A terhesgondozóba a védőnő mellett van orvos is, aki táppénzre ki ír? 1 hétre visszamenőleg is adnak táppénzt?
"A legtöbb helyen, föleg vidéken a védőnő nem nőgyógyász mellett, de van, hogy még csak nem is a háziorvos mellett van. 🙄"
Alapesetben a védőnő a terhesgondozóban rendel, ahol bizony van nőgyógyász is
Én több helyen is laktam már, de mindenhol teljesen külön volt a védőnő és a nőgyógyász, mégcsak közel se egymáshoz.
Inkább a gyerekorvossal egy épületben szokott lenni a védőnő.
De ha egy épületben lenne akkor sincs semmi köze a kettőnek egymáshoz, ha neked a védőnőhöz van időpontot azzal nem mehetsz a nőgyógyászhoz, oda külön időpontot kell kérni.
(sőt van olyan, ahol a nőgyógyásznál nincs UH gép, tehát kB semmit nem tud vizsgálni, külön kell egy akár a világ másik végén lévő kórházba menni UH-ra és azzal a papírral vissza a nőgyógyászhoz)
Amúgy a magánorvos is tud javaslatot adni táppénzre, amivel a háziorvos ki tud írni 9-es kóddal.
Egyébként a háziorvos és a nőgyógyász is 2 napra visszamenőleg tud táppénzre venni, azt is csak akkor, ha nem volt közben hónap váltás, szeptember 1-jén már nem tud augusztus 31-től.
Ha egy hete otthon vagy, akkor azt szabadságra kell a munkahelyednek írnia.
A védőnő a terhesgondozóban ES a körzetéhez tartozó gyermekorvoshoz tartozó tanácsadóban rendel. MINDEN terhesgondozónak van nőgyógyásza.
Tappenzre 7 napon belül vesznek fel, azon túl csak főorvosi felülvizsgálattal.
Én Zuglóban jártam állami ellátásban terhesgondozásra, az egészségügyi szolgálathoz. Ott úgy működött, hogy bementem terhesgondozásra, megmérték a súlyom, a vérnyomásom, feljegyezték ha volt valami panaszom, majd mielőtt kiadták volna a paírjaimat a gondozásról, átmentem a másik szobába, ahol ott volt a nőgyógyász, aki megvizsgált. Ha volt labor papírom arra is ránezett, vagy ha kellett labor, akkor írt beutalót rá.
A védőnő külön van, a kerület másik felén, egy épületben a gyerekorvosokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!