Emelkedett az AFP-m! Először határérték volt, csináltak uh-ot és minden teljesen rendben, de az ismételt vérvételnél emelkedett az AFP (3.59) így tanácsadás és más doki uh. Kinek milyen tapasztalata van?
Pont azért szüntetik meg az AFp-t, mert rengetegszer ad fals eredményt, és szét paráztak tőle a kismamák - utána az UH meg kimutatta, hogy minden oké. Az AFP akkor volt "nagy szám", amikor még nem volt UH - most már az UH összehasonlíthatatlanul pontosabb, precízebb eredményt ad, és azonnal. Szóval ne foglalkozz vele.
Én most a harmadik babával el sem mentem az AFP-re, le sem vetettem a vért.
Hülyén hangzik, de az emelkedett a jobbik eset. Ugyanis a nyitott gerincet és a többi durva eltérést jó lehet szűrni a genetikai ultrahangon, jó felbontású készülékkel.
Ha alacsony lenne, az a Down kórra utal, aminek gyakran nincsen ultrahang jele. Ebben az esetben érdemes nifty tesztet csináltatni, ha a pénz nem gond, ha gond, akkor pedig magzatvízvételt. De nálad NEM ez áll fent. Ha a genetikai UH-n minden oké, akkor nyugodj meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!