Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Terhességi cukor labor rendben...

Terhességi cukor labor rendben, de itthon határérték felett?

Figyelt kérdés

Terhesség vége fele járok (38-39.hét) Laborok, cukorterhelés határértéken vagy alatta volt.. Önellenőrzésre vettem itthonra mérőt, de mostmár többször merek 7 helyett 8-as értékeket.

Ha a labor amúgy mindig rendben volt/van, akkor ezzel az itthon mert értékkel kell foglalkozni? Vagy ha az rendben, akkor ez még belefér.

2023. aug. 14. 14:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

U.wi: Egy 2-3 hétig kérték csak, hogy írjam az eredményt is és a diétát is. Azóta a dietetikus azt mondta legutóbb, már nem kell, csak max alkalomszerűen nézzem.

Sajnos hajlamom van rá, ezt o is megmondta, ahogy azt is javasolta, hogy a terhesség után/a későbbiekben végezzek majd bizonyos időnként IR-re terhelést, mert erős hajlamom van rá.

2023. aug. 14. 15:35
 12/17 A kérdező kommentje:

10- igen pont ezért is tettem fel a kérdést, elővigyázatosságból, mert én is olvastam ezeket is, máshol meg lazábban veszik sokkal.. 1 óra után mondjuk 7-és max értéket mondott a dokim is, meg a protokoll is hivatalosan terhességnél 7 alatt írja.

(A terhelésen én végig ültem)

Most mértem 8-asat ebéd után. Lehet a frontok is, illetve nem mértem, így valószínűleg a toleranciámnál több volt a ch..

Ahogy írták, jobban figyelek a diétára. Ha nagyobb kilengés lenne, azért úgy gondolom a labor/terhelés is kimutatta volna, különben nem sok értelmük lenne.

2023. aug. 14. 15:42
 13/17 A kérdező kommentje:
*mármint a Ch-t nem mértem most ki pontosan az ebédnél, és ezek szerint több volt kicsit..
2023. aug. 14. 15:44
 14/17 anonim ***** válasza:
64%
10-es, kérlek meséld el, hogy szülés előtt két héttel mennyi relevanciája és terápiás konzekvenciája van pár 8-as értéknek. Köszi.
2023. aug. 14. 15:46
 15/17 anonim ***** válasza:

Én is olyan GDM-es voltam, akinek a terhelésen nem jött ki a GDM, de önszorgalomból mértem otthon szúrópróbaszerűen és egyszer a semmiből lett egy 10 fölötti érték.

Kérdezz rá majd az orvosnál meg figyelj jobban a diétára, de nekem is az a logikus, hogy ennyi idő alatt egy ilyen kis túllépés már nem fog problémát okozni. Ha ez megnyugtat, sok más országban eleve 7,8-as az egyórás limit, az USA-ban meg még magasabbat használnak, azt túl se lépted.

Amit itt a 3-as ír, ott szerintem összekever valamit, mert étkezés után 1 órával pont a legmagasabb a cukor, addigra pont felmegy (pláne gdm diétás étkezés esetén) ő meg azt írja, hogy 6 alá menjen le. Nem tudom, ezt honnan szedi.

2023. aug. 19. 09:27
 16/17 A kérdező kommentje:

15 Azt én sem tudom honnan szedte, nekem is ezt mondták, és a diabétesz társaság szakmai ajánlása is 7-és érték (terheseknek, és 1 óra után..)

Köszi, hogy írtál! Figyelek jobban azóta amíg és nem volt magas, max pár nap van már csak. :)

Egyébként az is hozzátartozik elvileg, hogy a terhesség vége felé már jobban felmehet, már ugyanolyan akik mellett is. Nem aggódom azóta, hal isten 1-2 értelmes válsz is megnyugtatott itt.

2023. aug. 19. 12:08
 17/17 A kérdező kommentje:
*ugyanolyan kaják mellett mint eddig
2023. aug. 19. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!