De ha sokat gyarapszik most megint nem tudon mennyire indokolt "piszkálni"
2023. szept. 12. 14:19
 15/19 anonim ***** válasza:

Hát ez mondjuk érdekes.

Én az első babámmal 32 hetesen kerültem be, mert erős görcseim voltak. Visszatartották sikeresen, magnézium infúziót, tüdőérlelőt kaptam. Ebben a kórházban nem volt PIC!!!

De mondták is, hogy 32 héttől már itt is el tudják látni, ne aggódjak.

Akkor te miért vagy messze az otthonodtól 36 hetesen? Nem is értem... 37 héttől màr nem is koraszülött a baba.

Kérdezd meg, hogy van e lehetőség, hogy átszállítsanak a körzeti kórházba, mert akkor a családtagjaid gyakrabban megtudnának látogatni és az lelkileg sok erőt adna.

2023. szept. 12. 14:21
 16/19 anonim ***** válasza:
Mint mondtam, tök mindegy, hogy gyarapszik-e, bizonyos mértékű növekedési elmaradás mellett indokolt a szülés megindítása, mert a várakozás nagyobb kockázatot jelent. Ez melyik kórház?
2023. szept. 12. 14:23
 17/19 A kérdező kommentje:

Sajnos utolsó válaszoló,így is történt. Nyugodtan elmehetnél szülésznek, orvosnak, mert az egészségügy annyira szar Magyarországon ,hogy ha fodrász végzettséged is van sem tudsz kevesebbet náluk .

5 hétig voltam kórházban ezalatt 3 oxitocinos terhelés,számtalan vérhigítò injekció ,tömegnövelőszerek. A kisbabám az utolsó bő hónapban egy grammot nem nőtt mint szülésnél kiderült. Persze azért csak akkor,mert az utolsó pár hétben nem tudták megmérni a súlyát annyira lent volt a feje . Pont amiért bent voltam .

Zokogva kérettem orvost mégsem csinált velem senki semmit .

A szülés katasztrófa volt esett a kicsim szívhangja,sürgős gyors szülés . Nem császár . Vákuum.

Agyvérzés, fertőzés .

Az iszonyatos fájdalmaim a 40. héten számukra csak jóslófájás .

Parasztok voltak velem pedig nem simogattam visítottam. A bűnöm annyi volt hogy nem tudtam pihenni.

Rá bíztam magam az orvosokra ,első baba ,gondoltam biztos tudják.

Nem merem leírni melyik kórház nehogy megüssem még én a bokám ,mert ugye ezek védve vannak annyira pocsék a magyar egészségügy. De azért szülj gyerekeket .

A kisbabám hogy mára mindenki dicséri,orvosok,neurológus hogy amin átment hálisten nem látszik rajta nem az ő sikerük . A gyerekemé és a csaladé hogy akkor is erősek maradtunk mikor ezek a szemetek megrántották a vállukat aztán mentek kávézni.

Ha ne adj isten elvesztem őt miután ezt mondták nekünk 2 hétig két ember halála száradt volna a "lelkükön". Még szülés napján is egy felesleges rossz voltam.

Szóval . Meg jó hogy maradtam a gyerekem egészsége érdekében.

Rohadt szemetek . Köszönöm

2024. jan. 13. 14:39
 18/19 A kérdező kommentje:
*sikítottam
2024. jan. 13. 14:40
 19/19 A kérdező kommentje:

Amíg ők mennek a játszóházba a gyerekükkel ha egyáltalán van mi minden hónapban 2 órát utazva a neurológiára. Hetente tornára. Amíg ők játszottak a gyerekükkel az én kisbabám minden nap 5-ször tornázik.

Amíg ők hazavitték boldogságban és dajkálták addig mi 2 hónapig inkubátorban láthattuk csövekkel .És így is mosolyog. Kapják be .

És nem mondom előfordulhat ha előbb csinálnak velünk valamit is megtörténik a baj , de ahogy viselkedtek ,ez a nem törődömség annyira elkeserítő.

2024. jan. 13. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!