Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Inzulinnal lehet enni "bátrabb...

Inzulinnal lehet enni "bátrabban"?

Figyelt kérdés
Ma kaptam inzulint, mert heti 3 értékem 7 felett volt (7,2-7,8). Ebből mondjuk biztosra tudom, hogy egyik esetben a tejet nem bírta a cukrom, pedig megveszek úgy kívánom. Jeleztem is ezt a dokinak. Így kaptam inzulint és azt mondta, hogy most már ehetek kicsit bátrabban, konretan hogy bele fog férni már a tej is. Valóban lehet "lazítani" kicsit a diétan?

2023. márc. 16. 22:23
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én mindkét terhességem alatt fogytam úgy a ~20. hétig, onnantól kezdve kezdett el nőni a pocakommal együtt a súlyom is, de az csak a baba volt, mindkét alkalommal könnyebben léptem ki a kórházból, mint ahogy teherbe estem. A lányaim 3,5 kilóval, makkegészségesen születtek. Én meg ugyan azóta nem voltam orvosnál, laboron meg akármin, de egészségesnek érzem magam én is :D Pedig nem volt rajtam nagyon túlsúly, 63 kg voltam az első terhességem előtt és 54 a második előtt. Szóval az, hogy nem hízol az nem feltétlenül baj, de persze sosem árt utánajárni.
2023. márc. 17. 10:03
 32/46 anonim ***** válasza:
100%
Igaz a cukor ŕészét nem néztem soha,meg én tejeskávéként iszom,ahhoz pont jó. Nekem a vaníliás aplro is jó volt. Magam készítem q rizstejet,ott olyan ízű amilyet szeretnék,de azért boltban az alpro viszonylag a legjobb.
2023. márc. 17. 10:04
 33/46 anonim ***** válasza:
100%

Mikor ittad azt a tejet kérdező?

Én egyedül uzsonnába tudok 1 dl tejet beiktatni, minden más étkezésnél teljesen kerülöm. És uzsonnára sem ihatok többet.

Egyébként a fő kérdésedre a válasz, nem nagyon lehet inzulinnal sem lazítani a diétán. De ha bizonyos ételeket néhány hete még bírt a cukrod aztán épp elkezdte megemelni akkor lehet, hogy most inzulin mellé egy ideig megint jó lesz, de természetesen csak diétakompatibilis dolgokról beszélünk.

2023. márc. 17. 10:21
 34/46 anonim ***** válasza:
100%

Ja a hízásra visszatérve, én még most is annyi volt, mint amennyivel teherbe estem. 25 hétig híztam 2 kilót aztán lett 8,6 a terhelés, diéta mellett az első hetekben lement az a 2 kg, azóta stagnál a súlyom.

34+3 hkm

2023. márc. 17. 10:23
 35/46 anonim ***** válasza:
100%
Én 10 kg ot híztam 189as diéta mellett amihwz inzulinoznom is kelett magam reggel 16 egységet kellett szúrnom mar avégén ...
2023. márc. 17. 11:28
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tartod a diétát, semmit nem ér az inzulin.
2023. márc. 17. 12:32
 37/46 anonim ***** válasza:
100%
Azt viszont elhiszem,hogy rossz,hogy kívánod nagyon a tejet pl.:( Biztos a hormonok is amúgy,éltem haltam olyan ételekért,amit azelőtt sosem,vagy nem szerettem ennyire. Nekem a tejfehérje allergiás barátnőm mondogatja mindig,hogy nagyon megveszne 1 pohár tejért. Dehát. :\ Úgy sem jó,mint a 33#-as válaszolónál,hogy uzsonnára iszol 1 dl tejet?Úgy se bírja a cukrod?Beépíteni így a diétába,próbát megérne.
2023. márc. 17. 14:14
 38/46 A kérdező kommentje:

Nem sajnos, du sem bírta. Majd pár nap múlva teszek egy próbát, hogy most mit mutat :) jó nyilván ez legyen a legnagyobb baj, hogy nem ihatok tejet, csak mondjuk már tényleg egyre kevesebb dolgot toleraltam, ... Remélem azért ez fog változni, erre értettem azt, hogy lazabban... Nyilván nem szeretnék megenni egy tábla csokit :)

Az amúgy miért lehet, hogy az eddig működő tk szendvics reggelim ma inzulin után 30' 8,9-et produkált, 60' 6,9. 90' 5? Sosem dobta meg ennyire

2023. márc. 17. 14:29
 39/46 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit stresszeltél a változás miatt. Kevesebbet mozogtál reggeli után. Kevesebbet mozogtál az előző napokban, így csökkent a szervezeted inzulin érzékenysége.

Nekem amúgy ez volt a kulcs, minden nap reggeli után fél órát sétáltam, így tudtam annyit enni, hogy ne fogyjak. (A ch-zsír arány már el volt tolva a falig, ha még több zsírt próbáltam, rosszul lettem.)

Eddig is mértél 30 és 60 percnél? Mert ugye a másfél órás lement szépen. Lehet, hogy eddig is rossz volt, csak nem mérted akkor.

2023. márc. 17. 14:37
 40/46 anonim ***** válasza:
Sajnos minnél előrébb van a terhességed annál jobban felmehet.4.egység inzulinnal 6.9?
2023. márc. 17. 17:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!