Mikortól kezd gyarapodni a leginkább a baba súlya?
Komolyan nem értem a dokikat, miért kell "riogatni" az anyákat. Illetve miért kell a netet bujni egy szúnyogcsípéssel és kb rákot diagnosztizálni.
Nem egyformán fejlődnek és ez így is van jól. Egyél változatosan, sok gyümölcsöt, zöldséget, mindent. Ennyi.
Nekem pl a szülés elötti nap megmértek a babám, és nyersen közölte a doki, hogy 1hónappal le van maradva, beteg, 2.2kg max
Másnap megszültem makk egészségesen 3.5kg-val.
"Hivatalosan" úgy van, hogy az első trimeszterben történik meg a sejtek alapvető differenciálódása;a második trimeszterben gyors növekedés és érés, a szervrendszerek fejlődése zajlik, míg a harmadik trimeszterben a szervrendszerek teljes érése, a születési testsúly elérése következik be. De gyakorlatban folyamatosan növekszik a baba és folyamatosan fejlődnek, érnek a szervei.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy kettő hetes lemaradásnál lehet növekedési retardációról beszélni.
Az terhesgondozást végző orvost kéne megkérdezni, hogy mit jelent ez a mostani kisebbnek mért combcsont és haskörfogat, hisz ő ismeri a terhességet, ő látja az előzményeket. De úgy gondolom ha nagy baj lenne, azt mondta volna.
Ettől függetlenül ehetsz több fehérjét, attól bajotok nem lesz.
Ti mekkorák vagytok?
A nagyfiamnak nagyobb volt a comb csontja és a feje, 4.5 kg lett.
A kicsinek 2 héttel kissebb combcsont, nem lett nagy és apa rövid lábait örökölte
Nekem először 1 héttel mondták kissebbnek. 32. héten már 2 héttel. 34. héten már azzal ijesztgettek, hogy biztos IUGR baba, nem táplálja a lepény.
Megakartak indítani, de mindig húztam-halasztottam. Végül megszületett 40. hétre 3600 grammal....ennyit erről. Az utolsó 2 hónapot a terhességemből megkeserítették aggodalommal, és a végén persze minden rendben volt.
Azt elhiszem, hogy nehéz volt már a végén :( nekem az egész szinte állandó aggódás, mindig van valami :(
De örülök, hogy végül jól alakult nálatok! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!