Terhessegi diabetesz eseten hogyan kell vercukorszintet merni, es mik a hatarertekek?
Étkezés előtt külön nem érdemes mérni.
Nekem azt kérték, anikor màr jól belejöttem a diétába, hogy néha mérjek végig egy teljes napot. Ilyenkor kellett éhhomit mérni, illetve minden étkezés után egy órával. Ezt az étkezés megkezdésétől kell mindig számolni. Ez az érték hivatslosan nem mehet 7 fölé, bár az én dokim (nődoki), azt mondta, hogy 6 vagy azalatt ideális.
Egyébként én csak akkor mértem, ha biztosra akartam menni, hogy megfelelően ettem. (Nem méricskéltem már ki az alapanyagokat, kitapasztaltsm, hogy mjből mennyit lehet/kell megenni. (A túl kevés ch sem jó, mert akkor hipózás lehet a vége.)
Azt nem írtam, hogy a diéta beállításához mibdenképp szakember kell, szóval menj el valakihez, aki elmagyarázza a dolgokat pontosan és személyreszabotran.
első
Nálunk a helyi diabetológián reggeli, ebéd és vacsora után 1 órával mérettek. Mikor másik kórházba kerültem (fenyegető koraszülés miatt), ott azt mondták, hogy ők reggeli előtt és után, ebéd előtt és után, és vacsora előtt és után is méretnek (mármint nem csak azokkal, akik benn vannak, hanem akiket ők gondoznak).
Szóval eléggé helyfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!