Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » "Kért" valaki új védőnőt?

"Kért" valaki új védőnőt?

Figyelt kérdés

Sziasztok, van valaki, aki annyira nem jött ki a védőnőjével, hogy jelezte a problémát és újat kapott?

Komolyan, nem bírom már semmilyen szinten elviselni az alkedvesseget, majd ha megkerdezem, hogy feltétlen szükséges-e kéthetente pisit meg vernyomast nezni/merni, elkezd jogszabalyokkal meg gyermekvedelmisekkel "zsarolni".

Egyáltalán hányszor vagyok köteles megjelenni nála terhesgondozás alatt? Nem elég, ha nőgyógyászhoz járok havonta?

Nem vagyunk zűrös család, pár éve epitkeztünk, magas a jövedelmünk, harmadik baba, nem is értem...a régi védőnő nem ilyen volt, az újat egy éve kaptuk, a másik két gyerekhez is állandóan kimászkál. Eddig próbáltam azt alkalmazni, hogy egyik fulon be, a masikon ki, meg bologattam vegig, de tényleg kezd sok lenni.

2023. márc. 25. 23:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%

Nincs ilyen, hogy összeferhetetlenség miatt mást kérsz...

Én is próbáltam. A településünkön 2 védőnő van. Ráadásul egyik a nagynéném. Szerettem volna hozzá járni, mert a másikkal finoman szólva sem jöttünk ki.

Nem lehet. Orvost tudsz váltani, védőnőt nem. Hidd el. Én lefutottam már ezeket a köröket.

2023. márc. 26. 08:00
 12/20 anonim ***** válasza:
27%

"Hát nekem munka, háztartás, és két gyerek mellett, ha nem is fizikai fájdalom, de baromi macera és nyűg felesleges vizsgálatokra mászkálni."

Hát ha két hetente 10 perc nem fér bele az eletedbe, nem volt annyira átgondolt a 3. gyerek vallalasa. Pláne, hogy a munkáltató el enged ezekre q vizsgálatokra

2023. márc. 26. 08:17
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

És el is jutottunk oda hogy a kérdező minek vállalt harmadik gyereket (sőt akkor már minek vállalt elsőt is???).

Amúgy meg nem azt mondja hogy nem fér bele az életébe, hanem hogy macera. De nyilván tűrjön csendben mikor a túlbuzgó védőnő kedvére ugráltatja, miért is állna ki magáért?:)

Kérdező mondd meg neki hogy nem tudsz kéthetente menni, csak havonta. Pont. Ezért nem küldheti rád a gyámügyet.

2023. márc. 26. 08:37
 14/20 anonim ***** válasza:
67%
En mikor 2019 ben szultem volt egy annyira jo kollega vedono hogy mi irtunk kerelmet es siman mas korzetbe jartam hozza. 2 eves kor utan visszamentem a sajat korzetbe, de az elso gyereknek nagyon kellett a regi motoros tapasztalata. Szoval siman lehetett kerelemre. Kerdezettek meg a jarasi vezeto vedonot mi a rendszer.
2023. márc. 26. 10:24
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm 11-es, azért megpróbálom, hátha itt sikerül...

Na ja, mi köze van ahhoz, hogy hány gyerekem van, hogy a védőnőhöz macera-e járni? :D

Nem a boltba nem akarok elmenni, hogy kaját vegyek a gyerekemnek, hanem felesleges hülyeség miatt mászkálni 1,5-2 hetente. Ráadásul nem a házban van a védőnő, hanem kb 30 percnyire a munkahelytol es az otthonunktol is, várni is kell mindig ra, es bent vagyok vagy 15-20 percet annyit dumal, mar a multkor ia felalltam es otthagytam, hogy mennem kell. Raadasul attol, mert el kell engednie a munkaltatonak, meg a munkát nekem kell megcsinálni, nem fogja helyettem más elvégezni, és ez főleg akkor nyűg, ha határidős a munka.

Akarmit mondok neki, mindig azzal jon, hogy de a jogszabály...de amúgy mással is ezt csinalja, nem csak velem. Csak valakinek bejön ez az állandó "figyelem" meg bajcseveges, nekem meg nagyon nem.

De őszintén szólva mar azt beszéltük a ferjemmel, hogy jojjon ki gyamugy, ha tényleg annyira hülye, hogy idekuldi, ugyse tudnak mibe belekötni...aztan lehet, hogy csak fenyegetőzik vele, meg meg akar felemliteni.

2023. márc. 26. 10:32
 16/20 A kérdező kommentje:
Hu, 14-es, köszönöm, ennek most nagyon örülök! :)
2023. márc. 26. 10:33
 17/20 anonim ***** válasza:
72%
A putriba ott pórázon meg fenyegetőzzön gyámüggyel...ja hogy ott nem mernek. Ezt anno mondtam q védőnönknek is meg kicsit kiosztottam vissza is vett.
2023. márc. 26. 11:18
 18/20 anonim ***** válasza:
72%

pofázzon*

A 14nek igaza van. Én is tudtam váltani.

2023. márc. 26. 11:20
 19/20 anonim ***** válasza:
76%

Ez nem 2 hetente 10 perc, mert megszervezni az egészet egy rahedli gyerekkel, babával, utazás, várakozás, maga az a 10-15 perc, visszautazás, pisilni kell, játszótérre akarok menni, nem akarok menni, a kék kabátot akarom, nem akarom ezt a cipőt, sír a gyerek, sír a baba, álmos vagyok, szomjas vagyok.

Nem ez nem 10 perc és az égegyadta világon senkinek semmi köze ahhoz hogy miért vállalt xy gyereket. Ezzel le kellene állni, mert ciki, és kéretlen. Ha kötekedni van kedved menj ki a házad elé a lócára, mert ez a vénasszony viselkedés oda való.

2023. márc. 26. 12:23
 20/20 anonim ***** válasza:
13%
Majd ha a gyereked ellóg az órákról mert nem jön ki a tanárral jusson eszedbe a saját gyerekes viselkedésed. :)
2023. márc. 26. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!