Kismamik! Tapasztalt valaki alacsony vércukorszintet a terhessége alatt?
Általában igen, hiszen a terhesség inzulin rezisztenciát eredményez és ezt ellensúlyozandó nagyobb az inzulintermelés, ami alacsony vérnyomást okoz.
A cukorbetegség egyébként (ma hallottam a rádióban) így kezdődik, kórosan alacsony vércukorszint, ami az inzulinrezisztenciát ellensúlyozza és ebben kimerülnek a sejtek és egyszer csak nem termelnek tovább, nem többletet, hanem gyakran semennyit.
Alacsony vérnyomást nem okoz cukor:)
Mennyire alacsony a cukrod? Hirtelen esik le? Voltál már terhelésen? Ha még nem és rosszul vagy, akkor érdemes a terhelést megcsinálni!
oké bocs, természetesen alacsony vércukorszintet.
Nekem terheléses is 3,5 volt. Négyszer is. Még éhgyomrinak is alacsony, mindig ezt mondták. Bár cukorbeteg még egyelőre nem lettem.
Az elmúlt fél órát azzal töltöttem, hogy kerestem a neten a vércukorszint és a vérnyomás között összefüggést - én nem találtam. Úgyhogy kedves első, küldjél légyszi linket.
Nekem alacsony, éhgyomri 4,8, terhelés után egy órával 4,3.
Az első két terhességem alatt éppen, hogy határértéken belül volt - mármint a felső határérték alatt volt egy gondolattal - úgyhogy ez nekem is újdonság.
9 hetes kismama
Oké :)
Csak hirtelen megijedtem, mert a vérnyomásom is a béka popsija alatt van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!