Terhesgondozás alatt hányszor kell a vèdőnőhöz menni?
Figyelt kérdés
Most vagyok a 38 hètnèl, már nem igazán megy könnyen a mozgás. Ma hívott a vèdőnő hogy csütörtökön menjek be hozzá. Tènyleg mèg ilyenkor is be kell járni?2023. jún. 12. 17:58
1/9 anonim válasza:
Azért megmozdulni csak meg tudsz. A kórházba is be kell majd menned. Kell igen, néz szivhangot, vizeketet.
2/9 A kérdező kommentje:
Igen meg tudok mozdulni. De mivel kocsim most nincs nekem az 3 km gyalog. Ès annyi vissza is.
2023. jún. 12. 18:07
3/9 anonim válasza:
4 alkalom kötelező ahhoz hogy pénzbeni ellátást kapj.
4/9 A kérdező kommentje:
6 alkalom van tőle lepecsètelve, plusz volt családlátogatason is már.
2023. jún. 12. 18:21
5/9 anonim válasza:
38 hetesen már ctg-re kell járni a kórházba, mit akar még a védőnő??
6/9 anonim válasza:
Védőnő vagyok, kérdezd meg tőle nem -e tudna kimenni ő.
Én 34. hétre szoktam behívni utoljára a kismamákat, a 37-38. héten én megyek ki, átbeszéljük utoljára a babkelengyét és a kórházi csomagot, de az biztos hogy nem rángatnám már be őket. Sőt, ha valaki jelzi hogy valami miatt már kisebb várandósságnál is nehezen mozog, hozzá is kimegyek.
7/9 A kérdező kommentje:
Családlátógatáson ezeket átbeszèltük. Annyi hogy akkor annyi volt a baj hogy a babaszoba mèg nem volt kèszen, így azt nem tudta megnèzni.
Most a 36 heti eredmènyeket szeretnè felvezetni, mondtam hogy átküldöm messengeren, mert nekem is csak az ügyfèlkapu rendszerèben van mèg meg. Erre mondta hogy jobban szeretnè ha bemennèk.
2023. jún. 12. 19:05
8/9 anonim válasza:
Nekem is menni kell hetente a 36. héttől. Nem is értem… Eleve heti kétszer járok a kórházba nst-re meg uh-ra a gdm miatt, nem értem, hogy mit tud ő hozzátenni ezekhez a vizsgálatokhoz. Örülök, ha nem kell megmozdulni, majd szétszakad lent mindenem, ha sétálnom kell 3 métert, mert be van illeszkedve az Öcskös, már a 26. héttől majd szétszedi a medencémet. Erre mehetek még hozzá is minden szerdán, hogy megmérje a súlyom (10 kg-t híztam a 38. hétig összvissz, 65ről indultam, szóval nem vagyok túlsúlyos) meg a haskörfogatom… marha fontos lehet ez, tényleg. Ja meg szívhangot néz, de hát azzal se érzem magam kisegítve, megmondom őszintén. Az nst-k meg az uh-k rendben vannak, nem az ő ezeréves szívhangfigyelője (ami mellesleg mindig sokkal alacsonyabbat mér, mint amennyi a kórházban szokott lenni) fog megnyugtatni, hogy minden rendben. Na mindegy, pénteken töltöm a 39 hetet, csak megszülök már lassan. Aztán majd jön okoskodni hetente, de jó lesz az is. 😅
9/9 anonim válasza:
Biztos, hogy a 36. hét után is voltam (talán a 38. héten), vérnyomást mért, súlyt, szívhangot hallgatott. Szóval a szokásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!