Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Inzulinnal lehet enni "bátrabb...

Inzulinnal lehet enni "bátrabban"?

Figyelt kérdés
Ma kaptam inzulint, mert heti 3 értékem 7 felett volt (7,2-7,8). Ebből mondjuk biztosra tudom, hogy egyik esetben a tejet nem bírta a cukrom, pedig megveszek úgy kívánom. Jeleztem is ezt a dokinak. Így kaptam inzulint és azt mondta, hogy most már ehetek kicsit bátrabban, konretan hogy bele fog férni már a tej is. Valóban lehet "lazítani" kicsit a diétan?

2023. márc. 16. 22:23
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:

Eddig is mertem, az utóbbi 2 hétben kezdett megugrani. Igen 4 e inzulin után 6,9. Azt mondta a doki pár napig merjem állandóan és meglátjuk. Mondjuk tőlem 90 percre kéri a mérést. De szoktam 30,60 is

Sajnos a séta kilőve, veszélyeztetett vagyok és feküdnöm kell :( pedig tudom mennyire fontos lenne a mozgás és nagyon jól esne, de ha állok azt érzem kipottyan a baba szó szerint. Ne nézzetek hülyének. Nagyon mélyen fekszik a méhlepény és még eddig nem akart feljebb vándorolni :(

2023. márc. 17. 17:47
 42/46 anonim ***** válasza:
100%
Jajaajjj akkor vigyázz.és ne aggodj ha emelni kell az adagot az a babának leszjó.citromos víz segít lentebbb vinni a cukrot
2023. márc. 17. 17:55
 43/46 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg gyógytornásszal konzultálj, hátha lenne olyan mozgás, amit tudsz csinálni fekve és nem veszélyes a babára. Meg a nőgyógyásszal is átbeszélném, mennyire fontos a szigorú fekvés. Át kell gondolni minden szempontot, hogy végülis mi a baba érdeke összességében.

Nekem amúgy ebédnél a savanyú káposzta segített, hogy több szénhidrátot meg tudjak enni. Szerintem sokan félreértették a kérdésed, neked azért kéne bátrabban enni, hogy fedezze a szükségleted, tehát ne fogyj. Nem az élvezeti értéke miatt. És igen, pont ez lenne a xél az inzulinnal. Lehet, hogy pár nap alatt beáll, ne egy napból vonj le következtetést.

2023. márc. 17. 22:01
 44/46 A kérdező kommentje:
43 köszönöm, ez nagyon jól esett :) illetve a többieknek is köszönöm. Sajnos eddig minden etkezesnel megugrott a 30 perces, mióta megy az inzulin :( jovoheten megyek vissza a diab dokihoz remélem mond valami megoldást
2023. márc. 18. 11:17
 45/46 A kérdező kommentje:
90 percre viszont nagyon lecsapja, 4,5 körülire. Lehet többet kellene várnom a szúrás és az étkezés között?
2023. márc. 18. 11:19
 46/46 anonim ***** válasza:
1 órásat kell nrzni ne idegesitsd magad.
2023. márc. 18. 12:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!