Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hol keressem fel a védőnőt?...

Hol keressem fel a védőnőt? Építkezünk, így ideiglenesen albérletben vagyunk. DE a lakcímünk az építkezés helyén van.

Figyelt kérdés

Sziasztok. Első gyerkőc lesz, így nem sokat tudok ezen a téren és tanácsra lenne szükségem. Várhatóan 3 hónappal a baba születése után fogunk beköltözni csak a házunkba, és addig ideiglenesen teljesen másik városban lakunk (mert itt volt ismerősnek albérlete)

A lakcímkártyánkon az épülő házunk címe szerepel (korábbi öreg házunk teljeskörű felujítása történik most) és a lakcímkártyán az albérlet címe egyáltalán nem szerepel. A háziorvosom a házunkhoz közel vam, de nem is akarok váltani mert szeretem őt, és kb 1 év múlva újra oda kellene visszajelentkezni, így felesleges macera lenne 1 év miatt átjelentkezni máshová. Felmerült bennem a kérdés, hogy most hova menjek védőnőhöz? itt vidéken? És utána védőnő váőltás? vagy egyszerűbb lenne ha egyből a leendő lakhely védőnőjét keresem fel? Úgy tudom hogy a háziorvos és a védőnő összedolgozik.... de ha a védőő teljesen másik városban van mint a háziorvos, akkor is működhet így?

Ismerősöm azt mondta, hogy a védőnőjük nem is látogatta meg őket.... szóval ez esetben talán egyszerűb lenne egyből a leendő házunk helyén felkeresni valakit... azonban ha mégis el szeretne jönni hozzánk - hát ott egy építkezést találna.... nem tudom hogyan járjak el... előre is köszönöm a tanácsokat!

2021. szept. 9. 14:05
 1/9 anonim ***** válasza:
43%
Hogyan jegyeztek be még nem létező címet?
2021. szept. 9. 14:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg odamenj, ahol laksz. Utána, ha elköltöztek, át kell jelentkezned. Védőnő nem választható, mindig a tényleges tartózkodási helyed szerinti az illetékes, a lakcímkártyán mindegy mi van.
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Lényegtelen a lakcímkártya, ahol ténylegesen vagytok, ahhoz tartoztok. Költözés után fogtok váltani.
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

Háziorvos szabadon választható. Viszont a védőnő csak a tényleges tartózkodási helyhez tartozó lehet.

2 éves a fiam, 37hetes terhes vagyok. A lakcímkártyám egyéb okokból anyáékhoz szól a városba. Mégis itt a falunkban lévő védőnőhöz (akit utálok mint a szart) kell járni a gyereknek is és nekem anno is meg most is terhesen.

Gyerekorvoshoz a városba járunk, mert a körzetis egy pszichopata.

Ez, hogy összedolgoznak, annyiban merül ki, hogy elsőre a védőnőhöz megyünk itt a faluba, megcsinálja a státusz méreseket, majd utána megyünk a városba szurira a dokihoz, aki már nem méregeti, csak megbeszéljük hogy fejlődik.

2021. szept. 9. 14:15
 5/9 anonim ***** válasza:
Budapesten élünk albérletben, a lakcímkártyámon csak a vidéki, szüleim címe volt, mikor terhes lettem, de a budapesti védőnőhöz kellett járnom. A háziorvosom is vidéken van, sose kérdezte a védőnő. A gyerekorvos az, akivel "összedolgozik", az én orvosom legkevésbé sem érdekli.
2021. szept. 9. 14:40
 6/9 anonim ***** válasza:
63%
Nekem azt mondták, hogy azt a védőnő keressem, akihez majd hazaviszem a babát. Kérdezd meg hátha elvállal az aki az új címen van.
2021. szept. 9. 14:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi is hasonlóan voltunk. Albérletetben laktunk, de közben folyt a lakás adás-vétele. De ahhoz a védőnőhöz mentem, aki a albérlet címéhez tartozott. Aztán pár hónapon belül, amikor már beköltöztünk a saját lakásba, akkor váltottam védőnőt. Megpróbálhatod az új cím szerinti védőnőt, hátha elvállal, ha nem akarsz váltani időközben.
2021. szept. 9. 15:05
 8/9 A kérdező kommentje:

Jaj nagyon köszönöm a válaszokat! Azt hittem hogy számít mi van a lakcímkártyán, nem tudtam hogy "szabadon" felkereshetem azt a védőnőt aki itt van az albérlet körzetében.

@első - nem egy nem létező cím van a lakcímkártyánkon, eddig ott laktunk, csak ez egy öreg házikó volt, és most teljesen lenulláztuk, és felujítjuk. Gyakorlatilag újat építünk helyette. De a lakcímkártyán már korábban be volt jegyezve ez a cím. Mivel ugyanoda megyünk vissza, nem is igazán foglalkoztam azzal hogy máshova jelentkezzek át.

2021. szept. 9. 15:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi is költöztünk, ráadásul elnyújtva felújítás miatt. Régi címen kerestem fel a védőnőt, hisz még fele-fele arányban voltunk a régi és az új címen, az új címről semmilyen papírom nem volt, hogy fogunk ott lakni, és minden orvoshoz a régi cím szerint mentem. Mégis a védőnő mondta, hogy az új cím szerintihez jelentkezzek be, mert amikor születik majd a baba, már úgyis az új címre jövünk haza. Így a terhességet így vittem végig, minden orvos régi cím szerint, védőnő új. Szülés előtt 2 héttel végeztünk kb. Nekünk covid miatt egyébként se jött ki, úgyhogy mindegy volt, csak szülés után jött látogatni.
2021. szept. 19. 09:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!