Ma kaptam inzulint, mert heti 3 értékem 7 felett volt (7,2-7,8). Ebből mondjuk biztosra tudom, hogy egyik esetben a tejet nem bírta a cukrom, pedig megveszek úgy kívánom. Jeleztem is ezt a dokinak. Így kaptam inzulint és azt mondta, hogy most már ehetek kicsit bátrabban, konretan hogy bele fog férni már a tej is. Valóban lehet "lazítani" kicsit a diétan?
Már a terhesség előtt is IR-es voltam, évek óta dietazom. Csak most kezdett megborulni a cukrom, pedig még az elején vagyok. Azért kaptam az inzulint mert messze még a 40. hét. És alig hízok. Mert egyre kevesebb dolgot tudok megenni
2023. márc. 17. 02:53
12/46 anonim válasza:
Azert, mert ilyen ertekekkel nem vagy cukorbeteg es az inzulin nem jatek. Ha inzulinozni kezded magad igy, akkor a hasnyalmirigyed banja es a vegen tenyleg kialakul a 2-es tipusu cukorbetegseg.
A tunetekrol nem is beszelve, inzulintuladagolas nem jatek, borzasztoan rosszul lehetsz tole.
2023. márc. 17. 02:55
13/46 babyboom567 válasza:
Azonnal, még ma keress másik orvost.Ilyen értékre nem szabad inzulint adni!
Férjem kollégája a rendszeres 9-13as cukrára is tablettákat, meg kegyetlenül szigorú diétát kapott.
Hízni meg NEM KÖTELEZŐ terhesen.És zabálni sem.
2023. márc. 17. 06:20
14/46 anonim válasza:
Hányadik héten vagy?
2023. márc. 17. 06:20
15/46 babyboom567 válasza:
A rokonom, 6 hónapig hányt, vészes hányással volt kórházban sokáig.Semmit sem tudott kb megenni,egy szem terhesvitamint sem tudott szedni,fogyott is,mégis egészséges okos, cserfes, kislány született.
2023. márc. 17. 06:23
16/46 anonim válasza:
Ha IR-es vagy, akkor tudod a diétàzás szabályat.
Nem csak a ch-val lehet súlyt gyarapîtnai vagyis nem csak a gyors felszívódásúval.
Kezdj el normàlis tápértékű solgokat enni.
Egyébként persze hízni sem kötelező, de valjuk be, hogy mondjuk egy eleve alacsonyabb súlyú nő esetén nem éppen ideális, ha a babánakés a hozzá tartozó súlynak megfelelő mennyiséget elveszíti a sajátjából.
( pont rendbetettem magam, mikor terhes lettem persze ikrekkel, semmi súlYfelesleg, kisportolt; izmos testalkat.)
2023. márc. 17. 06:27
17/46 anonim válasza:
Nag a lényleg lemaradt
7-es cukorra diéta, nem inzulin.
Válts sokit, menj diatwtikushoz.
Inzulinbeállítasra is küldött?
( belgyógyászat kórházban)
2023. márc. 17. 06:28
18/46 anonim válasza:
3 alkalommal is 7 felett volt a cukra, akkor hogy ne lenne cukorbeteg??
Az orvosnak kell ilyenkor mérlegelni, hogy a diéta hatására hogy alakul a következő pár hétben a cukra és ehhez mérten ad kezelést.
170 g ch szerintem amúgy sok, én felkeresnék dietetikust.
2023. márc. 17. 06:41
19/46 anonim válasza:
Tobb hozzaszolonak; a terhessegi cukorbetegseg kriteriumai, elfogadott vercukorertekei es kezelese nem ugyanaz, mint a sima cukkrbetegsege. Sorozatos 7 feletti ertekeknel itt tenyleg indokolt az inzulin.
2023. márc. 17. 06:58
20/46 anonim válasza:
Ne riogassátok a kérdezőt, szerintem is indokolt az inzulin, ha diéta mellett is többször magasat mér (és terhességi cukorbetegségnél ez magasnak számít, 7 alatt kéne tartani mindig). Nekem ugyan elég volt a diéta, de azt tudom, hogy inzulin mellett nemhogy bátrabban lehet enni, hanem sokkal pontosabban ki kell számolni, hogy mennyi CH-t eszel, mert ha esetleg beadod az étkezés előttit, és kevesebb CH megy be, mint kéne, akkor simán rosszul lehetsz meg elájulhatsz meg minden. Viszont a terhességi cukorbetegség FB-csoportban (ezt melegen ajánlom neked is) többen írták, hogy megváltás volt nekik az inzulin, mert pl amikor már minden IS felvitte a cukrot, akkor azt segített karban tartani. Na nem a csokitortáról meg a nutellás fánkról volt szó, hanem az alapvetően diétás, kiszámolt étkezés melletti értékekről, amit továbbra is tartani kell inzulin mellett is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!