Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A kétpontos vércukorteszt nem...

A kétpontos vércukorteszt nem túlzás egy kicsit?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen szimulálunk egy olyan helyzetet a 75 g cukor bedöntésével, ami a való életemben kb. akkor következne be, ha jól belapátolnék valamilyen desszertből. Ami nem túl valószínű, pláne nem terhesen. Nem lenne annak több értelme, hogy vércukorszintet mérjen magának néha egy kismama egy normál étkezés előtt és után?
2022. dec. 29. 21:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%
De, csak szeretik túlbonyolìtani. Miòta egèsz pontos hàzi vèrcukormèrők vannak, azòta elèg lenne, ha mindenki időnkènt megmèrnè magànak otthon. Rengeteget spórolna rajta az egészsègügy.
2022. dec. 29. 21:26
 2/12 anonim ***** válasza:
48%

De, de szerencsére nem is kötelező.

Én nem mentem el, nevetségesen sok cukrot kell bevinni, közelében sincs annak, amit terhesen be szoktam, főleg hogy nem is kívántam az édes dolgokat. Szóval megmértem egy szokványos reggeli előtt és után.

2022. dec. 29. 21:28
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Lehet, hogy te nem tolsz be egy komplett tortát, de van aki igen. Most akkor hogyan döntsék el, hogy ki kapjon löttyöt, és ki ne? Úgyse vallja be senki, hogy kétpofára tömi a nasit. :D

Amúgy én pl kihánytam a löttyöt 10 perc után, úgyhogy elég volt végül megmérnem egy napig étkezésekkor.

2022. dec. 29. 21:29
 4/12 A kérdező kommentje:
Ja, nem is tudtam, hogy nem kötelező, akkor nem mentem volna el. Nem is ment le úgy, mint az első terhességemnél, kicsit rosszul is voltam egy órán át.
2022. dec. 29. 21:33
 5/12 anonim ***** válasza:
57%

De sztem kotelezo. En elfelejtettem, es elotte nap este betoltem egy talca pilotakekszet. Kórházban fekudtem, hajnalban jottek levenni... Nah mondom marha jo. Hat hataron lett. Eppenhogy jo lett par tizeddel.🤣

Szoval sokan letagadjak ,sot nem esznek dietasan terhessegi cukorbetegseg alatt. Ne tudd meg mennyi a trehany no. A masik h lesutott csirkemell.kellene salata es minosegi kenyer. Aki szegeny meg se tudja venni, valahogy szurni kell oket.

2022. dec. 29. 21:39
 6/12 anonim ***** válasza:
96%
Amúgy nem olyan nehéz annyi cukrot összeszedni. Pl. megeszel két csokit, és már 40-50 gramm cukrot simán betudsz azzal vinni, pedig két csoki nem tűnik olyan nagy mennyiségnek, aztán még is. Nem kell két pofára zabálni ahhoz, hogy bemenjen a sok cukor. Mármint lehet, hogy te nem szoktál ennyi csokit enni, de szerintem sokaknál simán lecsúszik egymás után legalább 2-3.
2022. dec. 29. 21:40
 7/12 anonim ***** válasza:
54%
4-5# semmilyen vizsgálat nem kötelező. Se terhesség alatt, se máskor. Az egyetlen, amiről nem kérdeznek meg, az azonnali életmentés.
2022. dec. 29. 21:47
 8/12 anonim ***** válasza:
71%
Hat a vedonok pedig kerik, en nem hallottam olyat, hogy valaki ezt ki merte volna hagyni. Egybe van kotve mas vervetellel is. Olyan pszichikai nyomast tesz rad az orvos is, siman ramondjyk, hogy vedzelyezteted a gyerek eletet. Onnantol meg nem meri senki kihagyni.
2022. dec. 29. 22:25
 9/12 anonim ***** válasza:
54%

Azért így csinálják, mert ez egy szabványosított vizsgálat. Ha próbareggeli lenne, az nem lenne összehasonlítható, nem lehetnének szabvány határértékek. Másrészt akinek 75 g glükóz után is határérték alatt van a vércukorszintje, annak mástól se lesz baja. Ha csak egy pontszerű, egyszeri vizsgálatra támaszkodhatunk, akkor tényleg viszonylag jó választás egy nagy cukorlöket.

Ettől még szerintem is jobb rendszeresen mérni étkezések után. És a magánvéleményem az, hogy ez többet ér, mint a cukorterhelés, de mivel nem vagyok orvos, senkinek se akarom tanácsolni, hogy a hivatalos vizsgálatot hagyja ki. Pluszban mérni magunknak otthon biztosan nem árt, sőt :-)

2022. dec. 29. 23:01
 10/12 anonim ***** válasza:
76%
Ugye tudjátok hogy ehhez nem kell csak cukor? Terhességi cukorbeteg voltam és egy sima fehér kenyér is felvitte. A szénhidrát bevitel mennyisége is fontos ám és bizony méregetni kell hogy miből mennyit ehetsz ha cukros vagy és nem édessegre gondolok. A terhelés arra jó hogy lássák hogy dolgozza fel a szervezeted és totál mindegy hogy édesszaju vagy-e.
2022. dec. 30. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!