Visszamenőleg eleg indok?
"Viszont nem tudom elég indok-e a munkahelyem köcsögsége..."
. Szerintem a Mt. nem ismeri a "köcsögség" fogalmát.
milyen munkahelyi körülmények? veszélyes anyagokkal dolgozik, nehezet kell emelni, éjszakázni kell? arra nem indok a tp. a munkahelynek kell más munkát biztosítani, vagy ha az nem megy akkor alapbért fizetni.
ezt az orvos is tudja. szakorvosi javaslat nélkül pedig háziorvos nem vesz/vehet “terhes” táppénzre.
"A kérdésemre viszont érdemleges választ nem kaptam."
. Ebből a kérdésből ennyire tellett.
Esetleg ha kiegészítenéd némi részlettel, hogy mi is a gond a munkahellyel.
Miért voltál otthon? Ha a terhesség miatt, miért nem mentél táppénzre?
Eredetileg milyen jogcímen voltál otthon okt. 17-től?
Ez nagyon zavaros, és neked is hibáznod kellett. Ha terhesen nem tudtál/akartál dolgozni, táppénzre kellett volna vetetned magad attól a naptól, amitől nem jártál be. Ennek ez a normál útja.
A háziorvos 8-as kódú táppénzre fel tudott volna venni. Ha viszel nőgyógyásztól papírt, 9-esre is.
"Van-e lehetőség a keresőképtelenség visszamenőleges igazolására?
Indokolt esetben lehetőség van a keresőképtelenség visszamenőleges megállapítására is.
A keresőképtelenség visszamenőleges igazolására jogosult:
A háziorvos, házi gyermekorvos, kezelőorvos a vizsgálatra való jelentkezés időpontjától eltérően, legfeljebb 5 napra visszamenőleg,
a szakértő főorvos 30 napra visszamenőleg,
az orvosszakértői szerv kivételesen indokolt esetben legfeljebb 6 hónapra visszamenőleg."
Mondjuk indoknak a munkahelyem xar kevés lesz. Akkor szoktak ilyen hosszú távra visszamenőleg igazolni, ha annyira xarul voltál, hogy orvoshoz se tudtál eljutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!