Baj, ha nem járok védőnőhöz, csak az sztk-s terhesgondozásra? Mi lenne az ő szerepe?
Figyelt kérdés
Megkaptam a kiskönyvet,azonkívül egyszer voltam a 16.hét környékén. De semmi értelmét nem látom,felhívni alig lehet,hogy időpontot kérjek, és bármit mondok vagy kérdezek,a válasza jólvan. A 16.héten azt mondta,hogy felhív következő héten a vérnyomásom miatt,de azóta sem hívott. Most vagyok 27 hetes.2018. okt. 4. 21:16
1/3 anonim válasza:
Érdekes ez. Nálunk a védőnő az sztk-s terhesgondozás része. Ugyanakkor, ugyanott "rendel" mint az orvos, hozzá kell bemenni először, lemér, vérnyomás... elkéri az új papírokat és beviszi az orvoshoz, utána mehetek oda. Havi egyszer így látom.
2/3 anonim válasza:
A vérnyomást és a súlyt méri, szerintem is felesleges, de sajnos kötelező. Nálunk ő ad beutalókat is, illetve mivel még nincs egy éves a nagy, ezért most havonta járok a másodikkal, tavaly csak 5x voltam amúgy végig.
3/3 anonim válasza:
Igazából az a lényeg szerintem, hogy járj valakihez terhesgondozásra. Ez lehet nőgyógyász, szülésznő, védőnő stb..
Pl. én egész terhességem alatt csak védőnőhöz jártam. Ő adta a beutalókat, vele beszéltem meg a vérvétel, UH eredményeket, mért vérnyomást, súlyt. Sok mindent meg lehetett vele beszélni, minden kérdésemre tudott válaszolni, és minden alkalom végén mondta, hogy mikor menjek legközelebb.
Azért lehet, hogy meg kéne próbálnod felvenni vele a kapcsolatot, mert elvileg ki kell majd mennie szülés előtt hozzátok, megnézni hova érkezik a baba, meg miután megszületett a kicsi, kb. havonta kell majd menni hozzá megint, akkor már a babát fogja mérni stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!