Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Inzulinnal lehet enni "bátrabb...

Inzulinnal lehet enni "bátrabban"?

Figyelt kérdés
Ma kaptam inzulint, mert heti 3 értékem 7 felett volt (7,2-7,8). Ebből mondjuk biztosra tudom, hogy egyik esetben a tejet nem bírta a cukrom, pedig megveszek úgy kívánom. Jeleztem is ezt a dokinak. Így kaptam inzulint és azt mondta, hogy most már ehetek kicsit bátrabban, konretan hogy bele fog férni már a tej is. Valóban lehet "lazítani" kicsit a diétan?

2023. márc. 16. 22:23
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
25%
Evés után 2 órával kell 7 alatt lenni a vércukornak?
2023. márc. 17. 07:31
 22/46 anonim ***** válasza:
73%
21es Ha kismama vagy akkor kaja után 1 órával kell 7 alatt lennie
2023. márc. 17. 07:46
 23/46 anonim ***** válasza:
100%

#21 nem, a cukorcsúcsnak kell 7 alatt lennie, ami terhesen (diéta mellett) zömében 1 óra körül van, de egyéni, és amikor új dolgokat próbál a diétába iktatni, akkor érdemes félóránként rámérni, hogy pontosan mikor a legmagasabb (és ennek a legmagasabbnak kell 7 alatt maradnia).

Azért ez, mert tartós 7 feletti értékeknél bekapcsol a kisbaba hasnyálmirigye is és több inzulint kezd el termelni, mint neki magának kéne, hiszen a vércukor átmegy a placentán, kvázi "mérgezi" a babát. Egyszer-egyszer magas érték nem para, de tartósan káros a kicsinek.

2023. márc. 17. 07:46
 24/46 A kérdező kommentje:
20 hetes vagyok, 16 héten volt terhelés 9,8. Azóta diéta de így is előfordul 7 felett, többször már ezért kaptam. Másfél órára kell merném és nem fektet be, csak megmutatta, hogyan adjam be. 4-4-2 egységet
2023. márc. 17. 07:50
 25/46 anonim ***** válasza:
74%

Jo hat ez igy teljesen mas! En azt gondoltam, a terheles is ilyen 7, valamennyi ertek lett. Mert ugye annak a hatara 7,8, akkor tesznek dietara, de erre meg inzulint nem kap az ember.

A 9,6 tok mas. Nem voltal egyertelmu.

2023. márc. 17. 08:38
 26/46 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez így valóban magas. Én nem ennék bátrabban amúgy,nem véletlen kell odafigyelni. Fb-n van nagyon jó csoport én a helyedben inkább ott nézelődnék,érdeklődnék,mert ott kompetensebbek.(itt valaki ezt írja neked,valaki azt...),meg ha nem bízol az orvosban esetleg egy másodvéleményt is kérni. Kitartást!
2023. márc. 17. 09:18
 27/46 A kérdező kommentje:
Bízok az orvosomban, csak tapasztalatokra lettem volna kíváncsi. Mivel eddig csak fogytam aggódik a doki, és azért is javasolta az inzulint, hogy hátha tudok többet enni, kicsit hizni. Mivel megvagyok veszve a tejért (iszok cm alprot egyebekent) de mégis valamiért a szervezetem a tejet kívánja, azt mondta oka van, biztos a kalcium miatt és az sem jó ha totál megvonom. Szóval próbáljuk kihozni a lehető legjobbat helyzetből
2023. márc. 17. 09:42
 28/46 anonim ***** válasza:
100%

Joya:mlik "tej", olyan az íze és állaga mint a tejnek és van benne kalcium. Van dm,rossmann,sparban stb.

[link]

2023. márc. 17. 09:55
 29/46 anonim ***** válasza:
100%
Én tejfehérje érzékeny vagyok és a mlik áll a tejhez legközelebb.
2023. márc. 17. 09:57
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

Fu en tejfeherje erzekeny vagyok es minden, csak nem tejizu szerintem ez a novenyi tej :D Allaga se olyan.

Nekem egy az egyben zab ize van, bar ugye zabbol van, nem meglepo.

A kerdezo is iszik mar valami novenyi tejet, az a baj, hogy az igazit se izre, se allagra ezek nem potoljak.

Szerintem persze! De lehet en mar csak unom az allergia miatt ezeket. Megkostoltam tulzas nelkul az osszeset a piacon es mindegyiket szivbol gyulolom. 😂

Raadasul egyebkent ebben a “milk”-ben cukor is van. Nem tudom ez mennyire lenne megfelelo.

2023. márc. 17. 10:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!