Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A terhesgondozóba a védőnő...

A terhesgondozóba a védőnő mellett van orvos is, aki táppénzre ki ír? 1 hétre visszamenőleg is adnak táppénzt?

Figyelt kérdés
Van pozitív tesztem. Voltam is nőgyógyásznál ( magánredelésen) aki megállapitotta, hogy élő a terhesség, ez a 7. Héten volt, amikor még nem voltam olyan rosszul. Azt mondta hogy keressem fel a védőnőt a terhesgondozóba. Kértem időpontot és csak 1 hét múlva kaptam. Ma nagyon rosszul lettem folyamatosan hányok, émelygek. Elmentem a háziorvoshoz , aki ezzel a 'veszelyeztett terhesseggel nem tud táppenzre venni, de a rendszerbe beirta hogy ott voltam. 10 hetes kismama

2023. aug. 21. 13:48
1 2 3
 11/23 Bogica0616 ***** válasza:
82%
Kérd meg a házi orvosod hogy sima tpre vegyenek fel. Visszamenőleg még nem vesznek fel tpre. 9 kódot meg csak nőgyógyászati javaslatra vehet fel.
2023. aug. 21. 14:34
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
A nőgyógyász feltünteti a papíron, hogy veszélyeztett terhesség, azzal a papírral elmész a háziorvoshoz és ő ki tud írni táppénzre (9-es kóddal).
2023. aug. 21. 14:47
 13/23 anonim ***** válasza:
5%

"A legtöbb helyen, föleg vidéken a védőnő nem nőgyógyász mellett, de van, hogy még csak nem is a háziorvos mellett van. 🙄"

Alapesetben a védőnő a terhesgondozóban rendel, ahol bizony van nőgyógyász is

2023. aug. 21. 14:54
 14/23 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk is tök máshol van a védőnő és az orvos is, de ez teljesen mindegy. A vedononek semmi köze, hogy táppénzen vagy e, vagy sem .
2023. aug. 21. 14:59
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
Pont azért nem voltak nálunk 4 évvel ezelőttig egy épületben hogy a pici babák ne szedjenek össze minden betegséget. Egy teljesen különálló épületben kaptak helyet a védőnők. Sőt amikor az orvosokhoz kellett menni tanácsadásra ők sem a rendelőben fogadtak hanem ebben az épületben tartották meg.
2023. aug. 21. 15:22
 16/23 anonim ***** válasza:
79%

Én több helyen is laktam már, de mindenhol teljesen külön volt a védőnő és a nőgyógyász, mégcsak közel se egymáshoz.

Inkább a gyerekorvossal egy épületben szokott lenni a védőnő.

De ha egy épületben lenne akkor sincs semmi köze a kettőnek egymáshoz, ha neked a védőnőhöz van időpontot azzal nem mehetsz a nőgyógyászhoz, oda külön időpontot kell kérni.

(sőt van olyan, ahol a nőgyógyásznál nincs UH gép, tehát kB semmit nem tud vizsgálni, külön kell egy akár a világ másik végén lévő kórházba menni UH-ra és azzal a papírral vissza a nőgyógyászhoz)

Amúgy a magánorvos is tud javaslatot adni táppénzre, amivel a háziorvos ki tud írni 9-es kóddal.

2023. aug. 21. 15:37
 17/23 anonim ***** válasza:
56%

Egyébként a háziorvos és a nőgyógyász is 2 napra visszamenőleg tud táppénzre venni, azt is csak akkor, ha nem volt közben hónap váltás, szeptember 1-jén már nem tud augusztus 31-től.

Ha egy hete otthon vagy, akkor azt szabadságra kell a munkahelyednek írnia.

2023. aug. 21. 15:40
 18/23 anonim ***** válasza:
Nálunk 2 védőnőhöz is kellett járni, az egyik a gyerekorvossal egy épületen belül volt, a másik meg a nőgyógyászattal. Van ilyen is.
2023. aug. 21. 15:45
 19/23 anonim ***** válasza:
20%

A védőnő a terhesgondozóban ES a körzetéhez tartozó gyermekorvoshoz tartozó tanácsadóban rendel. MINDEN terhesgondozónak van nőgyógyásza.

Tappenzre 7 napon belül vesznek fel, azon túl csak főorvosi felülvizsgálattal.

2023. aug. 21. 15:47
 20/23 anonim ***** válasza:

Én Zuglóban jártam állami ellátásban terhesgondozásra, az egészségügyi szolgálathoz. Ott úgy működött, hogy bementem terhesgondozásra, megmérték a súlyom, a vérnyomásom, feljegyezték ha volt valami panaszom, majd mielőtt kiadták volna a paírjaimat a gondozásról, átmentem a másik szobába, ahol ott volt a nőgyógyász, aki megvizsgált. Ha volt labor papírom arra is ránezett, vagy ha kellett labor, akkor írt beutalót rá.

A védőnő külön van, a kerület másik felén, egy épületben a gyerekorvosokkal.

2023. aug. 21. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!